Cytat: PABLO w 7 Sie 2025, 10:15Dobrze wiedzieć. Wożę te łatki od lat, chyba w charakterze talizmanu.Też je wożę od tamtego czasu...Cytat: PABLO w 7 Sie 2025, 10:15BTW - w razie awarii można jeszcze po prostu zszyć oponę. Wbrew pozorom długo potem trzyma. Mnie się czasem zdarzało. chyba zacznę wozić igłę i dratwę. Wagowo też wyjdzie lepiej.
Dobrze wiedzieć. Wożę te łatki od lat, chyba w charakterze talizmanu.
BTW - w razie awarii można jeszcze po prostu zszyć oponę. Wbrew pozorom długo potem trzyma. Mnie się czasem zdarzało.
Czy ktoś mi może powiedzieć, na co liczą / co w takim wyścigu robią osoby, które przez ponad 10 dni nie były w stanie przejechać 2000 km i są nadal we Francji na przykład? To jest w sumie największa impreza ultra w Europie, nie ma jakiejś kwalifikacji, aby odsiać osoby ze średnimi prędkościami netto rzędu 15-16 km/h i brutto 5-7 km/h? Tym bardziej biorąc pod uwagę ograniczoną liczbę miejsc na starcie? Dla mnie osobiście bardzo to dziwne.
Nawet mi do głowy nie przyszło, że można takie coś po prostu zszyć...
Można odsiać, ale kto by wtedy wpisowe wpłacał?
I potem ci co ukończą chwalą się, że byli którzyś tam z iluś tam startujących. A tam naprawdę powinno się brać pod uwagę tylko tych, którzy dotarli w limicie.
np. wszystkie "E" w Bułgarii i Rumunii. Inny zawodnik mówił mi dzisiaj, że podobno zwycięzca pojechał taką drogą, więc może byc dyskwalifikacja.
most autostradowy E79 Vidin - Calafat
jest wjazd i znak droga rowerowa
Bo tak jest, prawdziwe ukończenie to tylko w limicie i o to ludzie walczą na trasie. Poza limitem to możesz i jechać 2 miesiące, więc takie "ukończenie" jest nic nie warte. Do tego by ukończyć nie można złamać reguł, a jest wiele zakazanych dróg, np. wszystkie "E" w Bułgarii i Rumunii. Inny zawodnik mówił mi dzisiaj, że podobno zwycięzca pojechał taką drogą, więc może byc dyskwalifikacja.
U, ale Chatelet schrzanił trasę! Właśnie próbuje wjechać z Kosowa do Serbii! Życzę powodzenia...
Odcinek 5-10 km (przez Giurgiu) Victor pojechał drogą E po tym, kiedy Andrew Phillips osobiście zepchnął go z mostu Giurgiu-Ruse XD.
Cytat: BartekP w 7 Sie 2025, 20:46Odcinek 5-10 km (przez Giurgiu) Victor pojechał drogą E po tym, kiedy Andrew Phillips osobiście zepchnął go z mostu Giurgiu-Ruse XD.tzn. chciał jechac przez most, ale org mu nie pozwolił?Ale ten odcinek E w Giurgu, do krajówki (od mostu do ronda), można spokojnie objechać (z lewej, z prawej).Ten most (w Ruse) jest wredny dla rowerów, jak jechałem, modliłem sie by się skończył wreszcie.