no ale tu już wiekszych zmian by nie było , gdyby jechać na tydzień czy więcej
Byłyby, bo na tydzień już pogody nie przewidzisz. Więc albo ryzykujesz i jedziesz bardzo na lekko i w razie obsrywki przerzucasz się na kwatery lub kończysz wyjazd, albo jednak bierzesz cięższe ciuchy, bierzesz coś na przebranie w razie zlewy, bierzesz komplet przeciwdeszczowy itd.
Dopóki pada i tak wszystko jest mokre. Jak przestanie padać, to lepiej to wysuszyć na sobie, niż się przebierać i wozić mokre w bagażu. Zatem IMO pogoda nie ma tak wielkiego znaczenia. A na noc ciuch do przebrania, żeby nie pakować się do śpiwora w ubłoconym czy przepoconym ubraniu i tak trzeba mieć, niezależnie od tego na jak długo się jedzie.
Pomijając, że w Europie to jest niewiele miejsc, gdzie można spać na dziko
Cytat: MaciekK w 22 Kwi 2025, 08:39 Pomijając, że w Europie to jest niewiele miejsc, gdzie można spać na dziko Właśnie zniknąłeś całą Skandynawię z europy ;-)
Tak naprawdę, to jako społeczeństwo, daliśmy sobie narzucić absurdalne ograniczenia.Wspólna przestrzeń, a mimo to niedostepna na równych prawach dla obywateli.Bo niby dlaczego ma być nie wolno? Np. można plażować, ale nie można się przekimać?Mnóstwo jest różnorakich nakazów i zakazów, nad którymi mało kto się zastanawia, a ograniczają naszą wolność i swobodę.
Cytat: MaciekK w 22 Kwi 2025, 08:39Pomijając, że w Europie to jest niewiele miejsc, gdzie można spać na dzikoTak naprawdę, to jako społeczeństwo, daliśmy sobie narzucić absurdalne ograniczenia.Wspólna przestrzeń, a mimo to niedostepna na równych prawach dla obywateli.Bo niby dlaczego ma być nie wolno? Np. można plażować, ale nie można się przekimać?Mnóstwo jest różnorakich nakazów i zakazów, nad którymi mało kto się zastanawia, a ograniczają naszą wolność i swobodę.
meksyk to najbardziej wolny kraj , po ty co widziałem i jak się czułem
Cytat: bzyk69 w 23 Kwi 2025, 16:45Cytat: MaciekK w 22 Kwi 2025, 08:39 Pomijając, że w Europie to jest niewiele miejsc, gdzie można spać na dziko Właśnie zniknąłeś całą Skandynawię z europy ;-)Razem z Rumunią, Litwą, Łotwą, Estonią, Szkocją...
A najgorzej jest na zachodzie. W Demokracjach
pod ruro -stelaż namiotu , materac , podłoga
O tym żeby stelaż z materacem wozić, to nie pomyślałem.Kradnę patent żeby przetestować u siebie. Dziękuję za podzielenie się.