Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
14 Cze 2025, 23:36
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Społeczność forum
»
Ciekawostki oraz Dyskusje Rowerowe
»
Tailfin AeroPack Cargo
Strony:
<< Poprzednia
1
...
8
9
10
11
[
12
]
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Tailfin AeroPack Cargo (Przeczytany 8517 razy)
Wilk
Miasto: Warszawa
Na forum od: 09.07.2006
Odp: Tailfin AeroPack Cargo
«
27 Kwi 2025, 21:27 »
Ale używasz Etrexa, który ma innego typu mocowanie. Edge mocuje się głównie przed kierownicą i jest to mocowanie i wyraźnie lepsze i pewniejsze, bo z tych sanek jakie ma Etrex to niejednemu już urządzenie wypadło. I przy defaultowym mocowaniu Edge będzie kolizja z tą torbą. Można oczywiście zamontować Edge i na mostku, ale rzadko się to spotyka, bo to nie jest tak wygodne, jak mocowanie przed kierą, no i lemondka w tym wypadku też często będzie problemem. Jednym słowem ta torba nie bardzo się nadaje do zestawu stricte szosowego, choć ma swoje plusy jak dobry dostęp do rzeczy i wysoka jakość wykonania, która dotyczy większości toreb Ortlieba.
W przypadku bagażu bikepackingowego jest sporo więcej wariacji niż przy sakwach i to jakie torby będą odpowiednie zależy od roweru, przyzwyczajeń itd, to nie sakwy, które pasują niemal do każdego roweru z bagażnikiem.
Np. swego czasu mocno polecałem torbę w ramie Ortlieba osobie z którą jeździłem, bo mi odpowiada i daje większą pojemność niż wiele innych toreb, ale tej osobie za grosz to nie przypasowało. Bo ta wielkość wynika z tego, że można ją wypakować tak że będzie szersza, więc dla osób którym kolana pracują blisko ramy - to odpada. I też jest to obiektywnie dobra torba, ale subiektywnie już nie dla każdego.
http://wyprawyrowerowe.neostrada.pl
http://wilk.bikestats.pl
MaciekK
Miasto: Kraków
Na forum od: 14.07.2017
«
27 Kwi 2025, 22:00 »
Cytat: Wilk w 27 Kwi 2025, 21:27
Edge mocuje się głównie przed kierownicą
Tu się nie mogę zgodzić. Do każdego EDGE przychodzi od zawsze mocowanie na mostek czy kierę na gumkę (tak ze trzy). Jak naprawdę na codzień lubisz to mocowanie z wysięgnikiem, to w 5 minut zamieniasz jedno na drugie i tyle pakując się na wyjazd. Ja osobiście większy problem z torbami na kierę widzę w lemondce.
Wilk
Miasto: Warszawa
Na forum od: 09.07.2006
«
28 Kwi 2025, 07:38 »
Nie napisałem, że się nie da, tylko że to dość rzadko spotykane, bo zdecydowana większość ludzi komputerek mocuje przed kierownicą. No i mocowanie Edge na mostku przy lemondce tez jest problematyczne, szczególnie tych dużych jak 1040. Bo pręty lemondki najczęściej wystają za kierownicę, a żeby Edge wpiąć w mocowanie to musisz go obrócić. Więc czy da radę zależy od układu kokpitu, czy lemondka jest szeroka oraz czy ma podwyższenie. A ja np. mam mostek 70mm, więc też odpada, to juz trzeba mostka 100mm kub więcej
http://wyprawyrowerowe.neostrada.pl
http://wilk.bikestats.pl
bzyk69
Miasto: Pszczyna
Na forum od: 27.08.2021
«
24 Maj 2025, 18:24 »
Hej.
Jakie macie doświadczenia z supportem tailfina?
Zamówiłem aeropacka, wersję carbon - dostałem aluminiowy pałąk.
Na stronie suportu jest tylko chat bot, który spuścił mnie na drzewo, bo dzisiaj sobota i oni nie robią, a na maila dostałem automatycznego respodera, że do 5 dni roboczych odpowiedzą.
Mam się już wkurzać, czy oni jednak poważnie traktują klientów (w sensie - nie będe musiał czekać tygodnia, aż ktoś mi łaskawie odpisze).
bzyk69
«
24 Maj 2025, 20:53 »
Wqrwu ciąg dalszy.
Okazuje się, że torba cargo ma uszkodzony zawór powietrza. Nie uszczelnia się pomimo zamknięcia go.
Jak na razie to mam pecha z Tailfinem, mam nadzieję że suport będzie adekwatny do ceny produktów tej firmy.
https://youtu.be/82_5BIJqcbU
axs
Miasto: Myślibórz
Na forum od: 20.02.2025
«
24 Maj 2025, 22:00 »
mam tailfina od bardzo dawna, serwis świetny.
Pisz do nich na prv na instagramie. Proś o rozmowę z Georgem albo Samem.
Wszystkie reklamacje od ręki na podstawie samych zdjęć. Wymiana, dosyłka.
Zero problemów. A w domu łącznie trzy tailfiny i teraz nowy na przód.
ps. powietrze wychodzi górą przecież nie zaworem
ps. 2 . pałąk ci przyślą drugi raczej to jakbyś chciał alu sprzedać to chętnie przytulę
«
Ostatnia zmiana: 24 Maj 2025, 22:08 axs
»
bzyk69
«
25 Maj 2025, 10:01 »
Powietrze wylatuje przez zawór, torba była zrolowana trzy razy - nawet ją potem zapinałem.
Trochę nieszczęśliwie skadrowałem na filmie.
Na razie napisałem na oficjalnego maila. Jakoś nie chce mi się załatwiać przez prywatne kanały z Samem bądź kimś innym. Mam nadzieję że oficjalnie też to ogarną.
axs
Miasto: Myślibórz
Na forum od: 20.02.2025
«
25 Maj 2025, 18:06 »
jak tam uważasz, ja piszę na prv do nich na insta i tego samego dnia jest temat ogarnięty i potem masz mailem tylko oficjalne potwierdzenie
bzyk69
«
28 Maj 2025, 07:57 »
"
Regarding the Cargo Bag, thank you for the video link - we'll share it with our manufacturer. It looks like a step was missed during assembly. They should not have sent it like this.
We will replace both items and DPD will deliver later this week and I'll follow-up with a free returns label for these two items once I receive the label from GLS
."
I to mnie się podoba. Że Tailfin to poważna firma.
Ja to ciągle powtarzałem, i będę powtarzał: Cena wynika nie tylko z samego produktu i jego jakości, ale też z zapewnienia porządnego i szybko działającego suportu.
Drukuj
Strony:
<< Poprzednia
1
...
8
9
10
11
[
12
]