Nawet i przy dwóch hakach to będzie latać, to wynika po prostu z układu bagażu i jego szerokości. Przy pewnej wadze bagażnik też nie będzie w pełni sztywny.
bo jaki ma sens przy 5kg obciążeniu mieć system do przewozu który sam waży 1,5kg?
kurcze niezły ten gość z linku co dał Pablo.nadmiar sztycy wycina, śpi na folii bąbelkowej...hm ta folia bąbelkowa niezły pomysł
Ale Ty pierdoły opowiadasz. Dla Ciebie już nic nie będzie sztywne. Zapatrzyłeś się na tego Tailfina i świata poza nim nie widzisz. Bagażnik będzie latać, a identycznie mocowany Tailfin - nie. Pozostań w swojej bańce, z wyznawcami nie da się rozmawiać.
Nawet przy super stabilnym montażu sakw jak w Taiflinie z ich dedykowanymi sakwami to przy większym ciężarze będzie się ruszać bagażnik.
Wygoda? Jaki jest sens używania Tailfina, skoro podsiodłówka jest lżejsza? Masa nie jest jedynym kryterium wyboru systemu pakowania. Ja np lubię spakować się luźno, mieć łatwy dostęp do rzeczy i rezerwę miejsca. Bagażnik ma swoje zalety, mimo tego, że waży więcej. Ale na wielu wyjazdach go nie używam. Nie jestem do niego przyspawany.
Spróbuj, i daj znać jak się sprawuje. Ale nie latem, a o tej porze A swoją drogą to niezły freak jest. Widziałem już ludzi co to szczoteczki do zębów obcinali, ale żeby klucze do rowera obcinać - tego jeszcze nie widziałem
No i podoba mi się jego opinia nt. deszczu:" First, you'll have to realize that - no matter what you wear or don't wear - you will be wet when riding in the rain. Once you come to terms with that, world will be much nicer."
Cytat: Romal w 18 Kwi 2025, 20:43W torbie, którą podlinkowałem nie ma takiej konieczności. Bez problemu ją otwierasz i zamykasz bez zdejmowania z bagażnikaAle musisz wypiąć z mocowania na paski. Może zdejmować nie trzeba, ale trzeba ją wypiąć.Cytat: Romal w 18 Kwi 2025, 20:43Ta torba jest rolowana wzdłuż szerokościJak pisałem takie torby są sporo cięższe. Więc ile to waży? Bo skoro podajesz "tyle co inne tego typu torby" to zakładam, że dużo.
W torbie, którą podlinkowałem nie ma takiej konieczności. Bez problemu ją otwierasz i zamykasz bez zdejmowania z bagażnika
Ta torba jest rolowana wzdłuż szerokości
Sam system mocowania paskami do bagażnika to jakaś porażka, liche rzepy którym bym w życiu nie ufał. Ja to wszystko powycinałem, i zakładam że zapnę paskami jak normalny worek, mając nad zwykłym worem tą zaletę, że jest dostęp "od góry", czyli nawet po ściągnięciu torby z bagażnika nie trzeba wysypywać wszystkiego z worka, żeby dostać się do tej potrzebnej rzeczy, która akurat jest na dole. Przetestuję ją na kilku wypadach, ale nie obiecuję sobie po niej zbyt dużo. Wygląda mi na taką, co to się zaraz przetrze na mocowaniu przy bagażniku.
Sam system mocowania paskami do bagażnika to jakaś porażka, liche rzepy którym bym w życiu nie ufał.
Romal nam zachwalał mocowanie tej torby jako super-stabilne i doskonałe, a Ty je uznajesz za zupełną porażkę i usuwasz.
Cytat: bzyk69 w 25 Kwi 2025, 21:44Sam system mocowania paskami do bagażnika to jakaś porażka, liche rzepy którym bym w życiu nie ufał.Chyba nie zrozumiałeś systemu mocowania Te rzepy tylko zabezpieczają klamerki przed poluzowaniem. Trzymają paski przeplecione przez bagażnik (paski są za długie - trzeba obciąć).
Nie mówię że sama troba jest zła. Do bieda-bikepackingu nadaje się IMO znośnie. Potestuję, może zmienię zdanie.
Ale o ile Tailfin wygląda źle, to Trunk Bag wygląda tragicznie i nie jest alternatywą. Na razie zostaję przy podsiodłówce lub sakwach.
Ja jeszcze tylko zapytam o AeroPack. Tutaj https://www.tailfin.cc/aeropack/ jest napisane że waga tego systemu (aliminium) to 980gr. Czy to jest waga razem z torbą?
Faktycznie, ten Trunk Bag to bardzo ciekawa (dla mnie) alternatywa.Trochę ciężki, ale jak dla mnie sprawdzałby się w dojazdach do pracy - bo ma pasek na ramie i łatwo tą torbę zdjąć z rowera i dalej zmierzać w kierunku roboty. Trochę ciężka, razem z bagażnikiem to będzie ok 1,5 kg, no i trochę jednak mała. Jak będzie chciało się dopakować żarcia na dojazd do nocowania w lesie, to jednak lipa. No chyba że jest opcja niedomykania jej, trzeba pooglądać filmy na jutubdze.Ale dzięki za podsunięcie pomysłu.Ja jeszcze tylko zapytam o AeroPack. Tutaj https://www.tailfin.cc/aeropack/ jest napisane że waga tego systemu (aliminium) to 980gr. Czy to jest waga razem z torbą?
Faktycznie, ten Trunk Bag to bardzo ciekawa (dla mnie) alternatywa.Trochę ciężki, ale jak dla mnie sprawdzałby się w dojazdach do pracy - bo ma pasek na ramie i łatwo tą torbę zdjąć z rowera i dalej zmierzać w kierunku roboty. Trochę ciężka, razem z bagażnikiem to będzie ok 1,5 kg, no i trochę jednak mała. Jak będzie chciało się dopakować żarcia na dojazd do nocowania w lesie, to jednak lipa. No chyba że jest opcja niedomykania jej, trzeba pooglądać filmy na jutubdze
Jak pogodzisz tę torbę ze standardowym mocowaniem Garmina? Tu uzywasz starego Etrexa, ale Edge czy każdy współczesny komputerek (jakich używa większość ludzi jeżdżących bikepackingowo) się standardowo montuje tak, że nie da się tego pogodzić z Twoją torbą