Autor Wątek: Transcontinental Race No11  (Przeczytany 22917 razy)

Offline Mężczyzna Cokeman

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 24.05.2013
Odp: Transcontinental Race No11
« 25 Lip 2025, 21:35 »
Sporo ludzi ma SON 28 i lampkę Supernova m99 DY PRO podpiętą pod to.
Sam mam podobnie, ale dla totalnego komfortu dorzucam se jeszcze Lupine.
Aż dziwne, że Wilk nie uzywa Lupine, a nazwa przecież zobowiązuje.

Ciekawe setupy.
Cyclite Aerobag fajnie wygląda pod lemondką i ten CrankTank ciekawe rozwiązanie.

Gdzie są setupy twoje Wilku i Pawła?

No i nikt nie ma paska, ale raz chyba widziałem błotniki.
Zobaczymy, kto wygra.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 25 Lip 2025, 23:29 »
Przed startem postanowiłem trochę przepalić nogę, średnia nieźle rokuje na wyścig  :D

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 26 Lip 2025, 00:38 »
Przed startem postanowiłem trochę przepalić nogę, średnia nieźle rokuje na wyścig  :D
No, ale wysokość z d.py - wada korekcji barometrycznej. Są urządzenia, które pokazują wysokość GPS. Wtedy wskakuje około 10-11 tysięcy metrów. 27 stopni w samolocie? To chyba jakaś promocja, zwykle ziębią tak, że trzeba kurtkę zakładać ;D
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

• niech tak się stanie
« 26 Lip 2025, 00:41 »
Zobaczymy, kto wygra.
Oficjalnie - każdy, kto dojedzie przed zakończeniem imprezy na mecie.

Offline Mężczyzna bzyk69

• Miasto: Pszczyna
  • Na forum od: 27.08.2021
« 26 Lip 2025, 08:13 »
Nie wysilaj się Pablo z tymi szyderami  ;)
Na starcie tego typu wyścigów zawsze jest pewien procent cudaków. I zresztą bardzo fajnie bo tacy ludzoe dodają imprezie sporo kolorytu. Ale gdybym miał obstawiać czy ta dziewczyna wyścig ukończy to bym swoich pieniędzy nie zaryzykował  ;)

Ma siodełko Brooks'a na pokładzie. Nie ma bata - musi ukończyć.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 26 Lip 2025, 09:40 »
A Paweł Pulawski widać, że przyjechał tu powalczyć w ścisłej czołówce bo po raz pierwszy zrezygnował ze stali i pojedzie na karbonowym rowerze, bo wiadomo co jest najszybsze 😆

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 26 Lip 2025, 12:13 »
Żeby to nie było zaraźliwe  ;)

No i wykrakałem, wlasnie przestala mi dzialac przednia przerzutka Di2. Gdy próbuje wrzucic na duza tarcze ona kilka razy probuje i sie wycofuje jakby miala jakis opor, wchodzi gdy ja pociągnę ręka. Najpewniej jakis problem z silnikiem.

Mam ktoś jakiś pomysł? Ewentualnie gdzie teraz dostać przednia przerzutke Di2 w Santiago czy jakiś miastach w okolicy jak Vigo?

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 26 Lip 2025, 12:35 »
O shit :/

Wrzucam propozycje od chata GPT. Masz mało czasu!

LaFuga Cycling Santiago
Horario sábado: 10:00 – 13:30

Dirección: Rúa da Choupana, 22, 15706 Santiago de Compostela

Especializada en Shimano y componentes técnicos — muy buena opción para piezas Di2.
Reddit
+15
lafugacycling.com
+15
bicimarket.com
+15

New Bikes – Santiago (Bicimarket composition)
Horario sábado: 10:00 – 14:00

Dirección: Av. de Lugo, 4, 15702 Santiago de Compostela

Parte de la red Bicimarket con taller y venta de recambios Shimano

Wysłałem też SMSem. BTW, google twierdzi, że LaFuga jest "tymczaowo zamknięta", więc zostaje New Bikes. Powodzenia!!
« Ostatnia zmiana: 26 Lip 2025, 12:41 aard »
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 26 Lip 2025, 12:42 »
No i wykrakałem, wlasnie przestala mi dzialac przednia przerzutka Di2. Gdy próbuje wrzucic na duza tarcze ona kilka razy probuje i sie wycofuje jakby miala jakis opor, wchodzi gdy ja pociągnę ręka. Najpewniej jakis problem z silnikiem.

Wymieniaj! Miałem dokładnie takie objawy w Apeninach.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 26 Lip 2025, 12:57 »
Chetnie bym wymienił, ale obawiam się że to będzie nie do dostania tutaj, nie wspominając że to weekend i jeszcze jakies święto. A orientuje się ktoś jakby tu ogarnąć zakup w sieci i wyslac sobie gdzieś na trasę? W Hiszpanii są paczkomaty

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 26 Lip 2025, 13:34 »
Ile dni planujesz być w Hiszpanii? Ja będę od wtorku w Toskanii ale zanim tam dojedziesz to jeszcze mnóstwo czasu.
Wracam do jeżdżenia.

• niech tak się stanie
« 26 Lip 2025, 13:36 »
Dobrze, że przednia, a nie tylna. Bez tylnej byłoby ciężko.

Offline Mężczyzna bzyk69

« 26 Lip 2025, 16:41 »
Tak na już, to potraktowałbym tą przerzutkę płynem kontakt:
https://sklep.semicon.com.pl/shop2/kontakt-60-400ml,p598,c1460

Jest to płyn do czyszczenia styków elektrycznych, stosuję to w robocie (utrzymanie ruchu automatyki przemysłowej). To takie WD40, tylko że do części elektrycznych.

Zepsuć już i tak bardziej nie zepsujesz, a jak masz tam coś skorodowanego, coś nie styka, to jest duża szansa że tym kontaktem przeczyścisz.

Oczywiście podaję przykładową markę płynu, ale pewno w Hiszpanii jest jakiś warsztat elektryczny, coś na cito, co by Ci tym "kontaktem" przerzutkę przepłukali.

Offline Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 26 Lip 2025, 17:13 »
Ile dni planujesz być w Hiszpanii? Ja będę od wtorku w Toskanii ale zanim tam dojedziesz to jeszcze mnóstwo czasu.

Tak to nie mozna na samowystarczalnym wyscigu. Pomoc z zewnątrz to jest możliwa tylko do momentu startu imprezy.

Niestety umarł w butach, nigdzie tego nie ma. Sklep który ma ją w ofercie internetowej (dzięki dla Aarda za namierzenie) niestety jest zamknięty na głucho i nie odpowiada na wiadomości. Rzutem na taśmę tuz przed zamknięciem dojechałem do drugiego dobrego sklepu, ale mieli tylko modele na 12s, które nie są kompatybilne. W Decathlonie zupelna nedza i asortyment na poziomie Alivio.

Mam parę większych miast na trasie, ale obawiam się że to bardzo niska szansa, a trudno też kolowac na wyscigu po ilus miastach szukając sklepów.

Pozostaje jazda na małej tarczy, tyle dobrego ze udało mi się w aplikacji odblokować blokade przed przekosem i moge używać dwa najciezsze biegi z mala tarcza, bo bez tego to już by była kaplica. Mam zakres do ok. 35km/h,tyle ze tak od 25km/h dziadowskie stopniowanie, przekos i marna praca lancucha. Zdjąłem i wyrzuciłem tez przednią przerzutke, więc mogę tarcze zmienić ręką jak będą dłuższe odcinki plaskiego. Tyle ze tu teren az do Francji będzie mocno pagorkowaty, gdzie przednia ciagle pracuje.

Tak na już, to potraktowałbym tą przerzutkę płynem kontakt:
https://sklep.semicon.com.pl/shop2/kontakt-60-400ml,p598,c1460

Jest to płyn do czyszczenia styków elektrycznych, stosuję to w robocie (utrzymanie ruchu automatyki przemysłowej). To takie WD40, tylko że do części elektrycznych.

Zepsuć już i tak bardziej nie zepsujesz, a jak masz tam coś skorodowanego, coś nie styka, to jest duża szansa że tym kontaktem przeczyścisz.

Oczywiście podaję przykładową markę płynu, ale pewno w Hiszpanii jest jakiś warsztat elektryczny, coś na cito, co by Ci tym "kontaktem" przerzutkę przepłukali.

To nie jest kwestia niekontaktu, bo przerzutka dziala, tylko silniczek juz nie wrzuca. I to co Daniel napisał i to co w sieci znalazłem - to ewidentnie zdechla pezerzutka i tyle.

Szkoda bo zepsuło mi to mocno wyścig, najważniejsza dla mnie impreza od wielu lat i będę to musiał jechać na niesprawnym rowerze. Zamiast cieszyć się tym kolarskim świętem (w calym mieście spotyka się zawodników to ja cały humor straciłem i chrzanie się z rowerem

Offline Mężczyzna bzyk69

« 26 Lip 2025, 19:41 »
No a nie rozważałeś takiej opcji, żeby podmienić klamkomanetkę, i jechać na mechanicznej przerzutce? Takie coś to może Ci jakiś lokalny warsztat (za extra kasę) w weekend ogarnie?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum