Autor Wątek: MRDP 2025  (Przeczytany 48228 razy)

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
Odp: MRDP 2025
« 27 Sie 2025, 13:30 »
Zawodnicy są  w lepszej sytuacji, niż my kibice:
- prowadzą sportowy tryb życia, co podobne jest zdrowe;
- przebywają dużo na świeżym powietrzu i dobrze dotleniają organizmy;
- stosują dietę zoptymalizowaną do swoich aktywności;
- podziwiają cudowne zakamarki Polski ubogacając się duchowo i kulturalnie.
A my co?
- ślęczymy godzinami przed tym monitoringiem tracąc wzrok i obciążając ciało nienaturalną pozycją siedzącą;
- wzbijamy się na wyżyny intelektu, umieszczając wpisy na forum - a jak wiadomo wysiłek intelektualny jest bardziej obciążający, niż fizyczny;
-jesteśmy w stanie permanentnego stresu, martwiąc się, czy nasi faworyci dojadą do mety;

My tu się męczymy, a uczestnicy MRDP w tym czasie jeżdżą sobie na rowerach
Senatorska głowa!  :) Czysta prawda.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 27 Sie 2025, 13:44 »
Tercjak miał postój i wrócił na czwarte miejsce, a Kuba Szumański dogonił Tomka Górniaka i wyszedł na drugie miejsce. Tymczasem tysiąc kilometrów temu, gdy panowie Gąsiorowski, Górniak i Madzia byli na promie w Mielniku, Kuba był dopiero szesnasty. Imponująca konsekwencja i równa jazda. Dużo zawodników do prześcignięcia mu nie zostało ;-)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna LegalOnBike

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 05.11.2017
« 27 Sie 2025, 13:57 »
Chyba będzie dzialalo

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 27 Sie 2025, 14:01 »
Ostro!

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 27 Sie 2025, 14:06 »
Wygląda jak totalna prowizorka, więc powinno wytrzymać na lata!  ;D Trzymam kciuki!

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 27 Sie 2025, 14:17 »
Jakaś awaria FMC. Na podglądzie śledzenia  jazdy każdy zawodnik ma wyzerowane statystyki poza total time 🤔
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline kobert

• Miasto:
  • Na forum od: 16.06.2023
« 27 Sie 2025, 14:39 »
Tymczasem Jędrzej minął Istebną.
PLAN chyba działa.
O ile się nie mylę, porównując z danymi z 2017 ma nieco ponad 2 godziny przewagi nad cieniem Kosmy.

Online Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 27 Sie 2025, 15:30 »
Jakaś awaria FMC. Na podglądzie śledzenia  jazdy każdy zawodnik ma wyzerowane statystyki poza total time 🤔

Już naprawione

Offline Mężczyzna rybadigital

• 2021 MRDP ukończyciel
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 30.09.2016
« 27 Sie 2025, 15:32 »
Tymczasem Jędrzej minął Istebną.
PLAN chyba działa.
O ile się nie mylę, porównując z danymi z 2017 ma nieco ponad 2 godziny przewagi nad cieniem Kosmy.

Czy w tej edycji jest "bania u Romana" ? , w Gorzyczkach , bo z przewagi nici ...

Offline Mężczyzna Tomek_bikelover

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 08.07.2022
« 27 Sie 2025, 15:50 »
Jutro zapowiadają silny wiatr halny. Oczywiście chodzi o tereny podgórskie i wyżynne. Regiony województw: śląskiego, małopolskiego, podkarpackiego, opolskiego. Wiatr będzie się nasilał w tych regionach od rana, a najsilniejsze porywy wiatru przewidywane są w godzinach 12 - 19 i to wtedy będzie powiewać najmocniej 60-75 km/h.

Online Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 27 Sie 2025, 15:52 »
Na Orawie były dzisiaj o świcie -2 stopnie. Kolejna noc znacznie cieplejsza.

Na odcinku między Beskidami a Sudetami wieje dość silny wiatr z południowego zachodu. Niezbyt sprzyjający... Czyli tam jest niecałe 300 km z wiatrem SW na razie.

Jutro po południu w Sudetach bardzo silny wiatr południowy, porywy ponad 100 km/h.
« Ostatnia zmiana: 27 Sie 2025, 15:59 podjazdy »
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 27 Sie 2025, 15:57 »
Jędrzej nadal utrzymuje 100 km przewagi. Przed nim ok 200 kilometrów przelotu po relatywnie płaskim w terenie w stronę Kotliny Kłodzkiej. Tomek Górniak wspiął się na Krowiarki i rozpoczął zjazd, ale tempo ma słabsze od konkurentów. Tercjak wyszedł na trzecie miejsce, Kijak jest piąty, ale traci ledwie kilka minut.

Jeśli chodzi o ogon, to PK w Krempnej minęli wszyscy uznani do tej pory za "bezpiecznych", z grupy "matematycznych szans" Wanat i  Pakuła mają widoki by być tam o 18, a więc podobnie jak "najpóźniejszy finiszer w tym miejscu" w 2021.

Offline Mężczyzna Majkel92

• Miasto: Wołomin
  • Na forum od: 24.10.2020
« 27 Sie 2025, 16:01 »
Cześć wszystkim :)

Tym razem niestety miałem sporego pecha odnośnie tego maratonu. Tak jak wcześniej wilk pisał miałem wywrotkę przed Węgorzewem i z całym impetem i razem z sobą walnąłem ramą w wystający krawężnik. Na tyle to było pechowe, że strzeliła rama. Długo zastanawiałem się czy jechać z tym uszkodzeniem, obkleić to taśmą itd ale zdrowy rozsądek wziął górę. Finalnie dobrze się stało bo zjeżdżając do Giżycka jakieś ok 30km z tym pęknięciem nie wiem czy ta rama nie poszła jeszcze wtedy w dwóch kolejnych miejscach widocznych na zdjęciach xd

Ramę oddałem dzisiaj do naprawy do "CYKLON Karbon" i jej koszt takiej usługito 2tys zł czyli niezbyt tania impreza :) Szczęście w nieszczęściu miałem wykupione ubezpieczenie na ten maraton PZU wojażer i dzięki niemu będę miał zwrócone koszty za naprawę.

Online Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 27 Sie 2025, 16:12 »
Ramę oddałem dzisiaj do naprawy do "CYKLON Karbon" i jej koszt takiej usługito 2tys zł czyli niezbyt tania impreza :) Szczęście w nieszczęściu miałem wykupione ubezpieczenie na ten maraton PZU wojażer i dzięki niemu będę miał zwrócone koszty za naprawę.
A mają możliwość w jakiś sposób sprawdzić, czy nie ma innych uszkodzeń? Ja bym bał się to naprawiać, skoro pękła w kilku miejscach.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna Majkel92

• Miasto: Wołomin
  • Na forum od: 24.10.2020
« 27 Sie 2025, 16:16 »
A mają możliwość w jakiś sposób sprawdzić, czy nie ma innych uszkodzeń? Ja bym bał się to naprawiać, skoro pękła w kilku miejscach.

Tak, mają ją sprawdzić ultradźwiękowo czy w jakiś inny sposób jeszcze. Generalnie ten rower już skończy jako dojazdowy i kręcenie wokół komina, także będę myślał o nowej maszynie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum