Przepatrzyłem też dane z 2017 śmiem twierdzić, że wystarczy prześledzić historię 10 najwolniejszych ludzi w limicie z poprzednich edycji, żeby mieć pi razy oko pojęcie o tym ile zapasu trzeba, aby zmieścić się w limicie. To jest bardzo fajna dokumentacja wyścigu, której brakuje u konkurencj
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Hej. Może macie pomysł co zrobić bo nie mogę ponosić głowy żeby patrzeć do przodu 😆
Cytat: MaciekK w 27 Sie 2025, 10:15Przepatrzyłem też dane z 2017 śmiem twierdzić, że wystarczy prześledzić historię 10 najwolniejszych ludzi w limicie z poprzednich edycji, żeby mieć pi razy oko pojęcie o tym ile zapasu trzeba, aby zmieścić się w limicie. To jest bardzo fajna dokumentacja wyścigu, której brakuje u konkurencjDokładnie, to jest wielki atut tego maratonu. Ja podawałem Komańczę jako miejsce gdzie trzeba być w południe, ale równie dobrze można patrzeć na PK13 w Krempnej. Ostatni finiszerzy MRDP w 2021 byli tam z reguły między 10 a 12. Dla odrobinę wolniejszych jest światełko w tunelu, bo Maciek Paterak był o 17, natomiast Tomek Nowak po 18 (a jednocześnie na mecie był całe 6 godzin przed limitem).
(...)Tak, na tamtym etapie to jeszcze były roszady i najwolniejszy w Krempnej na mecie nie musiał być ostatni i nie był, bo limit zamknąłem ja. W Krempnej miałem jeszcze spory zapas nad limitem a w kłopoty popadłem dopiero na wyjeździe z Kotliny Kłodzkiej. Ale popatrzenie na powiedzmy ostatnią dziesiątkę z finishu, o której byli na konkretnym PK juz wiele mówi.
Cytat: MaciekK w 27 Sie 2025, 11:34(...)Tak, na tamtym etapie to jeszcze były roszady i najwolniejszy w Krempnej na mecie nie musiał być ostatni i nie był, bo limit zamknąłem ja. W Krempnej miałem jeszcze spory zapas nad limitem a w kłopoty popadłem dopiero na wyjeździe z Kotliny Kłodzkiej. Ale popatrzenie na powiedzmy ostatnią dziesiątkę z finishu, o której byli na konkretnym PK juz wiele mówi.Maćku, przypomnisz/napiszesz w kilku zdaniach jakiego rodzaju to były kłopoty?"Górsko" odcinek od Głuszycy do Świeradowa jest całkiem znośny (w mojej ocenie).
Tomek - na tę szyję generalnie bardziej wyprostowana pozycja, lemondke raczej odpuścić. To szybko postepuje, po czasie glowy nie mozna podniesc. Mozna probowac kupic krotszy lub bardziej podniesiony mostek, jak będzie coraz gorzej.
(Czy trasa nadal przebiega tymi słynnymi płytami pod Szare?)
Cytat: olo w 27 Sie 2025, 12:13(Czy trasa nadal przebiega tymi słynnymi płytami pod Szare?)Tak
Tak. Krzysiek Cecuła miał wypadek na zjeździe i złamał obojczyk.