Autor Wątek: MRDP 2025  (Przeczytany 49300 razy)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Odp: MRDP 2025
« 26 Sie 2025, 15:56 »
Czyli jednak warto się nie myć ;-) Niestety, ale w każdej edycji kontuzje zbierają srogie żniwo, otwierając okienko szans dla tych, którzy też jadą świetnie, ale z racji bycia "zaledwie" na miejscach czwartym i dalej mało kto na nich patrzy.

Tomek Madzia napisał, że bierze nocleg i zobaczy co dalej. Wg monitoringu Tomek Górniak stoi, przeskoczył go Szumański, ale być może to kwestia braku zasięgu i zamulenia nadajników.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 26 Sie 2025, 16:00 »
Wychodzi na to, że spośród wczoraj wiodącej trójki tylko Jędrek wyszedł z tej mordęgi bez szwanku.

Skubany, dobry miał ten PLAN :D
Nie sądzę, aby miał w PLAN-ie kontuzje konkurentów. Ta rywalizacja naprawdę świetnie wyglądała. Tymczasem tak, jak @Olo zauważył, Jakub Szymański konsekwentnie pokonuje kilometry i już jest trzeci. Podziwiam takich gości, co nie harcują tylko jadą konsekwentnie "po swoje". Szacunek!
Dobrze, że Olo wrócił do komentowania. czekam jeszcze na jego codzienną "czarną listę" jak 4 lata temu.  :D To już ten czas aby ją publikować.

Offline Mężczyzna Wycior

• Miasto: Boruszowice
  • Na forum od: 01.09.2017
« 26 Sie 2025, 16:01 »
Wychodzi na to, że spośród wczoraj wiodącej trójki tylko Jędrek wyszedł z tej mordęgi bez szwanku.

Skubany, dobry miał ten PLAN :D
Czyżby spanie pod zimną wiatą przystankową było panaceum na wszystkie dolegliwości? Dwa Tomki poszły pod ciepłą kołderkę i od razu kłopoty. Może to ten plan  ;)

Offline Mężczyzna pit

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 22.02.2017
« 26 Sie 2025, 16:04 »
Hej. Może macie jakieś dobre rady na narastajacy problem z Achillesem?

Podobno (nie sprawdzałem) pomaga też lekkie uniesienie łuku stopy w bucie, np. mała rolka bandaża, pod śródstopiem w skarpetce.

Swego czasu stosowałem podpiętki i faktycznie działają

Online Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 26 Sie 2025, 16:05 »
Tomek Górniak stoi, przeskoczył go Szumański, ale być może to kwestia braku zasięgu i zamulenia nadajników.

Hej. Może macie jakieś dobre rady na narastajacy problem z Achillesem?

Obawiam się, że te dwa cytaty są powiązane. @LegalOnBike to Tomek.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 26 Sie 2025, 16:15 »
Swego czasu stosowałem podpiętki i faktycznie działają
Można spróbować, ale trzeba monitorować też kolana pod kątem ewentualnej kontuzji z powodu zmiany kąta. Niby tylko 1 cm, ale to robi różnicę. Pokrzywa to całkiem dobry pomysł, bo ma działanie przeciwzapalne. Oczywiście dobrze pognieciona, żeby puściła soki  oraz miała uszkodzone włoski i nie parzyła. Można też naproksen użyć, tradycyjnie :D Niestety rokowania słabe, na płaskim to byłyby lepsze.

Są ortezy, może to pomoże? Tylko gdzie to dostać na trasie.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 26 Sie 2025, 16:20 »
Dobrze, że Olo wrócił do komentowania. czekam jeszcze na jego codzienną "czarną listę" jak 4 lata temu.   To już ten czas aby ją publikować.

Dziękuję Krzychu za dobre słowo, jednak w 2021 byłem jeszcze na świeżo ze swoją "karierą" utltra. Niestety przez ostatnie cztery lata z rowerem było mi trochę nie po drodze, więc mam poczucie, że merytorycznie nie dorastam już do skreślania ludzkich szans na sukces. Pozostanę przy ocenianiu poziomu regeneracji :⁠-⁠)

Tomek Górniak znowu przed Kubą Szumańskim, więc chyba na szczęście nie jest tak źle i była to po prostu zwiecha nadajnika. Natomiast różnica zmalała zaledwie do 2 kilometrów.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna skaut

« 26 Sie 2025, 16:29 »
Olo, oj tam oj tam  ;D Tomasz Jaroński nigdy nie uprawiał kolarstwa, a trudno sobie wyobrazić transmisję TdF bez jego komentarza. Śp. Jan Ciszewski miał krótszą jedną nogę, a przeszedł do legendy jako sprawozdawca piłkarski i żużlowy (!).
Ty sroce spod ogona nie wypadłeś, masz w CV złoty medal na PGR, a z jazdą na rowerze jest jak z seksem. Tego się nie zapomina  :P

Offline Mężczyzna Cokeman

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 24.05.2013
« 26 Sie 2025, 16:30 »
Życzmy chłopakom zdrowia, a nie jakies igrzyska śmierci, kto przezyje, a komu noga odpadnie :)

Offline Mężczyzna skaut

« 26 Sie 2025, 16:39 »
Życzmy chłopakom zdrowia, a nie jakies igrzyska śmierci, kto przezyje, a komu noga odpadnie :)
Oczywiście! Zdrowia dla wszystkich.
Szczęście w nieszczęściu, że wjechali w najbardziej cywilizowany odcinek MRDP tzn. od Krynicy do Zakopanego. Kurorty, sklepy, noclegi.
Mos dutki - mos syćko. Hej!
Na GMRDP w 2019  w Bukowinie gaździna, u której zamówiłem nocleg to w koszuli nocnej wyszła na rondo o 1-ej w nocy, abym tylko do niej trafił, tak że tego ...  ;D

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 26 Sie 2025, 16:43 »
Henek jak sięgam pamięcią zawsze na WR, a teraz próbuję sił na ultra i póki co idzie mu dobrze.

Czy on przypadkiem nie zbliża się do domowych pieleszy? Oby go nie ściągnęło...

Pierwotnie z Lubaczowa, już przejechał..., a teraz to nie wiem. ::)

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna Cokeman

• Na forum od: 24.05.2013
« 26 Sie 2025, 17:04 »
Na GMRDP w 2019  w Bukowinie gaździna, u której zamówiłem nocleg to w koszuli nocnej wyszła na rondo o 1-ej w nocy, abym tylko do niej trafił, tak że tego ...  ;D

A pomyśl co by było jakby wyszła bez koszuli :) To dopiero doping!

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
« 26 Sie 2025, 17:09 »
Henek jak sięgam pamięcią zawsze na WR, a teraz próbuję sił na ultra i póki co idzie mu dobrze.

Czy on przypadkiem nie zbliża się do domowych pieleszy? Oby go nie ściągnęło...

Pierwotnie z Lubaczowa, już przejechał..., a teraz to nie wiem. ::)
Krościenko ale chyba nie to w Bieszczadach a koło Krosna. Czyli magnes jednak mniejszy.

Offline Mężczyzna jedrucha

• Miasto: Łomianki
  • Na forum od: 02.09.2021
« 26 Sie 2025, 17:09 »
Aj... Tomek Madzia właśnie wrzucił relację na Insta... Kontuzja łydki... Na monitoringu stoi przy aptece w Tyliczu. Kupuje smarowidła i zobaczy czy da rade kontynuować jazdę.

Nie do końca. Właśnie opatruję bąbla wielkości samego palca. Ale już nie takie rzeczy jak MRDP się z bąblami robiło :)
 Ten mityczny PLAN jest w gruncie rzeczy prosty jak konstrukcja cepa (no, może śpiwora) i oczywiście dotyczy li i jedynie mnie samego

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« 26 Sie 2025, 17:47 »
Maść Naproxen działa silnie miejscowo przeciwzapalnie i przeciwbólowo, ale jak się zdecydujesz stosować, to zerkaj czasem na nogę, czy Ci się nie urywa, bo możesz nie poczuć...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum