Autor Wątek: MRDP 2025  (Przeczytany 50095 razy)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Odp: MRDP 2025
« 26 Sie 2025, 07:28 »
Ale fajnie że jest trzech na czele  Jest komu kibicować i jest ten wątek rywalizacji

Spoza tej trójki patrzyłbym też na innego forumowicza, Kubę Szumańskiego. On jest taki cichy, niepozorny, nie rzucający się w oczy, ale potrafi równo jechać. Cztery lata temu był trzeci, stracił do Ciebie tylko trochę ponad godzinę. Organizm też chyba dobrze znosi obciążenia, bo zaraz potem pojechał MPP i też był w ścisłym czubie.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
« 26 Sie 2025, 07:58 »
I trzeba pamiętać, że Kuba jechał objazd promu, a to jest  1,5 h w plecy. Cztery lata temu to była chyba największa niespodzianka.
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Offline Mężczyzna Tomek_bikelover

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 08.07.2022
« 26 Sie 2025, 08:12 »
Klimaty ultra, czyli Orlen w Hrubieszowie o 3 w nocy

W Hrubieszowie dzisiaj w nocy wielu nocowało.

Co do Kuby to zgadzam się. Mocny zawodnik Może powalczyć o podium.

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 26 Sie 2025, 08:25 »
Patrząc na dane zdwóch poprzednich edycji, dziś wieczorem przez Przemyśl przejedzie wirtualny "trupowóz". Jak ktoś dziś nie dojedzie do Przemyśla, szansa na limit jest w zasadzie zerowa. Z racji świetnego skomunikowania kolejowego, mogą posypać się wycofy.
« Ostatnia zmiana: 26 Sie 2025, 08:48 MaciekK »

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 26 Sie 2025, 08:27 »
Myśmy spali, a tymczasem co tutaj się w nocy działo. Po kolei.

U progu nocy prowadził Madzia, z przewagą ok godziny nad Gąsiorowskim i półtorej godziny nad Górniakiem. Lider postawił na klasyczną strategię i ok 20.30 zawinął się do agro. Gąsiorowski i Górniak wyprzedzili śpiącego rywala i niemal w tym samym czasie, tuż po 23 sami zatrzymali się na swoje postoje. Górniak wybrał agro, a Gąsiorowski ten oto luksusowy apartament w Rabe:

Jako pierwszy z objęć Morfeusza wyrwał się Madzia i ruszył do boju o 1. Minął śpiącego Górniaka wskakując na drugą pozycję. Gąsiorowski ruszył o 1.30 utrzymując pozycję lidera. Górniak w drogę ruszył o trzeciej. Znajdujący się w pościgu za nimi Szumański i Tercjak zaliczyli noc w siodle, przy czym Tercjak miał chyba jakąś drzemkę, niecałą godzinę.

Na ten moment prowadzi wciąż Gąsiorowski, ale Madzia zniwelował prawie całe straty. Na pewno przewaga regeneracji jest po jego stronie. Prysznic plus realnie 4 godziny snu robią dobrą robotę. Szumański siedzi na kole Górniakowi, obaj znajdują się w Ustrzykach Górnych, ale tutaj z kolei przewaga jest po stronie Górniaka, który sen miał może niezbyt długi, ale co łóżko to łóżko, a Szumański cały czas jechał. W końcu i on będzie musiał się zatrzymać na dłuższy postój. (edycja: Szumański w Caryńskiej, ciekawe czy tylko śniadanie czy też się prześpi).

Jeszcze jedna rzecz. Prawdopodobnie Kuba Szumański zjechał z trasy (chyba posiłek w Macu) i zaliczył z jakiegoś powodu (zmęczenie?, nawigacja przeliczyłą mu trasę?) przejazd przez Przemyśl, zamiast jechać trasą maratonu. Realnie na tym nic nie zyskał. Zamiast 5,5 km i 30 m przewyższenia, zrobił 7,7 km i 65 m w górę, więc mam nadzieję, że Wigor nie będzie tutaj wyciągał środków karnych ;-)

« Ostatnia zmiana: 26 Sie 2025, 08:48 olo »

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 26 Sie 2025, 08:47 »
Może to celowy zabieg na pierwszy rzut oka legalny, bo nie skracający trasy.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 26 Sie 2025, 08:48 »
Dokładnie, edytowałem swój wpis: Zamiast 5,5 km i 30 m przewyższenia, zrobił 7,7 km i 65 m w górę.

Online Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
« 26 Sie 2025, 08:49 »
Pierwsza piątka cała w Bieszczadach - z czego Jędrek i Tomek Madzia za chwilę wjadą w Beskid Niski. Trochę odpadli od czołówki Krzysztof Naskręt i Przemek Kijak - ale teraz góry, a w nich przynajmniej ten drugi raczej dobrze jeździ, więc zobaczymy.
Jeśli chodzi o znanych mi forumowiczów, to poza chwalonym już Heńkiem (widać, że to jest jego sezon, świetnie pojechał BBT i TdS) bardzo dobrze jadą Czupki, Walsodar i Marcin_rzy. Nieco dalej jest Bartekk, ale na zdjęciu Wilka tryska energią :).
Ciekawi słabsza (no, jak na niego) dyspozycja Witka Kani, jest co prawda w górnych strefach środkowych. Ostatnio (przynajmniej wg stravy) mniej jeździł, zobaczymy, co pokaże w górach.
Nieco dalej jest Sombra, ale do wyznaczonego przez Maćka deadline'u powinien się zamknąć.
Tak czy siak, góry pokażą, kto będzie liczył się w walce o limit (i o podium).

Online Mężczyzna jedrucha

• Miasto: Łomianki
  • Na forum od: 02.09.2021
« 26 Sie 2025, 09:03 »
Myśmy spali, a tymczasem co tutaj się w nocy działo. Po kolei.

U progu nocy prowadził Madzia, z przewagą ok godziny nad Gąsiorowskim i półtorej godziny nad Górniakiem. Lider postawił na klasyczną strategię i ok 20.30 zawinął się do agro. Gąsiorowski i Górniak wyprzedzili śpiącego rywala i niemal w tym samym czasie, tuż po 23 sami zatrzymali się na swoje postoje. Górniak wybrał agro, a Gąsiorowski ten oto luksusowy apartament w Rabe:

Jako pierwszy z objęć Morfeusza wyrwał się Madzia i ruszył do boju o 1. Minął śpiącego Górniaka wskakując na drugą pozycję. Gąsiorowski ruszył o 1.30 utrzymując pozycję lidera. Górniak w drogę ruszył o trzeciej. Znajdujący się w pościgu za nimi Szumański i Tercjak zaliczyli noc w siodle, przy czym Tercjak miał chyba jakąś drzemkę, niecałą godzinę.

Na ten moment prowadzi wciąż Gąsiorowski, ale Madzia zniwelował prawie całe straty. Na pewno przewaga regeneracji jest po jego stronie. Prysznic plus realnie 4 godziny snu robią dobrą robotę. Szumański siedzi na kole Górniakowi, obaj znajdują się w Ustrzykach Górnych, ale tutaj z kolei przewaga jest po stronie Górniaka, który sen miał może niezbyt długi, ale co łóżko to łóżko, a Szumański cały czas jechał. W końcu i on będzie musiał się zatrzymać na dłuższy postój. (edycja: Szumański w Caryńskiej, ciekawe czy tylko śniadanie czy też się prześpi).

Jeszcze jedna rzecz. Prawdopodobnie Kuba Szumański zjechał z trasy (chyba posiłek w Macu) i zaliczył z jakiegoś powodu (zmęczenie?, nawigacja przeliczyłą mu trasę?) przejazd przez Przemyśl, zamiast jechać trasą maratonu. Realnie na tym nic nie zyskał. Zamiast 5,5 km i 30 m przewyższenia, zrobił 7,7 km i 65 m w górę, więc mam nadzieję, że Wigor nie będzie tutaj wyciągał środków karnych ;-)

W młodości na wyprawawach zimowych zwykłem nie kapać się i przez 3 tygodnie. Teraz przeżywam kryzys wieku średniego i choć symboliczne próbuję nawiązać do tamtych złotych czasów.
Spotkaliśmy się z Tomkoiena CPNie w Komańczy. Ja się smarowałem kremem UV, a on nie. Może przechylę szalę regeneracji na swoją stronę?  ;)
A lokal w Rabem rzeczywiście pierwsza klasa, a ja preferuję aktywną regenerację  :)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 26 Sie 2025, 09:24 »
Może przechylę szalę regeneracji na swoją stronę?

Trzymam za to kciuki! Jako torunianin (Rubinkowo!) mogę mieć tylko jednego faworyta ;-)
« Ostatnia zmiana: 26 Sie 2025, 09:31 olo »

Online Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
« 26 Sie 2025, 09:35 »
Trzymam za to kciuki! Jako torunianin (Rubinkowo!) mogę mieć tylko jednego faworyta ;-)

No byś się, Olo, wstydził: :)

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 26 Sie 2025, 09:44 »
Moim foworytem nieustannie pozostaje Sylwia Kuropatwa z regionu łodzkiego (Pabianice).  Znana głownie z grawelowych tras doskonale radzi sobie również na szosie skutecznie rywalizując z większością panów. Zobaczymy jak pojedzie w gorach ale ma duże szanse skończyć na długo przed limitem.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 70%]

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 26 Sie 2025, 09:47 »
Kuba, sam jesteś w takiej sytuacji. Podobnie jak Jędrek i piszący te słowa. Toruń oddaje swych najlepszych synów na służbę społeczeństwu w innych, bardziej zaniedbanych cywilizacyjnie okolicach  ;D

A propos Heńka, trzeba mu oddać, że w tym roku nie zaniedbywał też swoich powinności forumowych i integrował się z nami na Zlocie Forum. Można by rzec, Forumowicz Roku!

Wigor przełączył się z trybu "zawodnik" na tryb "dyrektor".

Martwi mnie Memorek, bo to kolejny w tym roku po BBT start, gdy dolegliwości zdejmują go z trasy. Marek wszystko dobrze?

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 26 Sie 2025, 09:55 »
Liderzy w Beskidzie Niskim, nie ma tutaj zmian. Za dwie godziny zawitają na Słowację. Trzeci Dalej Górniak, miał postój za Ustrzykami, najedzony Szumański goni. Tercjak też bliziutko, ale chyba postój dopiero przed nim.

Zobaczymy jak pojedzie w gorach ale ma duże szanse skończyć na długo przed limitem.

Zrobiła sobie trochę zapasu czasu, więc szanse są na pewno realne. Nieźle jedzie też Katarzyna Kozłowska, wciąż pozostaje w grze o ukończenie w limicie.

No byś się, Olo, wstydził:

Jestem pewien, że to jeszcze może być mi odpuszczone, ale wybór miejsca urodzenia moich dzieci, to już raczej grzech niezmazywalny ;-)

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 26 Sie 2025, 10:17 »

Wigor przełączył się z trybu "zawodnik" na tryb "dyrektor".

Ta wtopa z promem mocno podcięła chęci dalszej jazdy. Źle policzone km z Hajnówki na prom i zabrakło sił by cisnąc 30km/h. Nawet było fajnie, do Mielnika deszcz przestał padać. Od Mielnika objazdem znowu w deszczu, kropkę postawiła awaria oświetlenie i perspektywa kolejnych 4h w deszczu. Światło udało się ogarnąć na bezpieczne dotarcie do cywilizacji.

A tak właściwie miałem jechać tylko 100km

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum