Autor Wątek: RTP - 7 edycja  (Przeczytany 19767 razy)

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Odp: RTP - 7 edycja
« 28 Maj 2025, 11:20 »
WILK. Jechał poprawiając się z segmentu na segment. Był 18, 14 - kłócił się że nie wzięty pod uwagę na pierwszą dziesiątkę. Jak już wszyscy mieli dość deszczu, wiatru, niewyspania, on po prostu jechał dalej. Twardziel nad twardziele. Obecnie jest ósmy, ma jakieś 20 km do mety, raczej już nie straci tej pozycji. Pierwsza dycha i tak pewna. Gratulacje.
Pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu czasami próbowałem z nim rywalizować.  :)

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 28 Maj 2025, 11:44 »
Jeszcze nie koniec , goni George Juckes, nie mniej jednak wielkie gratulacje dla Wilka

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna CFCFan

• Miasto: Godów
  • Na forum od: 12.05.2014
« 28 Maj 2025, 11:51 »
Z innej beczki. Wygląda na to że w TOP 10 będzie raptem dwóch POLAKÓW...

Wilku. No z całym szacunkiem :D Ja miałem na myśli właśnie Jędruchę i Ciebie :D Fajnie że mój wpis podziałał na Ciebie mobilizująco :P

PS: I tak mogłem się pomylić. Gdyż Tomek też z dużymi szansami na TOP 10 :D Wiec update. Jest szansa na 3 POLAKÓW w TOP 10  ;D

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 28 Maj 2025, 12:39 »
A na trasę właśnie powrócił stary, dobry znajomy, czyli deszcz. Od zachodu weszła fala opadów.

Co do Tomka to tam dwóch jedzie równolegle, a miejsce w pierwszej dziesiątce tylko dla jednego.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna horacy13

• Na forum od: 22.03.2021
« 28 Maj 2025, 13:14 »

Milan Hanyk DNF, zgłoszone w tej chwili, to nie problem z trackerem

Bartek
[/quote]

Ktoś mi wyjaśni, jakim cudem on przejechał ponad 1400 km i ostatecznie DNF, bo nie miał kabla do Di2? To jak ją ładował wcześniej? Przecież bateria nie wytrzyma chyba 3 dni jazdy po górach, przy częstym zmienianiu przełożeń.

Offline Mężczyzna Żubr

• Na forum od: 03.11.2010
« 28 Maj 2025, 13:14 »
Wilk na mecie!

Offline BartekP

• Miasto:
  • Na forum od: 21.07.2024
« 28 Maj 2025, 13:23 »

Milan Hanyk DNF, zgłoszone w tej chwili, to nie problem z trackerem

Bartek

Ktoś mi wyjaśni, jakim cudem on przejechał ponad 1400 km i ostatecznie DNF, bo nie miał kabla do Di2? To jak ją ładował wcześniej? Przecież bateria nie wytrzyma chyba 3 dni jazdy po górach, przy częstym zmienianiu przełożeń.
[/quote]

Wytrzyma, jeżeli na początku było 100%, akumulator nie jest zdegradowany, nie ma dodatkowego modułu Bluetooth (do Ultegry 8000 włącznie). Joasia na Transcontinental, który jest 2,5 raza dłuższy, raz tylko musiała podładować. VIA (4000 km) podobnie. Ale Joasia MA przy sobie kabel.

Bartek

Offline Mężczyzna Cokeman

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 24.05.2013
« 28 Maj 2025, 13:28 »
Wilk na mecie!

Gratulacje!

Offline BartekP

• Miasto:
« 28 Maj 2025, 13:33 »
Claudia Decker zgłosiła DNF, co kroiło się już od wczoraj, ale wtedy jeszcze nie było oficjalne. Kto zresztą patrzył na godziny postoju w Humpolcu, ten swoje wiedział. Dzisiaj jeszcze zryw, spotkała się z Joasią przed Usti, ale to tyle, ma prawdopodobnie ciężką infekcję. Pierwsze dni, a zwłaszcza okolice CP2, straszliwie doświadczyły całą czołówkę pogodą.

Bartek

• niech tak się stanie
« 28 Maj 2025, 13:40 »
Pierwsze dni, a zwłaszcza okolice CP2, straszliwie doświadczyły całą czołówkę pogodą.
Sprawiedliwości staje się zadość, bo teraz reszta stawki dostanie solidny wycisk. Polecą DNF-y.

ESTOFEX dał taką prognozę:

Storm Forecast
Valid: Wed 28 May 2025 06:00 to Thu 29 May 2025 06:00 UTC
Issued: Wed 28 May 2025 01:54
Forecaster: TUSCHY

A level 1 was issued across most of Germany, Luxembourg, E-France, W-Czechia into N Austria mainly for strong gusts, (isolated large) hail and heavy rain. A few tornado events are possible and a strong event is not ruled out.

Offline Mężczyzna horacy13

• Na forum od: 22.03.2021
« 28 Maj 2025, 13:40 »

Wytrzyma, jeżeli na początku było 100%, akumulator nie jest zdegradowany, nie ma dodatkowego modułu Bluetooth (do Ultegry 8000 włącznie). Joasia na Transcontinental, który jest 2,5 raza dłuższy, raz tylko musiała podładować. VIA (4000 km) podobnie. Ale Joasia MA przy sobie kabel.

Bartek

Przy prognozach niskich temperatur, to raczej tym bardziej ryzyko szybszego wyczerpania baterii rośnie.

Jak dla mnie mocny kandydat do nagrody Darwina w kategorii Ultra  :lol: No ale co zaoszczędził niecałe 20 gramów, to jego  ;D

• niech tak się stanie
« 28 Maj 2025, 14:34 »
Jak dla mnie mocny kandydat do nagrody Darwina w kategorii Ultra  :lol: No ale co zaoszczędził niecałe 20 gramów, to jego  ;D
Może po prostu zapomniał. Swoją drogą, teraz rozumiem, dlaczego te przerzutki nazywano "game changerem". Spaść z piątego miejsca w takim maratonie, to faktycznie game change. Nawet game over. Dziwne, że w konstrukcji nie pomyślano o możliwości manualnego ustawienia jakiegoś biegu, nawet gdyby trzeba w tym celu się zatrzymać, zejść z roweru i przestawić ręcznie przerzutkę. Na tej końcówce aż tak wachlować nie trzeba, są podjazdy i zjazdy, ale od biedy na 3 biegach (wolny, środkowy i szybki) by się to przejechało. Mając dwie i pół godziny zapasu do kolejnego zawodnika pewnie by utrzymał tę lokatę, gdyby była taka możliwość.

Offline BartekP

• Miasto:
« 28 Maj 2025, 14:42 »
Może po prostu zapomniał. Swoją drogą, teraz rozumiem, dlaczego te przerzutki nazywano "game changerem". Spaść z piątego miejsca w takim maratonie, to faktycznie game change. Nawet game over. Dziwne, że w konstrukcji nie pomyślano o możliwości manualnego ustawienia jakiegoś biegu, nawet gdyby trzeba w tym celu się zatrzymać, zejść z roweru i przestawić ręcznie przerzutkę. Na tej końcówce aż tak wachlować nie trzeba, są podjazdy i zjazdy, ale od biedy na 3 biegach (wolny, środkowy i szybki) by się to przejechało. Mając dwie i pół godziny zapasu do kolejnego zawodnika pewnie by utrzymał tę lokatę, gdyby była taka możliwość.

Gdyby urwał sobie linkę w manetce i nie miał zapasowej, też miałby problem. Di2 (jak się pamięta o ładowaniu) jest naprawdę niezawodne. Rower Joasi przejechał 4 x RTPL, 1 x Transcontinental, 1 x VIA, 2,5 x MPP, w tym raz zimą w ramach WOŚP, i Di2 nigdy nie było problemem. Raz problemem okazał się bezprzewodowy SRAM AXS, kiedy manetka wyświetlająca poziom naładowania na zielono wyładowała się przed 500 km, ale do tego wystarczy mieć CR2032 przy sobie.

Bartek

Offline Mężczyzna maciek70

• Miasto: Milowice
  • Na forum od: 18.05.2018
« 28 Maj 2025, 14:47 »
...
Jest szansa na 3 POLAKÓW w TOP 10  ;D

Prorok czy co?

Tomek na mecie.
Jest 3 w 10. Brawo !!
"Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem a szaleństwem"

• niech tak się stanie
« 28 Maj 2025, 14:57 »
Gdyby urwał sobie linkę w manetce i nie miał zapasowej, też miałby problem
Urwałem i sobie poradziłem w 20 minut. Linka zwykle urywa się na końcu, wystarczy ją dobrze zakleszczyć w manetce i kilka biegów jest do dyspozycji. Na pewno nie byłoby wycofu, co najwyżej wolniejsza jazda na płaskim.

Tomek na mecie.
Z rekordowym czasem segmentu jak na razie  ;D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum