Autor Wątek: RTP - 7 edycja  (Przeczytany 19766 razy)

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Odp: RTP - 7 edycja
« 27 Maj 2025, 19:23 »
Dalej jest szansa na trójkę naszych w TOP 10. Proszę mnie nie skreślać za wcześnie, w końcu prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym jak kończy  :lol:
Szansa jest, ale problem w tym, że na dziesiątej pozycji masz Polaka (Tomasz Pawłowski), więc nawet jeśli go wyprzedzisz, to stan liczbowy się nie zmieni ;D Dziewiąty jest George Juckes i oboje musielibyście go wyprzedzić, żeby uzyskać trzech Polaków w top 10. Nie wszystko jest więc w twoich nogach, ale możesz po prostu zająć miejsce w top10.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna jedrucha

• Miasto: Łomianki
  • Na forum od: 02.09.2021
« 27 Maj 2025, 19:25 »
Jędrek przyłapany na Pradziadzie

Ja? Z taką tyci podsiodłówką? To ktoś inny. Pozdrowienia z dołu. Ja i moje "hamulce" zjechały!

Offline BartekP

• Miasto:
  • Na forum od: 21.07.2024
« 27 Maj 2025, 19:38 »
Z innej beczki. Wygląda na to że w TOP 10 będzie raptem dwóch POLAKÓW...
Nie no Panowie - jak to tak?  :D

Dalej jest szansa na trójkę naszych w TOP 10. Proszę mnie nie skreślać za wcześnie, w końcu prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym jak kończy  :lol:

Dawaj! Jak się uda, to obiecuję, że spróbuję to przerobić na coś kulturalnego i dającego się opublikować w Dotwatcherze.

Bartek

Offline Mężczyzna PATYN

• Miasto: Smolec
  • Na forum od: 21.09.2021
« 27 Maj 2025, 21:19 »
Tej końcówki segmentu na Pradziada wam współczuję..... dwa tygodnie temu podjeżdżałem I zjeżdżałem tam gravelem... nie było łatwo a jeszcze jak ktoś tam zjeżdża w nocy to już prawdziwa jazda

• niech tak się stanie
« 27 Maj 2025, 21:37 »
Według prognoz jutro po południu front wejdzie w obszar Kotliny Kłodzkiej i Jesioników. Opady pod wieczór mają być intensywne, znacznie wzrośnie też prędkość wiatru. Natomiast w czwartek już cały region jest pokolorowany na czerwono jeśli chodzi o wiatr, i to z wiatrem NW, do 80 km/h.

Ogólnie wiatr przed frontem będzie SW, a po froncie NW, niemal N. Na Pradziadzie podczas frontu i w czwartek mogą być porywy do 120 km/h, tak więc trzeba uważać, żeby rower nie odleciał :D

Od frontu aż do piątku jazda w kierunku mety będzie bardzo utrudniona. To zupełnie bez porównania do tego, co działo się do tej pory. Warunki jak na Islandii.

Offline BartekP

• Miasto:
« 27 Maj 2025, 22:03 »
Jest wieczorny raport z Dotwatchera o trzecim miejscu Tima de Witte. Dowiecie się z niego, że nie tylko zaimprowizował trasę do CP4, ale też zdechł mu Garmin, więc nawigował telefonem, a częściowo jechał na pamięć.

O dalszej części wyścigu mężczyzn (choćby o tym, że Jędrek ma pewne czwarte, bo Milan zaległ na CP4) na razie nie piszę, bo nie bardzo mam do tego sensowny materiał, będzie na pewno rano. A poza tym padam trochę na twarz, trzy-cztery relacje dziennie to jest 8 godzin roboty jak nic.

https://dotwatcher.cc/race/race-through-poland-2025?post=1gBlRbzFidHPVSjXYBFEn9#posts

Bartek

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 27 Maj 2025, 23:13 »
Wilk przeskoczył o jedną pozycję. T. Pawłowski chyba śpi. Zobaczymy co będzie dalej, bo Wilk ma o 4 godz gorszy deficyt snu. Kto większy twardziel?

• niech tak się stanie
« 27 Maj 2025, 23:24 »
Ten system monitoringu coś zaczął się sypać, bo pokazuje ludzi stojących od godziny np. na trawersie podjazdu itd. Może się okazać, że są w trasie i wcale nie śpią.

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
« 28 Maj 2025, 05:27 »
Jędrek czwarty, jeszcze rzutem na taśmę z czasem poniżej 4 dni. Epicki wynik, gratki Brachu!
Hanyk albo zaległ na dłużej na CP4 (ale to już ponad 10h), albo tracker nie działa. Wilk po CP4 dziesiąty!

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 28 Maj 2025, 05:58 »
Gratulacje dla Jęndruchy.

A z  pozycjami to bym uważał. Myslę że trackery już  nie działają prawidłowo.
Milan Hanyk juz od wczoraj na CP4, ale nie zaliczył szczytu - nie chce mi się wierzyć że drzemkę sobie zrobił w takim momencie.
No, może mieć awarię roweru.

Offline BartekP

• Miasto:
« 28 Maj 2025, 06:11 »
Gratulacje dla Jęndruchy.

A z  pozycjami to bym uważał. Myslę że trackery już  nie działają prawidłowo.
Milan Hanyk juz od wczoraj na CP4, ale nie zaliczył szczytu - nie chce mi się wierzyć że drzemkę sobie zrobił w takim momencie.
No, może mieć awarię roweru.

Milan Hanyk DNF, zgłoszone w tej chwili, to nie problem z trackerem

Bartek

• niech tak się stanie
« 28 Maj 2025, 07:45 »
Wilk na razie na 9 pozycji i ma matematyczne szanse na awans o 1 miejsce. Może też spaść o 1 pozycję. Nie sądzę, aby ktokolwiek poza 10-tym Georgem Juckesem był w stanie podjąć walkę o miejsce nr 9. Trasa już do mety jest relatywnie łatwa, drogi dobre i sporo czynnych sklepów po drodze. Oczywiście zakładam, że już pojedzie longiem do mety. Może nawet zdąży przed załamaniem pogody.
« Ostatnia zmiana: 28 Maj 2025, 07:52 podjazdy »

Offline BartekP

• Miasto:
« 28 Maj 2025, 08:04 »
Wilk na razie na 9 pozycji i ma matematyczne szanse na awans o 1 miejsce. Może też spaść o 1 pozycję. Nie sądzę, aby ktokolwiek poza 10-tym Georgem Juckesem był w stanie podjąć walkę o miejsce nr 9. Trasa już do mety jest relatywnie łatwa, drogi dobre i sporo czynnych sklepów po drodze. Oczywiście zakładam, że już pojedzie longiem do mety. Może nawet zdąży przed załamaniem pogody.

Czemu 9? Wygląd mi to na ósmą. Pięciu na mecie, Hanyk DNF więc się nie liczy, Szósty będzie Hanneck, siódmy Stark i ósmy powinien być Wilk. Czy mnie się już te diabelne kropki w oczach mienią od patrzenia?

Bartek

Offline PiotrekG

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 30.08.2023
« 28 Maj 2025, 08:47 »
Czemu 9? Wygląd mi to na ósmą. Pięciu na mecie, Hanyk DNF więc się nie liczy, Szósty będzie Hanneck, siódmy Stark i ósmy powinien być Wilk. Czy mnie się już te diabelne kropki w oczach mienią od patrzenia?

Bartek
Dokładnie tak - Erik Schiller odbił się na CP4 jako dziewiąty, natomiast (przynajmniej wg trackingu) został wyprzedzony przez Wilka i George'a, którym została do pokonania Puchaczówka, Spalona i droga Justyny.

U pań robi się również ciekawie - Asia przez noc nadrobiła całą stratę do Claudii, która ponad 9 godzin przesiedziała/przespała w Humpolcu.

Offline BartekP

• Miasto:
« 28 Maj 2025, 09:24 »
Jest poranny raport na Dotwatcherze - zdjęcie Jędrka z mety (na FB chyba jeszcze nie ma), wyjaśnienie dlaczego Hanyk nie ukończył, no i dlaczego Claudia tak długo stała w miejscu.

https://dotwatcher.cc/race/race-through-poland-2025?post=2muRtncdMlc3JyZ7uRmTTg#posts

Bartek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum