Autor Wątek: RTP - 7 edycja  (Przeczytany 19509 razy)

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
Odp: RTP - 7 edycja
« 29 Maj 2025, 11:52 »
Maraton cholernie trudny, wycofuję się ze swojego tekstu przed wyścigiem, że limit jest taki łatwy. Przy tej ilości gór nic nie jest latwe i ukończyć tę imprezę jest trudniej niż BBT czy MPP. A tu i pogoda sporo dołożyła, ja przy jeździe pierwszego dnia pod wiatr obciazylem gardlo i było już tylko gorzej, pod koniec kaszel z gęstą flegmą.

Też mi się tak wydaję. Gratuluję wyniku. Nie miałem wątpliwości, że mimo złych warunków dowieziesz dobry wynik do końca.
Mam nadzieję, że się skończy tylko na przeziębieniu. Takie zapalanie gardła, to potrafią długo męczyć

Dla mnie ten maraton jest zdecydowanie za trudny. Próbowałem dwa razy i już pierwszy dzień mnie niszczy. Nie jestem w stanie nawet 1/3 tego ujechać. Ja już raczej odpuszczam. Nie wiem jak ludzie to potrafią przejechać.

Offline BartekP

• Miasto:
  • Na forum od: 21.07.2024
« 29 Maj 2025, 11:56 »
Zostały jeszcze dwa niewielkie podjazdy. Moim zdaniem jest duża szansa, że Asia utrzyma przewagę. Co za niesamowita determinacja!
PS. Piko ma zapewne mnóstwo roboty przy analizowaniu śladów obu Pań - przy tak małej różnicy na mecie każda, najmniejsza nawet kara może mieć decydujące znaczenie. Oby się obyło bez kar w obu przypadkach.

Joasia kręci właściwie jedną nogą, według Zgoni Nora jest w świetnej formie. I też nie boi się zjeżdżać, na trackerze widziałem 50+. Będzie cholernie trudno te 10 minut dowieźć.

Bartek

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 29 Maj 2025, 12:17 »
Są w tym samym punkcie. Co za emocje!
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline BartekP

• Miasto:
« 29 Maj 2025, 12:26 »
Są w tym samym punkcie. Co za emocje!

Nora już wyprzedziła, jej kropka jest ciut wcześniej odnotowana. Zresztą Piko też ogląda:

Bartek

Offline BartekP

• Miasto:
« 29 Maj 2025, 12:48 »
Nora zaczęła zjazd do Polanicy po zwycięstwo

Bartek

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Na forum od: 01.02.2011
« 29 Maj 2025, 13:04 »
Nora zaczęła zjazd do Polanicy po zwycięstwo
A tymczasem niektórzy jeszcze na Szumawie ;D Jakby nie patrzeć to dziewczyny sporo facetów wyprzedziły.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna jedrucha

• Miasto: Łomianki
  • Na forum od: 02.09.2021
« 29 Maj 2025, 13:27 »
Nora i Asia juzna mecie. Wg trackerów Nora dojechała z przewagą 12 minut. Trzeba teraz poczekać na oficjalne potwierdzenie kolejności od Piko po sprawdzeniu śladów. Bez względu jednak na ostateczne wyniki wielkie gratulacje je dla obu Pań za wspaniałą walkę do końca ipokaz hartu ducha. Emocje dla dotwatcherów  jeszcze większe, niż w przypadku rywalizacji panów! Ukłony i podziw!

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
« 29 Maj 2025, 13:32 »
Gratulacje, wielka robota bez dwóch zdań! Emocje do końca.

Tymczasem na mecie za chwilę zamelduje się KrzysiekW, już również gratulacje! MaciekK szturmuje Pradziada, na gratulacje jeszcze musi zaczekać... ;)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 29 Maj 2025, 14:28 »
Piękna walka na sam koniec, wielkie gratulacje dla obu pań. Pokaz determinacji i nieustępliwości, bo ta jest na takich wyścigach kluczowa. Właśnie by sobie umieć radzić w tych chwilach, gdy nic nie idzie, czy gdy trzeba jechać z kontuzją jak Asia. A o kontuzje przy takich obciążeniach połączonych z zimnem i deszczem nietrudno.

A mi tymczasem niezawodne PKP zafundowało na powrocie do domu prywatny wyścig i duże emocje  :lol:. Miałem bilet kolejowy z Polanicy, bo i po co jechać do Kłodzka, jeśli można to zrobić z lokalnego dworca. A tymczasem po dotarciu na dworzec okazuje się, że pociąg do Kłodzka ma 10min opóźnienia, które rychło rośnie do godziny co mi rozwala cały powrót do Warszawy.

Szybko sprawdzam więc połączenia z Klodzka i muszę lecieć te 15km. Najgorszy był ciężki plecak, zupełnie nie przygotowany do jazdy, ktorej nie zakładałem. Tyłek po 1500km też poobcierany, a droga do Kłodzka trzyma dolnośląskie, czyli najgorsze w Polsce standardy asfaltu. Ubranie typowo cywilne i niewygodne do jazdy, ale nie było czasu się przebierać. Z wywieszonym językiem wyrabiam się na IC do Wrocławia.

PKP to jednak zawsze potrafi człowiekowi dostarczyć emocji i podnieść ciśnienie  :lol:

• niech tak się stanie
« 29 Maj 2025, 14:40 »
A mi tymczasem niezawodne PKP zafundowało na powrocie do domu prywatny wyścig i duże emocje  :lol:. Miałem bilet kolejowy z Polanicy, bo i po co jechać do Kłodzka, jeśli można to zrobić z lokalnego dworca. A tymczasem po dotarciu na dworzec okazuje się, że pociąg do Kłodzka ma 10min opóźnienia, które rychło rośnie do godziny co mi rozwala cały powrót do Warszawy.

Szybko sprawdzam więc połączenia z Klodzka i muszę lecieć te 15km. Najgorszy był ciężki plecak, zupełnie nie przygotowany do jazdy, ktorej nie zakładałem. Tyłek po 1500km też poobcierany, a droga do Kłodzka trzyma dolnośląskie, czyli najgorsze w Polsce standardy asfaltu. Ubranie typowo cywilne i niewygodne do jazdy, ale nie było czasu się przebierać. Z wywieszonym językiem wyrabiam się na IC do Wrocławia.

PKP to jednak zawsze potrafi człowiekowi dostarczyć emocji i podnieść ciśnienie  :lol:

To i tak masz szczęście, że pociąg w Kłodzku nie był opóźniony, bo to pociąg z Pragi, a one w Czechach często łapią 20-30 minut. We Wrocławiu 12 minut na przesiadkę? Lubisz ryzyko  :lol:

• niech tak się stanie
« 29 Maj 2025, 18:20 »
Ale tłok na Pradziadzie  :lol:

Tak się śpieszą, ale limit czasu chyba do soboty rano? Czy do jutra rano?

Offline BartekP

• Miasto:
« 29 Maj 2025, 19:23 »
Ale tłok na Pradziadzie  :lol:

Tak się śpieszą, ale limit czasu chyba do soboty rano? Czy do jutra rano?

Do soboty w południe.

Bartek

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 29 Maj 2025, 19:25 »
Na chwilę obecną w kategorii solo (jeśli dobrze policzyłem) jest 45 wycofów. Ruszyło 117 osób, więc daje to aż 38% zawodników, którzy nie dali rady ukończyć tegorocznego RTP. A dojdzie jeszcze do tego kilka osób które na bank nie dojadą w limicie.

Poza legendarną edycją Weather to Scratch z 2019 to był w mojej opinii najtrudniejszy RTP i ta wielka liczba wycofów to potwierdza. Do bardzo trudnej trasy doszło jeszcze sporo kiepskiej pogody, mamy prawie czerwiec, a temperatury były jak w marcu. Na całej trasie ani razu nie zdjąłem bluzy i nie jechałem w samej koszulce, a i jazdy w krótkich spodenkach bylo bardzo niewiele. Średnia temperatura jaką miałem na całej trasie to pewnie koło 10 stopni oscylowała, jak nie mniej.

Offline BartekP

• Miasto:
« 29 Maj 2025, 19:33 »
Na chwilę obecną w kategorii solo (jeśli dobrze policzyłem) jest 45 wycofów. Ruszyło 117 osób, więc daje to aż 38% zawodników, którzy nie dali rady ukończyć tegorocznego RTP. A dojdzie jeszcze do tego kilka osób które na bank nie dojadą w limicie.

Poza legendarną edycją Weather to Scratch z 2019 to był w mojej opinii najtrudniejszy RTP i ta wielka liczba wycofów to potwierdza. Do bardzo trudnej trasy doszło jeszcze sporo kiepskiej pogody, mamy prawie czerwiec, a temperatury były jak w marcu. Na całej trasie ani razu nie zdjąłem bluzy i nie jechałem w samej koszulce, a i jazdy w krótkich spodenkach bylo bardzo niewiele. Średnia temperatura jaką miałem na całej trasie to pewnie koło 10 stopni oscylowała, jak nie mniej.

Chyba dobrze policzyłeś. Mnie wyszło mniej, ale ja zliczałem te, które przesłał mi Paweł (starałem się sprawdzać listę i go dopytywać, ale coś musiało jemu i mnie umknąć). Dziś potężny wysyp, bo ludzie orientują się, ile czasu już jadą. Przed chwilą doszedł kolejny jeszcze nieuwzględniony na liście - Matias Gorlitz

Bartek

Offline BartekP

• Miasto:
« 29 Maj 2025, 19:35 »
Jest ostatni duży raport na DotWatcherze - głównym tematem jest oczywiście Wielki Pojedynek Kobiet, ale są też pierwsza para na mecie i Paddy Dunne na CP2  :D

https://dotwatcher.cc/race/race-through-poland-2025?post=1D50wsDlMvrai8eGrlRJYQ#posts

Jutro i pojutrze będą jeszcze jakieś drobiazgi i wrap-up, ale te najbardziej ekscytujące rzeczy, cóż, już się wydarzyły.

Bardzo dziękuję za uwagę, będę wdzięczny za konstruktywną krytykę i poprawki (te poprzednie raporty jeszcze zawsze da się skorygować…)

Bartek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum