Do soboty w południe.
Gdyby urwał sobie linkę w manetce i nie miał zapasowej, też miałby problem.
Ale do rozwiązania:
Ja mam zawsze zapasową linkę. Nawet jak jeżdżę po mieście.
MaciekK szturmuje Pradziada, na gratulacje jeszcze musi zaczekać...
Czekam cierpliwie. Długo jeszcze?
Cytat: Bubu w 29 Maj 2025, 13:32MaciekK szturmuje Pradziada, na gratulacje jeszcze musi zaczekać... Czekam cierpliwie. Długo jeszcze?
Cytat: PABLO w 29 Maj 2025, 21:50Ale do rozwiązania:Znalazł serwis i mu zamontowali drugą manetkę. To w serwisie można też linkę założyć. A ja sobie sam bez serwisu naprawiłem - zakleszczyłem urwaną linkę w manetce w otworze pierścienia, który się obraca i nadal miałem sprawnych ponad połowę biegów. Najłatwiej oczywiście wymienić linkę, ale nie zawsze mam zapas. Tak więc można naprawić urwaną linkę bez wymiany linki. Wszystko zależy gdzie się urwie i ile jest zapasu przy przerzutce, czasem 1 cm zapasu ratuje sprawę.
Cytat: MaciekK w 30 Maj 2025, 00:05Cytat: Bubu w 29 Maj 2025, 13:32MaciekK szturmuje Pradziada, na gratulacje jeszcze musi zaczekać... Czekam cierpliwie. Długo jeszcze? Hola, hola, gratulacje to nie za Pradziada, tylko za finiszera będą Ale już jesteś na segmencie końcowym, więc nie ma trąby, szykujemy fanfary!
Cytat: BartekP w 28 Maj 2025, 14:42Gdyby urwał sobie linkę w manetce i nie miał zapasowej, też miałby problem.Ale do rozwiązania:
Więc sumarycznie to nie jest taka dobra reklama systemu na linkę, który uważasz za tak niezawodny Pablo. Bo właśnie to jest dowodem, że również może to zmusić do wycofu, ten zawodnik miał tyle szczęścia, że miał blisko do dobrego warsztatu, gdyby to się stało jak w przypadku Czecha na Pradziadzie to też by z tym nic nie zrobił
Cytat: Wilk w 30 Maj 2025, 17:39Więc sumarycznie to nie jest taka dobra reklama systemu na linkę, który uważasz za tak niezawodny Pablo. Bo właśnie to jest dowodem, że również może to zmusić do wycofu, ten zawodnik miał tyle szczęścia, że miał blisko do dobrego warsztatu, gdyby to się stało jak w przypadku Czecha na Pradziadzie to też by z tym nic nie zrobiłJeśli linka zakleszczyła się na amen w manetce, to jeszcze jest jedno rozwiązanie. Nie wiem jak miał poprowadzoną linkę, ale jeśli na zewnątrz przy ramie, to można przerzucać wstawiając coś między ramę a linkę. Wersal to nie będzie, ale na miękkie przełożenie wbijesz i podjazd zrobisz. Stracisz trochę czasu na zmianach biegów i na nieoptymalnym przełożeniu, ale mając rezerwę (wycofff był bodaj na pozycji nr 5 na Pradziadzie) spokojnie dojedziesz do mety. Dużo trudniej sobie poradzić, jak padnie bateria w przerzutce, to niestety prawdziwy GAME OVER.SOLO117 startowało62 dojechało na metę, 4 jeszcze dojedzie (są naprawdę blisko), razem 66/117 = 56,4%PARY12 startowało6 dojechało na metę, reszta DNF, razem 6/12 = 50%Łącznie 141 osób startowało, 78 dojedzie na metę = 55,3%
No, teraz to gratulacje!I obiecane fanfary:
Dużo trudniej sobie poradzić, jak padnie bateria w przerzutce, to niestety prawdziwy GAME OVER.