Autor Wątek: MRDP 2025  (Przeczytany 46799 razy)

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Odp: MRDP 2025
« 28 Sie 2025, 22:06 »
Kuba chyba zatrzymał się na nocleg w Szklarskiej. Jędrek jedzie dalej, ale obstawiam, że dociągnie najdalej do Zgorzelca i też pójdzie w końcu spać.

Czyli jeden prześpi cały front i pojedzie na sucho, a drugi przejedzie w siodle cały front i prześpi tę suchą pogodę, żeby załapać się na dogrywkę jutro? Zobaczymy na mecie, co było lepsze.

Kuba miał pewnie łatwiejszą decyzję, bo cały zjazd w deszczu, potem kolejna przełęcz, wszystko po ciemku, zaś Jędrek wjeżdża na niziny, za chwilę koniec opadów, potem już płaskocie, może po prostu pojedzie w nocy za frontem na sucho tyle, ile się da?
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 28 Sie 2025, 22:10 »

Pogoda, pogodą, ale myślę że Kuba miał pokój zabookowany kilka godzin temu i nie musiał myśleć i Jędrzej też ma swój plan i nie będzie go modyfikował pod pogodę.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

• niech tak się stanie
« 28 Sie 2025, 22:17 »
Pogoda, pogodą, ale myślę że Kuba miał pokój zabookowany kilka godzin temu i nie musiał myśleć i Jędrzej też ma swój plan i nie będzie go modyfikował pod pogodę.
Może po prostu jedzie się dobrze, deszcz krótki, to nie śpi. Ludzie mają różną tolerancję na wysiłek i na brak snu.

Poza tym wiatr na granicy się wyzerował praktycznie, temperatura spadła o 11 stopni do +19 stopni, wilgotność 100%, więc w sumie jest w miarę ciepła noc, 1 stopień poniżej progu nocy tropikalnej, zwykle śpi się wtedy bez śpiwora.

Nota bene kropka w ośrodku sportowym, może to właśnie drzemka?
« Ostatnia zmiana: 28 Sie 2025, 22:23 podjazdy »

Offline Mężczyzna Tomek_bikelover

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 08.07.2022
« 28 Sie 2025, 22:22 »

Tercjak może być już trochę zmęczony, zeszłej nocy spał niespełna dwie godziny na przystanku. Kijak ma dziś od niego dużo więcej km w nogach, ale jednak spał pod dachem i miał nawet czas pisać na forum i próbować wrzucić jako załącznik zdjęcie z Tomkiem Górniakiem. Obaj też załapali się na ulewę.

Andrzej poszedł spać.

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
« 28 Sie 2025, 22:26 »
Kuba doskonale jedzie, warto tu wspomnieć, że ten wyścig (jak i wszystkie inne) jedzie na prostej, aluminiowej szosówce Krossa, jest takim żywym dowodem jak niewiele wypasiony sprzęt znaczy na takim wyścigu. Bo i na takiej trasie takie kwestie jak tarczówki, szersze opony, elektroniczne przerzutki czy karbonowe koła tak naprawdę niewiele wnoszą. Różnica się robi dopiero na wyścigach jak RTP i TCR, gdzie są solidne terenowe wstawki, tam rower z możliwością założenia szerszych opon bardzo dużo wnosi.
To jak już jest wątek sprzętowy, mnie bardziej interesuje na jakim rowerze wystartował Daniel, czy to wciąż był ten nieśmiertelny treking Krossa ?

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 28 Sie 2025, 22:29 »
Nota bene kropka w ośrodku sportowym, może to właśnie drzemka?

• niech tak się stanie
« 28 Sie 2025, 22:31 »
Andrzej poszedł spać.
No, z tego co pisze, to na przystanku przy ośrodku sportowym, ale na szczęście to droga wojewódzka, więc długo nie pośpi. Na bocznej drodze mógłby spać do rana :P Ja w Dolomitach się tak urządziłem, że położyłem się koło północy w środku fortu wewnątrz góry na samym szczycie, 2200 m n.p.m. ale całkiem ciemno, nastawiłem budzik na piątą, bo o 5:30 wschód słońca, ale nie wiem jakim cudem obudziłem się dopiero o dziewiątej, jak coś szturchnęło w namiot. Włączam w tej ciemności lampę i przekleństwa jak zobaczyłem, która godzina, obudziły całą armię trupów z I wojny światowej. Cały warun, plan jazdy o świcie poszedł się ..., potem piłowałem podjazd w pełnym słońcu 3 godziny +40 stopni. Lekcja wzięta, żadnego nocowania w fortach, za cicho  ;D

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 28 Sie 2025, 22:35 »
To jak już jest wątek sprzętowy, mnie bardziej interesuje na jakim rowerze wystartował Daniel, czy to wciąż był ten nieśmiertelny treking Krossa ?

Tradycyjnie Kross A6 MTB 26" z kołami szosowymi 28"

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 28 Sie 2025, 22:41 »
Do tej pory był dyskretny „product placement” Krossa, ale widzę że teraz firma z z Przasnysza wjeżdża z reklamą na pełnej …

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
« 28 Sie 2025, 22:43 »
Tam dobrze pamiętam, że miałeś jakoś wyżej przyspawane pivoty w ramie by pasowały do innej średnicy koła?

Offline Mężczyzna Wigor

« 28 Sie 2025, 22:49 »
Jak Jędrek pociśnie, to może jeszcze zdąży się załapać na niedzielną imprezę rodzinną ;) Trzymam kciuki, aby pobił rekord Kosmy, chociaż widać, że łatwo nie będzie.

Zobaczymy, teraz Jędrzej ma do rekordu Kosmy mniej więcej 48h i 865km, czyli to wymaga średniej dobowej 430km, a o to na tym etapie wyścigu nie będzie łatwo. A Kosma cały dystans bodajże ze Świeradowa na metę zrobił bez spania, a pogoda jak pamiętam była lepsza niż to o czym pisze Podjazdy. Zobaczymy jaki będzie wiatr, bo to jest kluczową sprawą.

Kosma nocował w Świeradowie od 22 do 4 rano. Jędrek ma realne szanse na walkę z tym rekordem.

Offline Mężczyzna Wigor

« 28 Sie 2025, 22:50 »
Tam dobrze pamiętam, że miałeś jakoś wyżej przyspawane pivoty w ramie by pasowały do innej średnicy koła?

mam adaptery podnoszące piwoty o 2,5cm, było coś w USA za kilkadziesiąt dolarów to zrobiłem sobie na CNC swoje.

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
« 28 Sie 2025, 22:54 »
I znów Losice wzięte po ciemoku.
Dwa lata temu były w ulewie teraz w ciepełku. Hamulce gorące niczym fajerki z kuchni opalanej od paru godzin. Trza było na chwilę się zatrzymać 
Swoją drogą chyba wolę tą “hople” pokonywać w stronę wschodnia. Podjazd ostrzejszy ale za to zjazd bezpieczniejszy. 

• niech tak się stanie
« Wczoraj o 00:24 »
No i poleciał w suchą i ciemną noc. To może być long do mety.

Wiatr słaby, południowy wzdłuż Odry. Będzie dużo zmian kierunku i siły wiatru, ale na razie jest super.

« Ostatnia zmiana: Wczoraj o 00:29 podjazdy »

Offline Mężczyzna Tomek_bikelover

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 08.07.2022
« Wczoraj o 06:31 »
Ściana zachodnia wita.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....