Prawa manetka u mnie pełni funkcję przelotki dla lewej, a w momencie awarii lewa działa. Więc okablowanie z manetki do centralki działa. Umierał komuś w ten sposób któryś komponent systemu?
Cud! Udało mi się dokupić bilet rowerowy za 7 zeta na 15:41 w piątek z Gdyni do Helu Ktoś chyba zrezygnował, bo próbowałem z 3 tyg temu i nie było, a może doczepili ten wagon o który pisałem do posła?
Dla świętego spokoju warto wymienić kabel i mieć zapas
Spoko, na peronie się okaże, że coś pomylą i podjedzie ogryzek, w którym wszyscy będą się kisić jak śledzie w surströmming
Bywało tak. Pamiętam to 😁
Ale tu nie chodzi o to, żeby się nie kisić, tylko żeby uniknąć dyskusji z konduktorami, której nikt oprócz zarządu polregio chyba nie chce(może i zarząd też nie chce, ale na pewno ma to w dupie). Jak dla mnie to może być i drezyna.
Były też ogromne problemy z biletami na rower w IC a dziś od ręki kupiłem.
Dokładnie, te 1,5h to się można przemordować i na stojąco; tu chodzi o to, żeby móc wsiąść do pociągu. A jak masz bilet na rower - to konduktor nie ma prawa tego odmówić.
Czyli Regio nie kontroluje, ile osób z kupionym biletem na rower będzie chciało jechać danym kursem - tak przynajmniej bylo w zeszłym roku, kiedy ostatnio korzystałem z ich usług.
To niestety błędne przekonanie, z którym już się kilkukrotnie spotykałem - zgodnie z regulaminem Polregio rower można przewozić spełniając szereg warunków, m.in. „o ile nie zachodzą szczególne okoliczności uniemożliwiające wniesienie roweru i swobodne jego wprowadzenie oraz ustawienie roweru w pociągu (np. wysoka frekwencja podróżnych)”. Obsługa może w praktyce według własnego widzimisię nie dopuścić podróżnego do przewozu, powołując się właśnie na regulaminowy zapis o zagrażaniu przez przewóz roweru bezpieczeństwu i porządkowi w transporcie.