Zapisałem się 4 raz, ale będzie to mój pierwszy start. Próbuje ogarnąć jakiś nocleg przed startem, ale coś mi słabo wychodzi. Jest albo drogo, albo na minimum trzy doby, albo z rowerem nie wolno itd. Ktoś mógłby polecić jakiś sprawdzony nocleg, może ma coś zarezerwowane i jest tam jeszcze jakieś wolne łóżko?
Próbowałem właśnie kupić bilet na rower, ale system pokazuje, że brak możliwości. No nic, przejadę się chyba na Hel rowerem.
Ma ktoś wolne miejsce na Helu
Cytat: 4gotten w 11 Sie 2023, 19:15Próbowałem właśnie kupić bilet na rower, ale system pokazuje, że brak możliwości. No nic, przejadę się chyba na Hel rowerem.Może powinniście się jakoś zgadać i wynająć busa? Przypuszczam, że takich osób może być więcej.
Cytat: kurier w 14 Sie 2023, 22:47Ma ktoś wolne miejsce na Helu Trzy dni temu na grupie fb „maratony koło ultra” pojawiło się ogłoszenie o dostępności jednego wolnego miejsca. Nie wiem czy jest nadal aktualne. Musisz zerknąć i skontaktować się z autorem.
Wysiądę w Wejherowie. Stamtąd to już tylko ok. 60 km rowerem. Co to jest wobec dystansu całego MPP😉
Tylko z tym dojazdem to są pewne minusy. Jak będzie tego dnia padać to tak sobie to wyjdzie, do tego nad morzem często mocno wieje, też trzeba jechać z całym bagażem z "cywilnymi" ciuchami, a ten wiele osób ma w postaci dużego plecaka. A druga sprawa to, że na wojewódzkiej na Hel są zakazy, a ścieżka rowerowa na sporym kawałku jest szutrowa, więc jechanie tam rowerem jest mało optymalne; z tego właśnie powodu na wyścigu jest eskorta policyjna, by można było legalnie po tej drodze jechać, do tego wielkim peletonem. Z drugiej strony jak nie ma wyjścia to na pewno lepiej pojechać wcześniej rowerem i dojechać o sensownej porze niż ryzykować, że nas konduktor spuści na drzewo i zostaniemy z niczym ow Gdyni o tej 16 godzinie i i dojedziemy w okolicach 20, już po ciemku.