Na bilecie mam adnotację, że jest on ważny 6 godzin od odjazdu, ale miejsce gwarantowane na rower jest tylko na ten konkretny pociąg o 14:31 wymieniony z numeru.
W Regio masz bilet na rower na konkretny pociąg
Cytat: podjazdy w 1 Wrz 2023, 16:50W Regio masz bilet na rower na konkretny pociągWłaśnie nie, bilet na osobę jest ważny 6h od konkretnej godziny. Nie masz na nim numeru konkretnego pociągu. Natomiast bilet na rower tak jak napisał 4gotten jest przypisany do konkretnego pociągu. Czyli w teorii powinna być miejscówka na rower - bo jaki by w takiej sytuacji w ogóle miało sens sprzedawanie ograniczonej ilościowo liczby biletów? Ale zawsze konduktor może sięgnąć po te przepisy specjalne odnośnie rowerów. Ale tu jest mała szansa na to, bo sprzedają tyle tych biletów, że to się mieści w pociągach, no i praktycznie wszyscy rowerzyści wsiadają na pierwszej stacji.
A jeśli nie przeszkadza 2 km Zakopianki na Rdzawkę, to możesz odbić już w Lasku na Klikuszową, Obidową i potem na Rdzawkę.
Droga na odcinku Mszana Dolna - Lubień jest bardzo ruchliwa w obie strony, bo ludzie tędy ścinają do/z drogi krajowej nr 28 i ekspresówki. Przed budową ekspresówki więcej jeździli pagórkami, teraz nikomu się nie opłaca kombinować i lecą przez Myślenice, Mszanę Dolną.
Nawet w wakacyjne weekendy nie jest tragicznie. To 30 minut jazdy w ruchu ale nie ma co demonizować, bo długie proste jak na wyprzedzanie rowerzysty. Dziesiątki razy to jechałem i ani jednej "sytuacji" nie miałem.
Zdecydowanie mniej aut