No i czasy jazdy i czasy przerw. Tutaj rozstrzał też dosyć spory. Rafał Szyszka ma 9h przerw czyli zapiernicza 40km/h i efektywnie spał długo, a Przemysław Kijak ma tylko! 10 minut przerw. Skubaniec pewnie sika w czasie jazdy i prawie żadnych czerwonych świateł, skrzyżowań większych, orlenów. Nic. Jak dla mnie cyferki może nie z d...y, ale mocno przekombinowane.
Objazd trochę skrócił trasę i mi wychodzi 600 w dobę longiem póki co. Teraz mają boczny wiater i tak przez parę dni będzie.
Mnie ciekawi jeszcze kwestia przepisów na takich maratonach. Chodzi o te cholerne śmieszki rowerowe.
Lechowi Flaczyńskiemu podobno na starcie nawaliło Di2, nie wiem, czy udało mu się uruchomić, w każdym razie jedzie...
WIększa zmiana w porównaniu z wcześniejszymi edycjami jest na północy- zamiast odcinka wzdłuż rosyjskiej granicy (Gołdap - Wiżajny) tutaj jechali jakoś dookoła, z 10km więcej, nie wiem z czego to wynikało, bo tamta droga z Gołdapi to jest jedna z najfajniejszych na Mazurach.
Polska pod kątem zaopatrzeniowym na ultra to obecnie jest naprawdę raj na ziemi. Szczerze mówiąc to nie jeździłem w kraju, gdzie lepiej to wygląda niż u nas,
Ta rama Kuby Jeznacha to ciężko powiedzieć. Zdjęcia niewiele mówią. Natomiast karbon to nie szkło, ja bym obstawiał że wytrzyma. Z drugiej strony ramy z karbonu, właśnie na tylnem widelcu sobie lubią pęknąć. Szczególnie w rowerach szosowych. W gravelach tylny widelec zazwyczaj jest wzmocniony, np. w Grizlu.
Kobiety - Sylwia Kuropatwa i Katarzyna Kozłowska, na razie solidnie. Szczególnie ta druga, prawie 500 km w pierwszą dobę jest spoko w tych warunkach. Wspomniany Heniek Ek jedzie naprawdę dobrze, zaraz za czołówką.
Widzę na razie jedno zaskoczenie. Michał Trocha (ze słynnego Odlewu Poznań ) jedzie w czołówce, na razie. Dla mnie to jest spore zaskoczenie na tym etapie, może że to jest jakiś inny Michał Trocha. Nie ten co jest stałym bywalcem na Maratonie Podróżnika.
Cytat: Żubr w 24 Sie 2025, 13:36Widzę na razie jedno zaskoczenie. Michał Trocha (ze słynnego Odlewu Poznań ) jedzie w czołówce, na razie. Dla mnie to jest spore zaskoczenie na tym etapie, może że to jest jakiś inny Michał Trocha. Nie ten co jest stałym bywalcem na Maratonie Podróżnika.To chyba nie ten, on w BBT miał czas 40h26min, w MPP 50h12min, więc to mocny zawodnik, no i jeszcze dość młody (poniżej 40)
Ścieżka to może być koksu!
Nagiąłeś przepisy - to i płacisz mandat.
Podobnie i liczenie postojów ma swoje limity - te sumuje od pewnego poziomu, więc nie liczy drobnicy po parę minut, bo tego system nie odróżni od wolniejszej jazdy, jednym słowem system widzi tylko trochę dłuższe postoje, pewnie z 10-15min i więcej w jednym kawałku.
Cytat: zly-sze w 24 Sie 2025, 12:52Ścieżka to może być koksu! Co konkretnie polecasz na ten ultramaraton?
Czyli w sumie sprawa śliska jest i trzeba mieć szczęście albo odłożony budżet na milicję.
Nie słyszałem, zeby ktokolwiek zapłacił za to mandat na maratonie.
(...) między Białobrzegami, a Nieporętem (...)