Autor Wątek: MRDP 2025  (Przeczytany 55451 razy)

Online Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: MRDP 2025
« 18 Sie 2025, 18:09 »
ja swojego tauzena nagrałem na S24 Ultra na Locusie i jeszcze Strava rejestrowała i muzyka grała i livetracking dla żony też  :D

Tylko wiozłeś pewnie ze 20tys powerbanka. I miałeś suche warunki, bo na deszczu telefon to porażka. Zresztą jakim deszczu - ile razy miałem na TCR sytuację, że kropla potu czy wody kapiącej z twarzy wystarczyła by trzeba przecierać ekran.

A ze znanych rowerowych nawigacji to na Androidzie jest Karoo, który ma znikomy udział w rynku rowerowych nawigacji.

Offline MPP2024-pierwszeultra

• Miasto:
  • Na forum od: 23.08.2024
« 18 Sie 2025, 18:24 »
Tak patrzę, że na liście startowej najmłodszy uczestnik urodził się w 1998 r. Widać, że młodzież raczej nie preferuje takich dystansów. Zdecydowana większość uczestników urodzona jest w latach 70. i 80. Z kolei najstarszym uczestnikiem jest Lech Flaczyński (ur. 1948).

Zastanawia mnie też to, co dzieje się z rekordzistą trasy (Kosma Szafraniak). To już kolejna edycja, na której go zabraknie. Odstawił całkiem rower? A może nie ma motywacji i zdecyduje się wystartować dopiero wtedy, gdy ktoś pobije jego rekord… ; )

Offline Mężczyzna Cokeman

• Na forum od: 24.05.2013
« 18 Sie 2025, 19:17 »
Wiozłem 2x po 10000 dedykowane do telefonu i jeden 20Ah do wszystkiego na wypadek jakies wiekszej wtopy albo

3 nocki :) tak początkowo nawet to rozważałem  ;D

A Kosma? Nie wiem, może ma poważniejsze rzeczy do roboty niż sie szwędać wokół oraz wzdluż i w poprzek kraju

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 18 Sie 2025, 21:27 »
Daniel, czy będziesz też udostępniał trasę pociętą na kilka mniejszych części ?

Płatny RWGPS ma taką opcję i skorzystanie z niej może uchronić bólu głowy jak ktoś będzie robił to sam za pomocą nie wiadomo jakich narzędzi.

Tak jak zawsze trasa będzie pocięta na kawałki do 10tys. punktów
Obecny ślad ma prawie 60tys. To wyjdzie 7 kawalkow. Do podziału używam starego MapSource

Offline Mężczyzna Wigor

« 18 Sie 2025, 21:29 »
Proszę o "zatrzaśnięcie" trasy i podanie ostatecznej wersji.

Trasa będzie jutro.

Online Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 18 Sie 2025, 22:35 »
Wiozłem 2x po 10000 dedykowane do telefonu i jeden 20Ah do wszystkiego na wypadek jakies wiekszej wtopy albo

Taki swego czasu w PRL kawał chodził. Spotyka się dwóch ludzi na dworcu, jeden z walizkami. I pierwszy pyta drugiego, która godzina. A ten odpala zegarek, który podaje "Jest 19.30, 1h25 do zachodu słońca, niebo bez zachmurzeń, noc zapowiada się pogodna, jutro spodziewane przelotne opady". Pytający nie może wyjść z podziwu i się pyta: -
- Skąd pan wytrzasnął taki zegarek?
- A kupiłem w Moskwie.
- Jak to? To ruscy taki zegarek wymyślili?
Na co właściciel pokazuje na walizki, które targa i mówi:
- Tylko te baterie trochę ciężkie
 :P

Offline Mężczyzna bartekk

• Miasto: Wieleń
  • Na forum od: 22.02.2019
« 19 Sie 2025, 05:47 »
Kilometry i czas ogólny ogarniesz tworząc po prostu nowy, osobny profil na sam wyścig. Jest nawet pole danych, które kiedyś się nazywało "Licznik", a obecnie "Drogomierz"

Bardzo dziękuję za podpowiedź. Pole danych "Licznik" sprawdza się znakomicie. Jakoś wcześniej na to nie wpadłem. Pola od czasu nie znalazłem.

« 19 Sie 2025, 07:09 »

Taki swego czasu w PRL kawał chodził. Spotyka się dwóch ludzi na dworcu, jeden z walizkami. I pierwszy pyta drugiego, która godzina. A ten odpala zegarek, który podaje "Jest 19.30, 1h25 do zachodu słońca, niebo bez zachmurzeń, noc zapowiada się pogodna, jutro spodziewane przelotne opady". Pytający nie może wyjść z podziwu i się pyta: -
- Skąd pan wytrzasnął taki zegarek?
- A kupiłem w Moskwie.
- Jak to? To ruscy taki zegarek wymyślili?
Na co właściciel pokazuje na walizki, które targa i mówi:
- Tylko te baterie trochę ciężkie
 :P

Ale co miałem zabrać by nagrać ewentualne 60h trasy oraz mieć możliwość słuchania muzy i udostępniania swojej pozycji żonie cały czas. No i jakiś net by pogode ogarniać - radary etc...

Offline Mężczyzna czupki

• Na forum od: 16.09.2022
    • Blog: czupki.pl
« 19 Sie 2025, 11:00 »
Jak się ma sprawa trackingu @Wigor? Na followmychallenge jakaś bida, nie ma aktywnego linka do strony śledzenia, ani żadnych innych informacji. Kiedy zostanie uruchomiony link, bo nie ukrywam, że chciałbym już zacząć informować znajomych, gdzie będą kropki.

Offline Mężczyzna Wigor

« 19 Sie 2025, 14:40 »
dziś wysyłam trasę i PK, zapewne dziś lub jutro będzie aktywne na FCM

teraz jest tylko tyle
https://followmychallenge.com/event/998/

Online Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 19 Sie 2025, 15:08 »
Ale co miałem zabrać by nagrać ewentualne 60h trasy oraz mieć możliwość słuchania muzy i udostępniania swojej pozycji żonie cały czas. No i jakiś net by pogode ogarniać - radary etc...

Takie własnie są realia telefonu jako nawigacji - 3 powebranki ważące w sumie pewnie koło kilograma  ;). Niestety nawigacje na Androidzie nie są wydajne pod kątem zasilania. Dlatego na takich maratonach bardzo niewiele osób używa ich jako urządzeń nawigacyjnych. Mój Garmin 1040 to obskoczy taki maraton z jednym małym doładowaniem, lub nawet i bez.

« 19 Sie 2025, 15:11 »
a zrobi te rzeczy pozostałe typu livetracking, muza...?

Offline Mężczyzna Romal

• Na forum od: 05.06.2006
« 19 Sie 2025, 15:42 »
Daj spokój. Wilk wozi na kierownicy Garmina i telefon. Do tego jeszcze jakiś powerbank. Ale jak ktoś zamiast Garmina (200 gram) zabierze dodatkowy powerbank (400 gram), to zostanie wyśmiany, że walizki baterii wozi.

Online Wilk

• Wyprawy Rowerowe
« 19 Sie 2025, 16:15 »

Livetracking zrobi jak najbardziej, choć oczywiście potrzebuje sparowania z komórką.

Daj spokój. Wilk wozi na kierownicy Garmina i telefon. Do tego jeszcze jakiś powerbank. Ale jak ktoś zamiast Garmina (200 gram) zabierze dodatkowy powerbank (400 gram), to zostanie wyśmiany, że walizki baterii wozi.

Ostatni MRDP przejechałem z malutkim powerbankiem Garmina ważącym bodajże 130g, a Garmin 1040 waży również 130g. Telefon oczywiście i tak trzeba wozić do zadań do których służy to urzadzenie (kontakt ze światem, internet, też zdjęcia), ale nie brałem do niego żadnego powerbanka. Teraz na TCR miałem jedynie powerbanka 20tys, by móc obejść się bez hotelu 3-4 dni. Wam używającycm telefonu do nawigacji to taki powerbank 20tys starczy na może 24-30h.

Ale do nawigacji na tak długich trasach jak MRDP telefon to jest zupełna porażka. Na TCR do każdego zdjęcia musiałem przecierać obiektyw, bo będąc ulokowany na kierownicy łapał masę syfu z drogi, czy pyłu obecnego w południowym, suchym klimacie. W czasie upałów jedna kropla potu która skapnęła na ekran powodowała, że staje się nieużywalny i trzeba go przemywać. Telefon jest niezbędny na takiej trasie, ale staram się go używać jak najmniej, bo jest to mocno upierdliwe i bardzo prądożerne.

Offline Mężczyzna klaus

• Miasto:
  • Na forum od: 03.11.2017
« 19 Sie 2025, 16:36 »
Daniel, nazwij trasę była 2.1 potem 2.4 czy najnowsza to ostateczna?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum