Autor Wątek: MRDP 2025  (Przeczytany 33185 razy)

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
Odp: MRDP 2025
« 29 Lip 2025, 13:13 »
Bywa zimno, a ponoć może być jeszcze chłodniej, dużo pada, czyli wszystko się zgadza.
No, nie wiem. Wypada się teraz, a na koniec sierpnia przyjdą upały i zatęsknimy za deszczykiem sprzed 4 lat.  ;D

Marek

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 29 Lip 2025, 13:40 »
No, nie wiem. Wypada się teraz, a na koniec sierpnia przyjdą upały i zatęsknimy za deszczykiem sprzed 4 lat.  ;D

Marek

Albo przyjdzie pierwszy śnieg i wtedy zatęsknimy i za deszczem i za upałem.  ;D
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna Wigor

• Na forum od: 19.03.2015

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 30 Lip 2025, 09:20 »
Głodówka na wysokości 1600 m.n.p.m.? Jeśli dobrze pamiętam, to nieco ponad 1100 metrów.  ::)
Dobra, czepiam się.  ;)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna bartekk

• Miasto: Wieleń
  • Na forum od: 22.02.2019
« 30 Lip 2025, 10:17 »
Też zwróciłem na to uwagę, zdjęcie chyba z 2021 a nie 2022, ale to szczegóły.

EDIT: Poprawili a ja się pomyliłem, heh.

Offline Mężczyzna marmro23

• Miasto: Rybnik
  • Na forum od: 31.07.2023
« 30 Lip 2025, 14:00 »
Cześć, chciałbym również podzielić się kilkoma uwagami co do proponowanej trasy (wersja 3216 km)

Odcinek Zbychowo – Reda. Owszem omija słynne odcinki kilku km po płytach jumbo ale jak jest z przejezdnością i jakością ulicy Redzkiej i Gniewowskiej? Obawiam się, że nie wygląda to za dobrze.  Ktoś ma taką wiedzę jak wygląda ta droga?

Bartoszyce – Sępopol – Glitajny. Za Sępopolem kilkukilometrowy odcinek bardzo dziurawej i nierównej drogi, przejeżdżany w tym roku na WMRDP w przeciwległym kierunku, wszyscy będą na tym odcinku gdy będzie już ciemno. Proponuję jechać z Bartoszyc drogą 592 przez Łankiejmy a potem w lewo drogą 590 przez Korsze do Glitajn. Kilometrowo wyjdzie tak samo.

Jeśli chodzi o alternatywy jazdy za Krempną. Można pojechać :Krempna – Niżna Polianka – Vyśna Polianka (lub przez Zborov)  – Zdynia- Gładyszów (45 km, 13-15 km po SK) w wersji GMRDP 59 km przez Rozdziele i Sękową TO JEST 59 km. Ktoś wspominał, że ubezpieczenie dodatkowe itp. Przecież dalej przed kotliną Kłodzką przejeżdżamy 3 razy przez CZ i robimy tam łącznie ponad 15 km.

Cebulówka. Może lepiej przez Łącko i wykorzystać Velo Dunajec, widoczki chyba lepsze po co krążyć po tych dziurawych zakamarkach typu Cebulówka.

Z Milówki przez Szare na Ochodzitą, po co te kilkanaście % podjazdu po nierównych płytach betonowych podjeżdżać, lepiej równolegle starym śladem drogi 943, tam znikomy ruch jest, wznios sumarycznie ten sam.

Kostrzyn nad Odrą – Boleszkowice, po co upierać nad jazdą wzdłuż Odry do Kaleńska a potem przez Namyślin do Boleszkowic , może lepiej pojechać przez Sarbinowo, Chwarszczany do Boleszkowic. Z tego co pamiętam nawierzchnia nie była zbyt dobra na tym odcinku.

Lubiechów Dolny – Piasek tutaj widzę, że ślad omija Bielinek, i bardzo dobrze bo to było zupełnie bez sensu podczas ZMRDP i oby tak pozostało aż do wersji finalnej śladu.

Trzebiatów – Kołobrzeg. Nie jedziemy przez Mrzeżyno – Dźwiżyno – Grzybowo ? Tak jest bardziej „dookoła Polski” w km wyjdzie to samo. Droga Trzebiatów – Kołobrzeg w trakcie dnia może być spory ruch, z kolei w trakcie dnia spory ruch w miejscowościach nadmorskich

Jeśli chodzi o dystans i limit:
jestem za opcją 10 dni + ca.3200 km. Jeśli chodzi o monitoring: wydaje mi się, że dla tych, którzy chcą przejechać i zmieścić się w limicie to jest obojętne jakie opcje i możliwości daje dany system, ważne żeby jak najdłużej trzymała bateria nadajnika i tyle. Raczej zdajemy sobie sprawę na którym km jesteśmy i ile czasu jeszcze pozostało. ja przynajmniej nie mam czasu przeglądać i zwyczaju przeglądać monitoringu i analizować, trzeba jechać i tyle. 

Wyniki 4xMRDP:
Dołączam się do prośby skierowanej do Daniela o uzupełnienie zestawienia 4xMRDP o wyniki tegorocznego WMRDP.

Korzystając z tego, że forum trochę odżyło chciałem wrócić do moich uwag związanych z tegoroczną trasą (temat monitoringu już pomijam), na które to uwagi mało kto zareagował. Odniosę się do wniesionych dotychczas niektórych uwag dotyczących trasy:

- „droga ta jest mocno zniszczona, ale pod górę to prędkość mała…………” – taki argument aby nie zmieniać trasy do mnie nie przemawia. Po co komu niepotrzebne perypetie techniczne na początku maratonu (za Redą). Oddalenie się od morza na chwilę – w czym problem? na powrocie też się oddalamy na odcinku Trzebiatów – Kołobrzeg albo na odcinku Krempna – Gładyszów od granicy PL, zamiast pojechać skrótem przez SK prawie po granicy z PL – ale w SK obowiązkowy jest kask (no i w czym problem?)

- argumenty typu to jest tradycja, klasyka tudzież historia do mnie osobiście nie trafiają. Jeśli nie będzie jakiegoś dziurawego fragmentu (Sępopol) albo stromego podjazdu na „wypych” (Szare) to ludzie nie wystartują bo już nie ma tradycji ? Brak porównywalności edycji ? Albo mniej się zmęczą bo nie będzie takiego czy innego podjazdu? Tak czy siak będzie jeden wielki wprdl. i edycje będą się różnić bo zmiennych na takim dystansie jest tysiące i to nie przesądza czy będzie łatwiej czy trudniej.   

- Argument, że na proponowanym odcinku jest 4 km asfaltowej DDR-ki i trzeba będzie się użerać z kierowcami – słaby. A ile jest DDR-ek na odcinku Srokowo- Węgorzewo albo za Gołdapią? Dużo więcej niż te 4 km. Chodzi o to by nie jechać dziurawymi zadupiami tylko lepszymi drogami a z kawałkiem 4 km DDR-ki każdy sobie poradzi, na swój sposób jak z innymi takimi odcinkami na trasie.

Naprawdę wszystkim jest obojętne jak będzie wyglądała droga w tym czy innym miejscu? Może tak jest, a ja jestem po prostu nieznanym w środowisku ultra malkontentem, który porywa się
z motyką na księżyc i wszystko chce sobie ułatwić.     

Offline Mężczyzna walsodar

• Miasto: Łańcut/Marki
  • Na forum od: 11.03.2013
« 30 Lip 2025, 16:06 »
Ja bym w ogóle chętnie widział odcinek z Ożennej przez Wyszowatkę, Czarne itp., tym bardziej, że już od Jasionki jest asfalt, a ten szuter jest w całkiem niezłym stanie - np. na Radocynie był finisz ubiegłorocznego RTP. W dodatku szutrowy odcinek byłby pod górkę, więc bezpieczniej. Ale też wiem, że szutrowe odcinki w takim maratonie nie mają poklasku  :P

Offline Mężczyzna czupki

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 16.09.2022
    • Blog: czupki.pl
« 30 Lip 2025, 16:19 »
MRDP, to maraton szosowy, więc umyślne wciskanie odcinków szutrowych powinno być wypalane żelazem. Rozumiem sytuacje, że nie ma wiedzy i coś się przytrafi lub objazd krótkiego odcinka szutrowego, będzie wymagał dziesiątek kilometrów objazdu. Ale generalnie powinno się eliminować nieasfaltowe drogi z takiego maratonu. I proszę nie przywoływać RTP czy innych TCR, bo to maratony o zupełnie innym charakterze.

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 30 Lip 2025, 16:22 »
Ja bym w ogóle chętnie widział odcinek z Ożennej przez Wyszowatkę, Czarne itp.

Droga z Radocyny do Zdyni jeszcze zamknięta, ale jest równiutko jak nigdy.

Offline Mężczyzna Wigor

• Na forum od: 19.03.2015
« 30 Lip 2025, 23:52 »
Dla cierpliwych nagroda:

https://mrdp.pl/wyniki-4xmrdp

28 osób ma komplet startów:)

« 31 Lip 2025, 06:07 »
Czy ktoś wie może ile osób ukończyło pełną pętlę MRDP w trakcie wszystkich dotychczasowych edycji? Może być orientacyjnie, czy to jest 100 czy 150 osób?

Offline Mężczyzna memorek

• Na forum od: 12.05.2007
« 31 Lip 2025, 06:32 »
Czy ktoś wie może ile osób ukończyło pełną pętlę MRDP w trakcie wszystkich dotychczasowych edycji? Może być orientacyjnie, czy to jest 100 czy 150 osób?
https://mrdp.pl/wyniki-generalne

Marek

« 31 Lip 2025, 06:55 »
https://mrdp.pl/wyniki-generalne

Marek

Przeoczyłem tą zakładkę, bardzo koledze dziękuję!

Offline MPP2024-pierwszeultra

• Miasto:
  • Na forum od: 23.08.2024
« 1 Sie 2025, 17:47 »
Na szczęście maratony o charakterze pętli maja to do siebie, że można na nie przyjechać samochodem...  ;) i przy odrobinie "szczęścia", przy szaleństwach Mr Trampka, może zostanę bezrobotnym i się jeszcze wybiorę. Wszystko się rozstrzygnie po 1 sierpnia.  ::) Choć zawsze jest szansa (może 10%), że dostanę ten urlop. Jeszcze w zeszłym roku nie myślałem, że będę chciał to jechać po raz drugi...  :o ;D
Z ciekawości, gdzie myślisz ewentualnie zostawić auto na te 10 dni? 

Edit: To samo pytanie do użytkownika @jedrucha ; )
« Ostatnia zmiana: 1 Sie 2025, 20:32 MPP2024-pierwszeultra »

Offline Mężczyzna jedrucha

• Miasto: Łomianki
  • Na forum od: 02.09.2021
« 2 Sie 2025, 06:46 »

Z ciekawości, gdzie myślisz ewentualnie zostawić auto na te 10 dni? 

Edit: To samo pytanie do użytkownika @jedrucha ; )

Dostałem od Daniela info, że jakieś miejsce przy biurze zawodów się znajdzie, trzeba tylko zostawić mu kluczyk na wypadek nagłej potrzeby przeparkowania w trakcie wyścigu. Z tym, że najlepiej pytaj bezpośrednio Daniela, bo nie wiem ile tych miejsc będzie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum