Autor Wątek: MRDP 2025  (Przeczytany 33192 razy)

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
Odp: MRDP 2025
« 3 Sie 2025, 02:02 »
Na szczęście maratony o charakterze pętli maja to do siebie, że można na nie przyjechać samochodem...  ;) i przy odrobinie "szczęścia", przy szaleństwach Mr Trampka, może zostanę bezrobotnym i się jeszcze wybiorę. Wszystko się rozstrzygnie po 1 sierpnia.  ::) Choć zawsze jest szansa (może 10%), że dostanę ten urlop. Jeszcze w zeszłym roku nie myślałem, że będę chciał to jechać po raz drugi...  :o ;D
Z ciekawości, gdzie myślisz ewentualnie zostawić auto na te 10 dni? 

Edit: To samo pytanie do użytkownika @jedrucha ; )

Cztery lata temu po prostu zostawiłem auto w bazie maratonu, gdzie też nocowałem. Moja małżonka tam spędziła urlop, choć pogoda robiła wszystko żeby go zepsuć... ;)
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« 3 Sie 2025, 23:16 »
na samochody jest ograniczona liczba miejsc, to nie jest parking pod lidlem ze zmieści się tam setka samochodów, 15-20 to maks.

Online Mężczyzna bartekk

• Miasto: Wieleń
  • Na forum od: 22.02.2019
« 4 Sie 2025, 06:32 »
Kiedy można się orientacyjnie spodziewać ostatecznej wersji trasy? Czy szykuje się dużo zmian względem tej która jest na stronie MRDP?

Czy zechcielibyście podzielić się pomysłami na MRDP które wykraczają poza standardowy ekwipunek na taki wielodniowy wyścig? No właśnie, wiem, że to rywalizacja, więc może nie będziecie do tego chętni, choć ja akurat traktuję to wyłącznie z kategorii wzywania dla siebie (interesuje mnie przejechanie w limicie, miejsce jest dla mnie bez znaczenia). Chodzi mi o pomysły nieoczywiste.

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 4 Sie 2025, 10:21 »
Kiedy można się orientacyjnie spodziewać ostatecznej wersji trasy? Czy szykuje się dużo zmian względem tej która jest na stronie MRDP?

Czy zechcielibyście podzielić się pomysłami na MRDP które wykraczają poza standardowy ekwipunek na taki wielodniowy wyścig? No właśnie, wiem, że to rywalizacja, więc może nie będziecie do tego chętni, choć ja akurat traktuję to wyłącznie z kategorii wzywania dla siebie (interesuje mnie przejechanie w limicie, miejsce jest dla mnie bez znaczenia). Chodzi mi o pomysły nieoczywiste.

Jeden hint: Przeczytaj dokładnie regulamin kategorii open. Jeżeli nie masz ambicji jechać solo, to da się wykroić sporo czasu korzystając ze zdalnego wsparcia. Wymaga to posiadania kogoś zaangażowanego i ogarniającego mapę.

Online Mężczyzna bartekk

« 4 Sie 2025, 10:31 »
Jeden hint: Przeczytaj dokładnie regulamin kategorii open. Jeżeli nie masz ambicji jechać solo, to da się wykroić sporo czasu korzystając ze zdalnego wsparcia. Wymaga to posiadania kogoś zaangażowanego i ogarniającego mapę.

Dzięki za pomysł, ale odpada. Jadę solo - w pełni świadomie. Już od swojej drugiej w życiu pięćsetki zdecydowanie preferuję jazdę solo (choć zdarzały się ultradystanse w większym gronie). W przypadku MRDP nie mam żadnych wątpliwości. To właśnie samowystarczalność w rozumieniu "mrdp-owskim" przyciąga mnie do tej imprezy, a nie do RAPu.

Offline Mężczyzna czupki

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 16.09.2022
    • Blog: czupki.pl
« 4 Sie 2025, 11:22 »
Zajrzyj do wątków z edycji z przed 4 i 8 lat. Tam znajdziesz trochę relacji tych którzy jechali. Z nich można wyciągnąć sporo wiedzy i wniosków, a także bezpośrednich porad. W samych wątkach też można się doszukać ciekawych wskazówek. Ostatecznie i tak trzeba iść za swoim doświadczeniem i rozumem.

Offline Mężczyzna Wigor

« 4 Sie 2025, 23:27 »

Ostateczna wersja będzie po 15 sierpnia. Jest kilka objazdów przez remonty do sprawdzenia

Offline Mężczyzna Yuri(gkjanek)

• Miasto: przygodzice
  • Na forum od: 01.02.2025
« 5 Sie 2025, 00:13 »
ale mozna wiedziec w jakiej czesci polski sa te objazdy ?. Wschód, góry czy zachód ?

Offline Mężczyzna Wigor

« 5 Sie 2025, 00:23 »
ze zlokalizowanych na dzień dzisiejszy:
1. Gołdap - granica województwa
2. Lipsk - Kuźnica ( nadal nie skończyli wiaduktu nad S19 w Kuźnicy)

Dojdzie ok 15km, gdzieś trzeba poszukać skrótów.

Online Mężczyzna bartekk

« 5 Sie 2025, 06:17 »

Na Wschodzie 2024 jechaliśmy przez Sokółkę i Dąbrowę Białostocką. Ruch tam był jak w Paryżu, hehe. Ale nawierzchnia równa.

Offline Mężczyzna czupki

• Na forum od: 16.09.2022
    • Blog: czupki.pl
« 5 Sie 2025, 07:10 »

Tu to trochę bida, bo to rejon mało szosowy. Z tego co piszą, to jest ruch wahadłowy, więc może po prostu zostawić jak jest.

Post na FB https://shorturl.at/IHjFP

Offline Mężczyzna Darecki

• Miasto: Wadowice
  • Na forum od: 21.01.2022
« 5 Sie 2025, 13:16 »
Z przyczyn rodzinnych muszę zrezygnować z udziału tegorocznego MRDP, jeśli ktoś chciałby odkupić pakiet startowy wraz z noclegiem w bazie maratonu proszę o kontakt. Organizator jest już wstępnie poinformowany w razie cesji na innego uczestnika.

Offline Mężczyzna horacy13

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 22.03.2021
« 5 Sie 2025, 16:52 »
Podobno DW 369 z Lubawki na Przełęcz Kowarską zamknięta do końca sierpnia: https://www.facebook.com/lubawka24/posts/przypominamy-informujemyrozpocz%C4%85%C5%82-si%C4%99-remont-drogi-wojew%C3%B3dzkiej-nr-369-na-odcink/1062731559172824/
EDIT: choć z tego co widzę, dziś jechał tamtędy etap TdP  :icon_confused:
« Ostatnia zmiana: 5 Sie 2025, 17:04 horacy13 »

Offline Mężczyzna marmro23

• Miasto: Rybnik
  • Na forum od: 31.07.2023
« 6 Sie 2025, 14:19 »
ze zlokalizowanych na dzień dzisiejszy:

Dojdzie ok 15km, gdzieś trzeba poszukać skrótów.

Z Kostrzyna nad Odrą przez Sarbinowo, Mieszkowice i do Gozdowic drogą DW 126 jak znalazł jest ok. 8 km skrótu i dobre asfalty (na odcinku DDR-ki też jakby co) lub za Krempną opisywany skrót przez Słowację do Gładyszowa.

Offline Mężczyzna Cokeman

• Na forum od: 24.05.2013
« 11 Sie 2025, 12:22 »
Mam pytanie odnośnie kwalifikacji do MRDP.

Czy w związku z tym, jeśli wyznaczę sobie pętlę około 50 km i będę po niej jeździł tak długo, aż w sumie przejadę 900 km, w czasie krótszym niż 72h, a potem wyślę organizatorowi zapis całego treningu, to czy uzyskam kwalifikację do MRDP? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Ideą kwalifikacji jest zapoznanie się zawodnika z warunkami panującymi na trasie, czyli jazda od punktu A do B lub po jednej dużej pętli tak aby zobaczyć na własnej skórze jak to jest jechać dzień po dniu po 300km, jak zapewnić sobie jedzenie, nocleg itp.

Trening na 50km pętli poza faktem pokonania owych 900km nijak ma się do realiów jazdy na maratonie, zdecydowanie odradzałbym taką formę kwalifikacji bo niewiele ona da.

Ooo zdobyłem kwalifikację :)

https://www.strava.com/activities/15418410741

Ale nie skorzystam. Ultra to jednak nie dla mnie w takim sportowym stylu. Zamiast koncentrować sie na widokach i podziwianiu to zasuwasz do przodu by zrobić wynik.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum