Cytat: Johnny_n w 25 Lip 2025, 08:03Na szczęście maratony o charakterze pętli maja to do siebie, że można na nie przyjechać samochodem... i przy odrobinie "szczęścia", przy szaleństwach Mr Trampka, może zostanę bezrobotnym i się jeszcze wybiorę. Wszystko się rozstrzygnie po 1 sierpnia. Choć zawsze jest szansa (może 10%), że dostanę ten urlop. Jeszcze w zeszłym roku nie myślałem, że będę chciał to jechać po raz drugi... Z ciekawości, gdzie myślisz ewentualnie zostawić auto na te 10 dni? Edit: To samo pytanie do użytkownika @jedrucha ; )
Na szczęście maratony o charakterze pętli maja to do siebie, że można na nie przyjechać samochodem... i przy odrobinie "szczęścia", przy szaleństwach Mr Trampka, może zostanę bezrobotnym i się jeszcze wybiorę. Wszystko się rozstrzygnie po 1 sierpnia. Choć zawsze jest szansa (może 10%), że dostanę ten urlop. Jeszcze w zeszłym roku nie myślałem, że będę chciał to jechać po raz drugi...
Kiedy można się orientacyjnie spodziewać ostatecznej wersji trasy? Czy szykuje się dużo zmian względem tej która jest na stronie MRDP?Czy zechcielibyście podzielić się pomysłami na MRDP które wykraczają poza standardowy ekwipunek na taki wielodniowy wyścig? No właśnie, wiem, że to rywalizacja, więc może nie będziecie do tego chętni, choć ja akurat traktuję to wyłącznie z kategorii wzywania dla siebie (interesuje mnie przejechanie w limicie, miejsce jest dla mnie bez znaczenia). Chodzi mi o pomysły nieoczywiste.
Jeden hint: Przeczytaj dokładnie regulamin kategorii open. Jeżeli nie masz ambicji jechać solo, to da się wykroić sporo czasu korzystając ze zdalnego wsparcia. Wymaga to posiadania kogoś zaangażowanego i ogarniającego mapę.
Kiedy można się orientacyjnie spodziewać ostatecznej wersji trasy? Czy szykuje się dużo zmian względem tej która jest na stronie MRDP?
2. Lipsk - Kuźnica ( nadal nie skończyli wiaduktu nad S19 w Kuźnicy)
1. Gołdap - granica województwa
ze zlokalizowanych na dzień dzisiejszy: 1. Gołdap - granica województwa 2. Lipsk - Kuźnica ( nadal nie skończyli wiaduktu nad S19 w Kuźnicy)Dojdzie ok 15km, gdzieś trzeba poszukać skrótów.
Cytat: MPP2024-pierwszeultra w 21 Lip 2025, 22:58Mam pytanie odnośnie kwalifikacji do MRDP. Czy w związku z tym, jeśli wyznaczę sobie pętlę około 50 km i będę po niej jeździł tak długo, aż w sumie przejadę 900 km, w czasie krótszym niż 72h, a potem wyślę organizatorowi zapis całego treningu, to czy uzyskam kwalifikację do MRDP? Z góry dziękuję za odpowiedź.Ideą kwalifikacji jest zapoznanie się zawodnika z warunkami panującymi na trasie, czyli jazda od punktu A do B lub po jednej dużej pętli tak aby zobaczyć na własnej skórze jak to jest jechać dzień po dniu po 300km, jak zapewnić sobie jedzenie, nocleg itp. Trening na 50km pętli poza faktem pokonania owych 900km nijak ma się do realiów jazdy na maratonie, zdecydowanie odradzałbym taką formę kwalifikacji bo niewiele ona da.
Mam pytanie odnośnie kwalifikacji do MRDP. Czy w związku z tym, jeśli wyznaczę sobie pętlę około 50 km i będę po niej jeździł tak długo, aż w sumie przejadę 900 km, w czasie krótszym niż 72h, a potem wyślę organizatorowi zapis całego treningu, to czy uzyskam kwalifikację do MRDP? Z góry dziękuję za odpowiedź.