No i tu jest problem. Najlepiej do tego celu nadają się uchwyty do systemu Ortlieb QL3.1. Wyglądają tak:Tylko, że są niedostępne W sklepach
A to nie te: ORTLIEB QL3.1 Mounting Clamps for Quick-Rack?
to służy do umocowania na bagażniku tubus (tylko tubus?) dodatkowych mocowań/otworów do montażu koszyka na butelkę?
dziękuję za wyjaśnienie.Zwątpiłem bo wcześniej widziałem zdjęcie roweru z bagażnikiem z tyłu i bidonami, pomyślałem że to o tym mowa. Tym bardziej, że tytuł wątku taki.
Cytat: PABLO w 28 Sie 2025, 16:24A to nie te: ORTLIEB QL3.1 Mounting Clamps for Quick-Rack?Wygląda na to, że to jest to. Ale na razie nie potrzebuję. Jak pisałem: dodają te obejmy gratis do bagażników Ortlieba i tą drogą załatwiłem sobie komplet.Cytat: EASYRIDER77 w 29 Sie 2025, 08:36to służy do umocowania na bagażniku tubus (tylko tubus?) dodatkowych mocowań/otworów do montażu koszyka na butelkę?Nie. Ortlieb od jakiegoś czasu produkuje sakwy z mocowaniem QL3.1. Polega ono na tym, że sakwy nie mają haków, a wgłębienia. Haki są częścią bagażnika. Ortlieb produkuje też bagażniki z gwintowanymi otworami w rurkach. W te otworki wkręca się haki. Do bagażników, które nie mają takich otworów, wymyślił specjalne obejmy. Pasują one do dowolnego bagażnika. By promować swój nowy system QL3.1, do swoich bagażników, które nie mają otworów, dodaje takie obejmy gratis (6 sztuk na bagażnik). To, że te uchwyty pasują także do torebek Fork-Pack to czysty przypadek.(...)
Zwątpiłem bo wcześniej widziałem zdjęcie roweru z bagażnikiem z tyłu i bidonami
Czy to ma coś wspólnego z tym systemem? Co jakiś czas wyskakuje w wyszukiwaniach:https://www.olx.pl/d/oferta/uchwyt-montazowy-marki-ortlieb-CID767-ID10c3O0.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0
To ustrojstwo przykręca się do bagażnika