Autor Wątek: MRDP 2025  (Przeczytany 46494 razy)

Offline Mężczyzna PATYN

• Miasto: Smolec
  • Na forum od: 21.09.2021
Odp: MRDP 2025
« Wczoraj o 23:44 »
Kuba na prowadzeniu

Offline Mężczyzna Tomek_bikelover

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 08.07.2022
« Wczoraj o 23:44 »
Ruszyło śledzenie. Kuba wyprzedził Jędrka.

Offline Mężczyzna marcinrzy

• Miasto: Mazowsze
  • Na forum od: 24.07.2019
« Wczoraj o 23:51 »
Jeśli chodzi o Sylwię, to mówi, że nie może doczekać się momentu jak znowu zacznie się płasko. Także szykujcie popcorn bo może być ciekawie...

Offline Mężczyzna Wigor

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 19.03.2015
« Wczoraj o 23:52 »
Dzisiaj w Szczecinie od 10 do 20 praktycznie cały czas padało, teraz mają czystą noc i pół dnia, potem znów deszcz od 12-13 aż do mety.

Kuba "dobrze" spał ostatnią noc to ma szanse na raz dojechać do mety. Zobaczymy co Jędrek na to.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
« Wczoraj o 23:57 »
No powiedziałbym full wypas, lepiej jak w hotelu Jędrek nocuje (nie patrzcie na przystanek, tylko dalej):

Offline Mężczyzna zly-sze

• Na forum od: 19.09.2019
« Dzisiaj o 00:12 »
Już jedzie, 2h wypoczynku.

Między nimi jest teraz 14km różnicy. Patrząc na ich strategię wypoczynków można dojść do wniosku, że już nie będą oboje spać, tylko dzida na metę  ;D

Jak patrzę na radary burzowe to tam widać jakieś 30/40 km w deszczu, max 2h. Nie dramatyzujmy, to jest nic dla takich twardzieli, prędzej ich to orzeźwi i rozbudzi niż nawet zdenerwuje.

Offline Mężczyzna Tomek_bikelover

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 08.07.2022
« Dzisiaj o 00:13 »
No powiedziałbym full wypas, lepiej jak w hotelu Jędrek nocuje (nie patrzcie na przystanek, tylko dalej):

Elegancki. Kawałek od drogi. Pewnie nie słyszał jak przejeżdżał Kuba. Szybko przewagę dużą uzyskał. Nie wiem czy to błąd czy po prostu wystrzelił tak jak z procy. Będzie walka do końca.

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018
« Dzisiaj o 02:09 »
No i wpadają na ostatnią prostą, z różnicą 8km - Kuba zatrzymał sie na chwilę na stacji Moya.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« Dzisiaj o 02:21 »
Kuba w Międzyzdrojach ma ok. 20-25min przewagi nad Jędrkiem i 1h40min nad rekordem Kosmy. Na metę zostało 340km i ok.17h, więc pobicie rekordu wymaga tśredniej brutto ok. 20km/h. Myślę, że jest to jak najbardziej realne, ale zobaczymy jak będzie, bo obaj zawodnicy muszą być bardzo zmęczeni i niedospani. Ale rywalizacja o zwycięstwo działa tu mocno na korzyść i pozwoli wykrzesać z siebie absolutnego maksa.

Natomiast Heniu wygląda, że tym razem po raz pierwszy śpi na przystanku, nie na kwaterze, może był problem ze znalezieniem noclegu, bo dość późno (koło północy) dojechał w ten rejon Miłkowa-Sosnówki. Zobaczymy jak na tym wyjdzie, bo z tego co mi mówił to nie miał żadnego sprzętu do spania. Aczkolwiek noc jest bardzo ciepła (15-16 stopni), a ciuchów rowerowych miał dużo, więc powinno to spokojnie starczyć, tyle że jakość regeneracji na przystanku zawsze sporo niższa niż pod dachem. Tym bardziej, że tam leje, Sylwia idealnie się wpasowała, zdążyła na kwaterę w Miłkowie tuż przed zlewą.

Pod tym kątem to mnie bardziej interesuje czy wyremontowali Krajanów pod Głuszycą, jedne z najlepszych dziur jakie w Polsce widziałem, można powiedzieć wręcz kultowe  ;). Tam to jak bruki pod Roubaix powinni to uznać za wartość historyczną i nie remontować  :lol:

Patrząc po tym jak Robert Woźniak płacze nam na relacji to już wiem, że Krajanów dalej trzyma się mocno  :lol:
Cytat: Robert Woźniak
Danielu, gdzie jesteś? Dlaczego nie jeździsz z nami po tej stercie wyrw, łat i dziur?
Czy Państwu naprawdę odpowiada wjazd na Krajanów? Dlaczego nikt głośno tego nie mówi? Krajanów, Bojanów na MRDP, a obok na RAP piękny asfalt z Radkowa do Głuszycy

Pojechałby chłopak RTP albo TCR to taki Krajanów wziąłby z pocałowaniem rączki  :P

« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 02:39 Wilk »

Online maly

• Miasto:
  • Na forum od: 13.07.2020
« Dzisiaj o 03:23 »
@Paweł Tynor - Pisałem Ci co może nastąpić od Szczecina , nastąpiło szybciej ale czy Kuba to dowiezie...Życzę mu tego, bo znamy się dobrze i jesteśmy w kontakcie... Ale Jędrkowi życzę tego samego...;) Kuba w carbonie zamiata system- tj. moje zdanie..
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 03:49 maly »

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« Dzisiaj o 03:50 »
@Paweł Tynor - Pisałem Ci co może nastąpić od Szczecina , nastąpiło szybciej ale czy Kuba to dowiezie...Życzę mu tego, bo znamy się dobrze i jesteśmy w kontakcie... Ale Jędrkowi życzę tego samego...;)
Wszystko jest nadal realne, ale pojawił się mały problem. Układ burzowy na Dolnym Śląsku rozwinął się do tego stopnia, że wygenerował znaczny spadek ciśnienia. Powstał niż, a powietrze w niżu krąży przeciwnie do ruchu wskazówek zegara. Na północ od niżu wieje wiatr wschodni! Stacje na Pomorzu Zachodnim notują teraz coraz silniejszy wiatr ze wschodu. Nad morzem bryza na razie kasuje ten wiatr, ale po wschodzie słońca nie będzie już żadnej siły, żeby zmienić kierunek wiatru. Nawet jeśli to będzie tylko 20 km/h wiatru ze wschodu, to i tak sporo, jeśli mówimy o rekordzie trasy. Opady w Sudetach wysokie, ponad 50 mm, są wzrosty stanów wody w rzekach lokalnie powyżej alarmowego.

Nota bene niemal nikt nie jedzie teraz w Sudetach. Ludzie biorą długi odpoczynek. W strefie opadów jedzie tylko Witold Kania, około 20 osób czeka na lepszy warun.

Centrum niżu o 3 rano było już nad Jelenią Górą i szybko idzie na północ. Front dotarł do linii Zgorzelec-Poznań-Bydgoszcz i też idzie na północ. Prognozy modelu z Warszawy były poprawne.
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 04:00 podjazdy »
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Online Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« Dzisiaj o 04:24 »
Jędrucha stracił prowadzenie  :(
"Jędrzej Gąsiorowski » 2025-08-30 03:34:44
Przerwa na opatrzenie stopy"

ps. sportowa noc, Djoko wygral, w przerwach kropki :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum