Testuje od 3 tygodni lampkę Mactronic Noise XTR 03, poza wagą w zasadzie nie zauważyłem do tej pory wad, a czas pracy rekompensuje w dużą wagę. Jest zasilana na ogniwo 18650 więc na dłuższe noce można zaopatrzyć się w zapas. Na 100% mocy starcza na 5 godzin co pokrywa się z opisem producenta, co ciekawe przed chwilą wróciłem z jazdy i tryb 50% świeci nie dużo słabiej co na asfalt w zupełności wystarcza, a czas pracy to już 8 godzin więc w zasadzie cała noc.Lampka posiada wyjście USB przez, które doładowuje ja z powerbanka, chociaż nie robię tego gdy świeci ponieważ producent w instrukcji zaznaczył by podczas ładowania ja wyłączyć. Co do oślepiania kierowców do tej pory nikt nie mrugał mi długimi i nie trąbił co sugeruje, że w tej kwestii jest bezpieczna. Dodam, że dzieje się tak zapewne za sprawą wbudowanego kolimatora.Całość jest solidnie zbudowana i na prawdę nie ma się do czego przyczepić, koszt po rabacie dla stałego klienta to 280 zł, co za lampkę z gwarancją na 5 lat i takimi funkcjami jest ok, według mnie warto dołożyć te 80 zł jeżeli faktycznie ma się zamiar jeździć nocą i mieć dobry jakościowo produkt, w razie pytań chętnie coś jeszcze napiszę, pozdrawiam.
Lampka posiada wyjście USB przez, które doładowuje ja z powerbanka, chociaż nie robię tego gdy świeci ponieważ producent w instrukcji zaznaczył by podczas ładowania ja wyłączyć. Co do oślepiania kierowców do tej pory nikt nie mrugał mi długimi i nie trąbił co sugeruje, że w tej kwestii jest bezpieczna. Dodam, że dzieje się tak zapewne za sprawą wbudowanego kolimatora.
Wspomniane Cyo można przerobić na zasilanie z dynamo, choć nie tak łatwo jak podpowiada sprzedawca. Dla dłubaczy to ciekawa baza.
Kondensator.
Możesz rozwinąć - mam to Cyo podłączone bezpośrednio do dynama i trochę światło migocze - chciałbym to poprawić
Potrzebuję trochę łopatologii - możesz mi dać link do konkretnego układu który powinienem kupić i zastąpić nim istniejącą przetwornicę w lampce? Będę wdzięczny
a więc do sedna: szukam lampy przedniej, do 100 zł max, do oświetlenia drogi, nawet leśnej (ale nie oślepiania innych), z sensowną żywotnością baterii/akumulatora.