Autor Wątek: Kolejny Polak jedzie dokoła Świata  (Przeczytany 2736 razy)

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
Sam prom też płynie długo (ponad dobę chyba), niecodziennie, trzeba czekac w przypadku złej pogody itp

Jak koś robi pętelkę dookoła kulki na której przyszło nam żyć to myślę, że kilka dni w jedną lub w drugą stronę nie robi wielkiej różnicy.
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
A właśnie doczytałem że granica lądowa Azerbejdżanu dalej jest zamknięta, więc tak czy siak z samolotu trzeba skorzystać nawet jak się planuje prom. Także nie tylko on ale wszyscy podróżujący np. Jedwabnym Szlakiem mają ten sam problem.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
A czemu nie Iran, Pakistan, Indie? Nie siedzę w temacie kol. Konia, może z jakiegoś powodu ta trasa nie pasuje mu "do układanki", ale tak ogólnie chyba jest stosunkowo najmniej problematyczna?
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Cokeman

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 24.05.2013
Jemu sie nie chce babrać z wizami. Opowiadał o tym.
Jak dla mnie niespójne to.
Chłopak jedzie już chyba 6 tygodni i cały czas Europa. Zrobił ok 2000km w dość dobrych warunkach i sporo nizin miał. Teraz musi ogarnąć ramę, a do tego chce na wrzesień być w Kazachstanie uprzednio przejeżdżając całą Turcję i Gruzję. Wg mnie przy obecnym tempie nie zdąży. Jeśli rzeczywiście mu się nie spieszy to ja bym na jego miejscu spokojnie ten Iran ogarnął nawet jakby to miało trwać kilka tyg. Przez najbliższe miesiące spokojnie po kilkadziesiat km i to nie każdego dnia zrobiłbym Turcje, Iran i moze Pakistan albo nawet Afganistan (nawaliłoby mu to subów) i na wiosne Karakorum i Pamir Highway i dalej Chiny. Generalnie najbliższy rok Azja zachodnia i centralna. A te rozterki o rame i gadka o jakiś samolotach i jakieś spinki o Kazachstanie to widać, że chłop jeszcze mentalnie nie jest tam gdzie miał być albo gdzie chce być.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
Pakistan

Pakistan jest średnio bezpieczny. Ostatnio było kilka ataków terrorystycznych w różnych rejonach w tym takie wymierzone w turystów.

A jeżeli chce jechać przez Pamir to ta opcja odpada, a raczej trzeba dołożyć Afganistan który też ma swoje problemy. Skądinąd Iran ostatnio też był średni pod względem bombardowań.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum