Autor Wątek: Komoot wprowadza opłaty  (Przeczytany 12225 razy)

Offline Mężczyzna tydraniu

• Miasto: Mielec
  • Na forum od: 25.05.2020
Odp: Komoot wprowadza opłaty
« 27 Maj 2025, 09:19 »
a mi na przykład nie działa apka komootowa na garminie. płacze o premium. pakiet map na cały świat mam wykupiony

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018
« 29 Maj 2025, 08:58 »

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 29 Maj 2025, 12:13 »
Mnie napisali to samo, ale końcówka już była w innym tonie:
"it sounds like we have heard quite a bit of feedback about removing the "Avoid Highways" option and we may consider restoring it."

Przywrócili!!  8)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna TripRider

• Miasto: Pomorze Środkowe
  • Na forum od: 29.07.2019
« 29 Maj 2025, 16:16 »
mapy.cz mają zarys granic, a komoot tylko napis

Przecież pokazałem jak to wygląda w Komoocie. Poligony mają nie tylko zarys, ale nawet cały teren jest zakreskowany. To mało?

W punkt. Takich wyjaśnień czarno na białym mogłoby być więcej, nie tylko na naszym forum.
To jest dobre - ktoś jest tak przekonany, że jakaś jego opcja jest super i jedyna w swoim rodzaju, nie widzi rozwiązań, ewidentnie lepszych w drugiej.
A jak otrzyma takie konkretne wyjaśnienie, to milknie...

BTW. Zbliża się termin przedłużenia subskrypcji, teraz 279,99 zł. W zeszłym roku płaciłem 129,99 zł. Z supportu odpisali mi, że taka cena była tylko raz, po wcześniejszym zakupie map całego świata. Muszę się mocno zastanowić, czy premium będzie mi potrzebne.

Offline Mężczyzna Bazyl3

• Miasto: świętokrzyskie
  • Na forum od: 02.09.2015
« 29 Maj 2025, 18:10 »
To jest dobre - ktoś jest tak przekonany, że jakaś jego opcja jest super i jedyna w swoim rodzaju, nie widzi rozwiązań, ewidentnie lepszych w drugiej.
A jak otrzyma takie konkretne wyjaśnienie, to milknie...

Jestem inicjatorem tej odnogi wątku, więc rozumiem, że ten "ktoś" kto Cię tak wzburzył, to ja? Nie bardzo rozumiem jaka "moja opcja" jest "super i jedyna w swoim rodzaju"? Używam Komoota do planowania i nawigowania, a mapami.cz wspomagam się podglądając w okolicy gdzie mam jechać zdjęcia użytkowników, bo czasem trafi się jakaś atrakcja, której Komoot nie pokazuje. Dostałem wskazówkę, przyjrzałem się mapie K i rzeczywiście, kreskowania jak drut, będę miał na przyszłość baczenie.
Gdybym wiedział, że w takich przypadkach forum wymaga złożenia samokrytyki, to odezwałbym się wcześniej.

Offline Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006
« 29 Maj 2025, 18:47 »
Zbliża się termin przedłużenia subskrypcji, teraz 279,99 zł. W zeszłym roku płaciłem 129,99 zł. Z supportu odpisali mi, że taka cena była tylko raz, po wcześniejszym zakupie map całego świata.

Nie wiem jak to będzie teraz, po zmianie właściciela, ale ja pierwszy raz miałem za 90 zł. Potem chcieli 230 zł. Nie kupiłem, napisałem że za drogo. Po miesiącu czy dwóch wskoczyła promocja 130 zł i na to już się skusiłem. Więc to nieprawda, że promocja jest tylko raz. Czy nadal tak będzie? Nie wiem.

« 29 Maj 2025, 19:17 »
Gdybym wiedział, że w takich przypadkach forum wymaga złożenia samokrytyki, to odezwałbym się wcześniej.

Bez urazy :)

W pierwszym odruchu pomyślałem, że jesteś niemal ambasadorem Mapy.cz 😉
Jeśli to błędne wrażenie – tym bardziej dobrze, że sobie to wyjaśniliśmy.
Co do samokrytyki, to... tak, uważam, że odpowiedź w stylu "Dzięki Romal, nie wiedziałem, to faktycznie fajnie jest przedstawione" byłaby miła dla autora odpowiedzi i pomocna dla innych.  Ja bym tak zrobił.

Nie wiem jak to będzie teraz, po zmianie właściciela, ale ja pierwszy raz miałem za 90 zł. Potem chcieli 230 zł. Nie kupiłem, napisałem że za drogo. Po miesiącu czy dwóch wskoczyła promocja 130 zł i na to już się skusiłem. Więc to nieprawda, że promocja jest tylko raz. Czy nadal tak będzie? Nie wiem.

Napisałem to, co mi odpowiedział support. Prawdopodobnie nie przedłużę subskrypcji i zobaczymy co będzie dalej. Może też dostanę jakąś specjalną ofertę.

Offline Mężczyzna Bazyl3

« 29 Maj 2025, 19:45 »
Bez urazy :)

Nie żywię urazy, tylko próbuję zrozumieć skąd tak nieadekwatna do sytuacji reakcja.

W pierwszym odruchu pomyślałem, że jesteś niemal ambasadorem Mapy.cz 😉

I ten odruch, ta myśl, powstały na podstawie jednego zdania? Że jestem "ambasadorem" jakiejś marki?

Co do samokrytyki, to... tak, uważam, że odpowiedź w stylu "Dzięki Romal, nie wiedziałem, to faktycznie fajnie jest przedstawione" byłaby miła dla autora odpowiedzi i pomocna dla innych.  Ja bym tak zrobił.

Problem w tym, że nie uważam, że "to faktycznie fajnie jest przedstawione". Podziękowania, tak, ale za zwrócenie uwagi na to, że Komoot oznacza. Dalej jednak uważam, że mapy.cz w tym akurat aspekcie, dla mnie, ślepej niemoty, sprawdzą się lepiej. Przykład, proszę bardzo, chyba że w Komoocie można włączyć jakąś warstwę, która sprawi, że ten obszar bardziej rzuci się w oczy.

Argumentu: "powinieneś coś zrobić, bo ja bym tak zrobił", nawet nie będę komentował.

« 29 Maj 2025, 20:10 »
Argumentu: "powinieneś coś zrobić, bo ja bym tak zrobił", nawet nie będę komentował.

OK. Nie brnę w to dalej. Miłego dnia!  :)

Offline Mężczyzna Bazyl3

« 29 Maj 2025, 20:22 »
OK. Nie brnę w to dalej. Miłego dnia!  :)

To nie ja zacząłem. Miłego. I fajnej pogody na weekend, jeśli są jakieś plany. Zresztą, bez planów też :)

Offline Mężczyzna serbi

• Miasto: Górny Śląsk
  • Na forum od: 13.02.2022
« 29 Maj 2025, 21:03 »
Ostatnio sie mocno ruszylo w Veloplanerze - "nasza" apka, od chłopaka z Gdańska, sam to robi, warto wspomoc. Sledze to od początku (jak tylko Velomapa była) i kibicuje, bo chyba warto wspierac takie inicjatywy

https://veloplanner.com/pl/plan#map=4.38/50.55/11.11

Komoot idzie niestety drogą ostrej optymalizacji finansowej i moze z nim byc roznie... na wiosne zawsze były promocje premium i map świata, teraz ani widu ani slychu

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum