Autor Wątek: Wakacje bez końca  (Przeczytany 5908 razy)

Offline Mężczyzna misiek

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.11.2018
Odp: Wakacje bez końca
« 21 Paź 2024, 19:43 »
Jak zawsze fantastyczne zdjęcia. Też się kręciłem ostatnio trochę w tamtych okolicach, z noclegami w bazie namiotowej w Radocynie i w chatce w Zyndranowej.
Pozdrawiam,
Krzysiek

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Na forum od: 16.03.2015
« 21 Paź 2024, 19:52 »
Zjechane niby do znudzenia, a jednak nigdy się nie nudzi. Dobrze jest mieć dodatkowe wolne  :D
A jabłka kwaskowe czy słodkawe raczej?
"Oko za oko i wszyscy będziemy ślepi" - Gandhi

„ W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu” - Vivian Green

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 21 Paź 2024, 19:59 »
Fajnie popatrzeć na tereny, które jakiś czas temu przedreptałem naprawdę dokładnie. Tak BTW to z Olchowca do Tylawy da się teraz normalnie jechać rowerem?

Offline Mężczyzna Thedio

• Miasto: Łańcut
  • Na forum od: 26.02.2013
« 21 Paź 2024, 20:33 »
Jak zawsze fantastyczne zdjęcia. Też się kręciłem ostatnio trochę w tamtych okolicach, z noclegami w bazie namiotowej w Radocynie i w chatce w Zyndranowej.
Okolica na rower jest znakomita!

Zjechane niby do znudzenia, a jednak nigdy się nie nudzi. Dobrze jest mieć dodatkowe wolne  :D
A jabłka kwaskowe czy słodkawe raczej?

Jadłem z trzech drzew, dwa na Słowacji i jedno w Polsce, wszystkie były słodkie.

Fajnie popatrzeć na tereny, które jakiś czas temu przedreptałem naprawdę dokładnie. Tak BTW to z Olchowca do Tylawy da się teraz normalnie jechać rowerem?

Bez większych przeszkód, za Olchowcem szutrówka, trochę lasu i łąki. Ja na tej drodze byłem pierwszy raz i jestem zachwycony terenem.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 21 Paź 2024, 21:10 »

Bez większych przeszkód, za Olchowcem szutrówka, trochę lasu i łąki. Ja na tej drodze byłem pierwszy raz i jestem zachwycony terenem.
Od Olchowca do Wilszni zawsze była droga, przez Smereczne też, ale kiedyś pomiędzy Wilsznią a Smerecznym był kawałek lasu, który nie bardzo nadawał się do jazdy. Stąd moje pytanie.

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 21 Paź 2024, 21:22 »
Bez większych przeszkód (...)

O ile akurat błoto nie sięga po osie.

Offline Mężczyzna Thedio

• Miasto: Łańcut
  • Na forum od: 26.02.2013
« 15 Maj 2025, 19:49 »
Znów przyszedł maj, a z majem Rumunia. A my nie oglądając się na bzy, wyruszyliśmy po raz kolejny na szlak połonin,  nieprzebranych lasów i nielimitowanego piwa pod prawie każdym napotkanym sklepem. Tym razem zawało nas na Bukowinę, uroczą krainę na wschodzie, gdzie pachnie sianem a ludzie żyją zgodnie ze starym cyklem natury. My podróżowaliśmy z rytmem naszych pragnień, mając czas na uczty wszelakie.  Wyjazd można podzielić na dwa różniące się od siebie czasy. Imponujące trasy górach i mimowolne toczenie się po bitych drogach. Czasem drogą krajową, częściej wiejską, bardziej kolorową i ciekawą.  Granicę naszych wyborów wyznaczyła siła silniejsza od nas, pogoda postanowiła stawiać swoje warunki ! Szlaki rozmoczył deszcz, temperatura spadła w przepaść, a my z pokorą  zjechaliśmy z majestatycznych szczytów i musieliśmy się zadowolić czarnym jak noc asfaltem. Ale każda strata to zysk, z uśmiechem na twarzy wyznaczyliśmy nowe cele. Reszta podróży minęła pod egidą restauracji, sklepo-barów i noclegów pod dachem. Rumunia jak zwykle zostawiła nas z niedosytem. Na to nie ma rady, za rok meldujemy się z powrotem.

Galeria: https://photos.app.goo.gl/PST14XoNLRSmyYoy8

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 15 Maj 2025, 19:59 »
Pięknie!

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 15 Maj 2025, 20:58 »
Dobrze obrany kierunek!

Zazdroszczę.

Dajcie znać jak będziecie jechać.
« Ostatnia zmiana: 15 Maj 2025, 21:55 PABLO »

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
« 15 Maj 2025, 22:04 »
Znów przyszedł maj, a z majem Rumunia. A my nie oglądając się na bzy, wyruszyliśmy po raz kolejny na szlak połonin,  nieprzebranych lasów i nielimitowanego piwa pod prawie każdym napotkanym sklepem. Tym razem zawało nas na Bukowinę, uroczą krainę na wschodzie, gdzie pachnie sianem a ludzie żyją zgodnie ze starym cyklem natury. My podróżowaliśmy z rytmem naszych pragnień, mając czas na uczty wszelakie.  Wyjazd można podzielić na dwa różniące się od siebie czasy. Imponujące trasy górach i mimowolne toczenie się po bitych drogach. Czasem drogą krajową, częściej wiejską, bardziej kolorową i ciekawą.  Granicę naszych wyborów wyznaczyła siła silniejsza od nas, pogoda postanowiła stawiać swoje warunki ! Szlaki rozmoczył deszcz, temperatura spadła w przepaść, a my z pokorą  zjechaliśmy z majestatycznych szczytów i musieliśmy się zadowolić czarnym jak noc asfaltem. Ale każda strata to zysk, z uśmiechem na twarzy wyznaczyliśmy nowe cele. Reszta podróży minęła pod egidą restauracji, sklepo-barów i noclegów pod dachem. Rumunia jak zwykle zostawiła nas z niedosytem. Na to nie ma rady, za rok meldujemy się z powrotem.

Pięknie napisane. Zdjęcia - tradycyjnie.  :)

Offline Mężczyzna rufiano

• Miasto:
  • Na forum od: 03.02.2014
« 16 Maj 2025, 11:01 »
pełna zgoda ze Zbyszkiem ...

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
« 16 Maj 2025, 12:58 »
Dołączam  się  do Zbyszka

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna Zbyszek

• Miasto: Zawiercie
  • Na forum od: 17.02.2009
« 16 Maj 2025, 13:43 »
pełna zgoda ze Zbyszkiem ...
Dołączam  się  do Zbyszka
a mogłem startować na prezydenta. Takie poparcie ;D

Offline Mężczyzna misiek

• Na forum od: 04.11.2018
« 16 Maj 2025, 16:37 »
a mogłem startować na prezydenta. Takie poparcie ;D

Masz też moje poparcie  :lol:
Pozdrawiam,
Krzysiek

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
« 16 Maj 2025, 17:36 »
Ależ Wam zazdraszczam...
Zajebiste foty.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum
Ta strona używa plików cookies (niezbędne do prawidłowego działania). Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki, ale bez nich forum nie będzie działało prawidłowo. Czy wyrażasz zgodę?