hmm wydaje mi się, że Król Julian ma problem z wyeksportowaniem aktywnosci z https://connect.garmin.com/modern/home jako pliku .gpx. Nie ma to raczej nic wspólnego z licznikiem, ale mogę się mylić:-)
Przed chwila spróbowałem wyeksportować i poszło bez problemu. Ale pamietam że kilka tygodni temu tez miałem z tym problem, do innych formatów szło bez problemu ale przy wyborze gpx nic sie nie działo. Dodam, że naprawiło się samo (przynajmniej u mnie).
Dokładnie o to chodzi i mam tak samo
A rzeczywiście - to się zdarza w Connectie, szczególnie przy długich plikach. Natomiast oryginalny plik .fit zawsze mi się zgrywał. Więc jak nie chce iść z Connecta, a mamy potrzebę uzyskania akurat formatu .gpx to wtedy trzeba zgrać .fit i jakimś sieciowym konwerterem zamienić na .gpx, przecież to samo robi właśnie Connect.
Tak zrobiłem. Jeszcze próbowałem w przeglądarce Edge zamiast FF i ona dała komunikat, ze plik .gpx jest zbyt duży aby go wyeksportować z GC. Skończyło się za zrzucie .fit i konwertorowaniu. Pliki odpowiadału trasą o długości około 120 km. Zatem szybko stają się "zbyt duże".
Irytujące jest, ze Garmin kosząc taka kase za urząedxzenia ma wybitnie ułomne wsparcie w swoich serwisach.
To samo jest z planami treningowymi GarminCoach. Fajnie, ze wrzuca jakąś sugstię planu treningowego. szkoda, ze jest to całkowicie nieedytowalne. Nie mogę np. zmienić rozgrzewki z interwału czasu na "lap". W efekcie zasadniczy element treningowy wypada losowo, często w nieodpowiednim miejscu. Bardzo słabo to postrzegam. Uważam, zę jest głęboko niedopracowane. Sprzęt a potem długo, długo nic.