Autor Wątek: Edge 1040  (Przeczytany 63051 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Edge 1040
« 7 Paź 2025, 15:32 »
A rzeczywiście - to się zdarza w Connectie, szczególnie przy długich plikach. Natomiast oryginalny plik .fit zawsze mi się zgrywał. Więc jak nie chce iść z Connecta, a mamy potrzebę uzyskania akurat formatu .gpx to wtedy trzeba zgrać .fit i jakimś sieciowym konwerterem zamienić na .gpx, przecież to samo robi właśnie Connect.

Natomiast seria Edge przyjmuje jako pliki z trasami zarówno .fit jak i .gpx i dla niej nie ma to znaczenia. Ale już komórki operują prawie zawsze na .gpx

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 7 Paź 2025, 16:19 »
hmm wydaje mi się, że Król Julian ma problem z wyeksportowaniem aktywnosci z https://connect.garmin.com/modern/home jako pliku .gpx. Nie ma to raczej nic wspólnego z licznikiem, ale mogę się mylić:-)
Przed chwila spróbowałem wyeksportować i poszło bez problemu. Ale pamietam że kilka tygodni temu tez miałem z tym problem, do innych formatów szło bez problemu ale przy wyborze gpx nic sie nie działo. Dodam, że naprawiło się samo (przynajmniej u mnie).
Dokładnie o to chodzi i mam tak samo

A rzeczywiście - to się zdarza w Connectie, szczególnie przy długich plikach. Natomiast oryginalny plik .fit zawsze mi się zgrywał. Więc jak nie chce iść z Connecta, a mamy potrzebę uzyskania akurat formatu .gpx to wtedy trzeba zgrać .fit i jakimś sieciowym konwerterem zamienić na .gpx, przecież to samo robi właśnie Connect.

Tak zrobiłem. Jeszcze próbowałem w przeglądarce Edge zamiast FF i ona dała komunikat, ze plik .gpx jest zbyt duży aby go wyeksportować z GC. Skończyło się za zrzucie .fit i konwertorowaniu. Pliki odpowiadału trasą o długości około 120 km. Zatem szybko stają się "zbyt duże".
Irytujące jest, ze Garmin kosząc taka kase za urząedxzenia ma wybitnie ułomne wsparcie w swoich serwisach.
To samo jest z planami treningowymi GarminCoach. Fajnie, ze wrzuca jakąś sugstię planu treningowego. szkoda, ze jest to całkowicie nieedytowalne. Nie mogę np. zmienić rozgrzewki z interwału czasu na "lap". W efekcie zasadniczy element treningowy wypada losowo, często w nieodpowiednim miejscu. Bardzo słabo to postrzegam. Uważam, zę jest głęboko niedopracowane. Sprzęt a potem długo, długo nic.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna zws

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 10.10.2015
« 8 Paź 2025, 14:10 »
Czy ktoś wie jak zmusić Garmin Conect na PC Windows do eksportowania pliku .GPX. Wchodzę w "koło zębate" klika Eksportuj i nic się nie dzieje.

To po prostu nie działa.
Małe pliki eksportuje, przy większych komunikuje że plik jest za duży albo nic nie robi. Jeśli chcesz nałożyć swój ślad na czeską mapę żeby popatrzeć którędy jechałeś to niestety trzeba odprawić dodatkowe czary. Ja eksportuje do tcx. Mam skojarzoną przeglądarkę, z której od razu mogę zapisać na gpx. Tu jest dyskusja: https://forums.garmin.com/apps-software/mobile-apps-web/f/garmin-connect-web/403359/can-no-longer-export-from-garmin-connect-to-gpx
Pozdrawiam, Zbyszek

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 8 Paź 2025, 15:55 »
Jak wyżej. Ogólnie porażka

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 14 Paź 2025, 14:15 »
Bo Garmin jest jak demokracja - w wielu aspektach ch...wy, ale ciągle nie wymyślono nic lepszego  :lol:

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 14 Paź 2025, 20:26 »
Bo Garmin jest jak demokracja - w wielu aspektach ch...wy, ale ciągle nie wymyślono nic lepszego

O, to dobre! Bo prawdziwe :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum