Autor Wątek: Koszyki na przedni wiedelec na worki i bidony  (Przeczytany 34187 razy)

Offline Mężczyzna Siara_iwj

• Miasto: Sheffield
  • Na forum od: 19.11.2016
Nie mógłbym tak jeździć. Ciągle bym się oglądał do tyłu czy ta butelka się gdzieś akurat nie turla do rowu.

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
Nie mógłbym tak jeździć. Ciągle bym się oglądał do tyłu czy ta butelka się gdzieś akurat nie turla do rowu.

Oby tylko do rowu ... jedziesz sobie, butelka wypada, za Tobą jedzie inny rowerzysta/rowerzystka (choćby i przypadkowy/przypadkowa), butelka wpada mu/jej pod koło, on/ona się przewraca i wpada wprost pod jadący samochód/autobus/ciężarówkę/itp. ...

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Nie oglądałbyś się. Te paski są gumowate i lekko elastyczne. Jeśli dobrze zaczepisz to nie ma mowy żeby się ruszyło. W dodatku sama butelka ugina się pod naciskiem pasków, w tym przypadku miałem jeszcze pasek założony w miejscu zwężenia.

Po drugie z tego co pamiętam było słychać tę butelkę :P Bardziej martwiło mnie, że nie dałem taśmy ochronnej. O dziwo nic się nie przetarło.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Siara_iwj

• Miasto: Sheffield
  • Na forum od: 19.11.2016
Nie mógłbym tak jeździć. Ciągle bym się oglądał do tyłu
Nie oglądałbyś się.

A właśnie, że bym się oglądał.

Offline Mężczyzna dodoelk

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 14.01.2015
Dzięki za odzew, popatrzę na propozycje i coś wybiorę.

Wysłane z mojego moto g 5G przy użyciu Tapatalka

Offline Mężczyzna maciek70

• Miasto: Milowice
  • Na forum od: 18.05.2018
Cześć podepnę się pod wątek.

Mam na widelcu po jednej śrubie mocującej. Jakie koszyki/uchwyty do przewozu butelek polecacie dla takiej konfiguracji?
"Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem a szaleństwem"

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna MEC

• Miasto: Nowy Tomyśl
  • Na forum od: 17.12.2016
Wiem, że "wymyślam koło" na nowo, ale przy zwężającym się widelcu żadne mocowanie nie zdało egzaminu. Próbowałem obejmę z Ali, zefala gizmo itp i wszystko z czasem zjeżdżało.
Kolega przykleił koszyk na stałe taśma izolacyjną co też nie uszcześliwia mnie zbytnio, bo chcę mieć możliwość zdjęcia koszyka.
W pracy (instalacje elektryczne) stosuję termokurcze z klejem, zamówiłem więc taki odpowiednio gruby (40/12) i opalarką założyłem na widelec, na to poszła aluminiowa blaszka z wkrętami M4 i znów termokurcz. Na końcach wzmocniłem trytytką. Pozostały testy terenowe. Dziękuję za uwagę
PS: wiem, że wygląda to nieszczęśliwie

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
wiem, że wygląda to nieszczęśliwie
Nie śmiałbym zaprzeczyć  ;D

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
Mam takie pytanie, czy próbował ktoś przykleić np solidna taśmą dwustronną jakiś adapter do bidonu na widelec karbonowy?
W moim nowym projekcie będę miał, niestety, widelec bez otworów na bidon, a chciałbym zamocować na nim co najmniej 1 torbę z zapasowymi ciuchami, a więc niezbyt ciężką.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Taśma utrzyma taki koszyk. Do rozwiązania problem obsuwania się koszyka.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013

/.../
W moim nowym projekcie będę miał, niestety, widelec bez otworów na bidon, a chciałbym zamocować na nim co najmniej 1 torbę z zapasowymi ciuchami, a więc niezbyt ciężką.

Miast już na starcie ratować nieudany/skrewiony projekt, ten skoryguj - zmień wideł na właściwy (z oczkami)!
Wideł z oczkami jest w cholerę, oczka są - jak piszesz - przydatne, te potrzebujesz.

Bezoczkowy wideł montujesz wyłącznie w gravelach stricte pod gonki (ukr.), jakich nie obwieszasz/-czepiasz, gdyż -> speed, by pudło.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Taśma utrzyma taki koszyk. Do rozwiązania problem obsuwania się koszyka.
Koszyk pewno tak, lecz obciążony (ok. 1kg) już nie.
Miejsce narożone na uderzenia/otarcia, wszystko się odklei. Próbowałem w trójkącie kklejenia - odpada.

Jeżeli to widelec metalowy (alu/stal) - nawiercić otwory i nity z gwintem. Przeciez tak montują fabrycznie oczka. Przy nitowaniu trochę kleju epoxy, aby nie rdzewiało.

Offline Mężczyzna MEC

• Miasto: Nowy Tomyśl
  • Na forum od: 17.12.2016
Mam takie pytanie, czy próbował ktoś przykleić np solidna taśmą dwustronną jakiś adapter do bidonu na widelec karbonowy?
Niestety tasma dwustronna ok, ale tylko pod spodem,  aby mocowanie się nie obsuwało. Pomyśl o mocowaniach typu zefal gizmo i wzmocnić to np taśmą izolacyjną samowulkanizującą. U mnie zefal nie zdał egzaminu bo mam bardzo nieregularny kształt widelca.

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020

/.../

Miast już na starcie ratować nieudany/skrewiony projekt, ten skoryguj - zmień wideł na właściwy (z oczkami)!
Wideł z oczkami jest w cholerę, oczka są - jak piszesz - przydatne, te potrzebujesz.

Bezoczkowy wideł montujesz wyłącznie w gravelach stricte pod gonki (ukr.), jakich nie obwieszasz/-czepiasz, gdyż -> speed, by pudło.
Hmm, po prostu taki widelec na tą chwilę mam i nie chce wydawać kolejnych 1200 - 1500 zł na nowy.
Na widelcu wieszam cokolwiek sporadycznie, tak na prawdę 1 - 2 razy w roku podczas wypraw z moimi psami bo miejsce nad tylnym kołem zajmuje koszyk, a więc wydawanie pieniędzy na coś co na co dzień jest zbędne dla mnie nie ma sensu.
Tyle w temacie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum