Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
30 Kwi 2025, 13:53
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Sprzęt, ekwipunek i odzież
»
Osprzęt
»
Inne akcesoria i narzędzia
»
Pompka Stacjonarna
Strony: [
1
]
2
Następna >>
Wszystkie
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Pompka Stacjonarna (Przeczytany 7489 razy)
średni
Miasto: Strzelce Op.
Na forum od: 18.02.2009
Pompka Stacjonarna
«
5 Kwi 2018, 18:24 »
Mam pytanko odnośnie pompki jak w temacie chodzi mi o coś dobrego i trwałego zarówno do roweru szosowego jak i mtb,myślałem o takiej
SKS Airkompressor 12.0
,ale wysłucham innych typów.Zależy mi żeby manometr oddawał faktyczny stopień wskazań.I czy lepiej gdy manometr jest na dole czy na górze.
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"
Pumpernikiel
Miasto: Katowice
Na forum od: 01.05.2010
Odp: Pompka Stacjonarna
«
5 Kwi 2018, 20:11 »
Mam taką i jest ok, tzn manometr działał nawet fajnie ale chyba się przegrzał jak pompowałem kiedyś basen do pływania na zmianę z kolegą i teraz nie pokazuje zera.
Jak dla mnie wystarczająca ale ja mam niewygórowane wymagania. Jak ma być super dokładnie to nie wiem, może nie pompuj basenów albo kół od traktora i też będzie spoko, albo ktoś poleci tu coś bardziej pancernego.
łatośłętka
Skup i ubój. Rozbiór.
Miasto: nie, wioska
Na forum od: 21.03.2013
«
5 Kwi 2018, 20:19 »
Czymś takim (ino pomarańczowe) pompuję już z 9 lat.
U mnie trzpień w zaworze co ileś pompowań lekko trzeba wstukać (wysuwa się). Co do dokładności wskazań, to nie wiem. Se kup odp. Schwalbe za kiedyś 15 Euronów, będziesz miał jak w labie.
Aha - nie wiem, czy ma znaczenie: ja robię wyłącznie w preście.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!
średni
Miasto: Strzelce Op.
Na forum od: 18.02.2009
«
5 Kwi 2018, 20:44 »
Cytat: łatośłętka w 5 Kwi 2018, 20:19
Aha - nie wiem, czy ma znaczenie: ja robię wyłącznie w preście.
Ja też
,wiadomo to nie musi być jak w laborze,ale 1 atmosfera różnicy to już jest b..dużo.
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"
jorisvoorn
Miasto: Rypin
Na forum od: 03.05.2016
«
5 Kwi 2018, 21:06 »
Mam ten model już jakieś 2 lata i jak najbardziej polecam
Używam i do rowerów i do aut.
Co do dokładności to jedynie raz u znajomego byłem co ma manometr i sprawdziłem z ciekawości to różnica była coś ok 0,2 atmosfery (ale ciekawe jak jego manometr wskazuje).
MARECKI
Miasto: Elbląg, Polska
Na forum od: 28.01.2016
«
5 Kwi 2018, 21:07 »
Park Tool PFP-8 i ciesz się dmuchaniem. Dokładna, niezniszczalna (chociaż moja ma manometr na górze i trzeba uważać, żeby się nie przewróciła) i tak od 17 lat.
marecki.home.pl
JUREK
Miasto: Poznań
Na forum od: 21.11.2011
«
5 Kwi 2018, 21:10 »
"I czy lepiej gdy manometr jest na dole czy na górze."
To zależy jaki masz wzrok, dalekowidz lepiej na dole.
A tak na poważnie pompki z manometrem na górze maja wewnętrzny korpus roboczy zwykle jakieś tworzywo. Dokladność manometru zależy od jakości a nie od tego tego gdzie zamontowany.
M-kwadrat
Na forum od: 31.07.2012
«
6 Kwi 2018, 16:13 »
Podepnę się pod temat. Czy nie mając szosówki (czyli potrzeba niższych ciśnień) warto rozglądać się za czymś tańszym niż wymienione tu modele czy aby zapewnić dobrą jakość nie warto sknerzyć?
emes
i tak nie dojedzie
Miasto:
Na forum od: 09.06.2010
«
6 Kwi 2018, 16:57 »
To bardziej kwestia wygody. Lepsza pompka pozwala cieszyć się małą liczbą ruchów i czytelnym, dokładnym pomiarem.
Do 3-4 bar dobijesz nawet kieszonkowym plastikiem. Jakieś 200 machnięć na oponę 26/2"
http://north-south.info
M-kwadrat
Na forum od: 31.07.2012
«
6 Kwi 2018, 22:07 »
Na w miarę dokładnym pomiarze właśnie mi zależy - mam teraz jakąś ręczną pompkę Topeaka z manometrem ale nie da się na nim nic odczytać (wskazania skaczą przy pompowaniu plus ciężko się pompuje). Mamy jeszcze ze dwie ręczne pompki i o ile teleskopowa konstrukcja SKS Bandit pozwala bez użycia specjalnej siły napompować koła trekingowe do tych 4-5 bar to jednak fajnie było by mieć coś co pozwala to zrobić mniejszym wysiłkiem. Za 105 złotych stacjonarnie oferowano mi ostatnio jakąś pompkę Kelly's jako takie minimum więc cena wspomnianych tu pompek mnie nie powala ale wiadomo, że nie warto czasami przepłacać ale chciałbym uniknąć raczej takich loterii jak przy pompkach z Lidla które jednym się rozpadają a innym działają. Stąd pytanie czy warto rozglądać się za czymś tańszym czy szkoda zachodu.
latant
Miasto: Ożarów Maz.
Na forum od: 19.04.2014
«
6 Kwi 2018, 23:00 »
Kupiłem poniższy model, krótko używam więc nie wiem jak z jakością ale dobrze pompuje, do 9 bar dobijam. Manometr wskazuje prawidłowo, cena taka że jak się posypie to nie żal wymienić.
http://allegro.pl/stacjonarna-pompka-rowerowa-beto-av-dv-fv-titanium-i6697876592.html
emes
i tak nie dojedzie
Miasto:
Na forum od: 09.06.2010
«
6 Kwi 2018, 23:30 »
Cytat: M-kwadrat w 6 Kwi 2018, 22:07
wskazania skaczą przy pompowaniu
A to normalne. Ciśnienie mierzysz wtedy, gdy nie pompujesz.
http://north-south.info
Felek
Miasto: Warszawa
Na forum od: 09.11.2017
«
7 Kwi 2018, 03:49 »
Mam pompkę stacjonarną z Lidla, od przeszło dwóch lat dopompowuję nią koła w aucie, rowerze, piłki dla dzieciaków czy balkony, narazie działa i nie widać niepokojących sygnałów by miała ulec uszkodzeniu jak niektóre produkty z tego sklepu. Manometr na dole, nie skacze nerwowo i mozna łatwo określić ile się dmuchnelo (o ile działa prawidłowo, ale skala błędu myśle jest akceptowana), jestem zadowolony.
Podróże z dziećmi
www.tataimapa.pl
furman
Miasto: Kraków
Na forum od: 02.09.2010
«
7 Kwi 2018, 09:23 »
Z tych co używałem
Beto - dotyczy ogólnie całej marki, kicha nad kichy i pogania kichami. Takiej jazdy jak z pompkami Beto jeszcze nie miałem. Słaba jakość, nieskuteczność, błędy konstrukcyjne i duża awaryjność.
Gioy model - GF01 ceny 110-120 zł - dosyć tania, skuteczna, robi swoją robotę bez zbędnych wodotrysków.
Topeak Joe Blow HP ceny 110-130 zł - j.w.
Topeak Joe Blow Sport II - 160-170 zł - pompuje jak głupia, fajnie też wygląda, spodobała mi się.
Zefal FP30 - 120-130 zł - budzi zaufanie, świetnie pompuje, dobrze sprawdza się w tym do czego została stworzona.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny
JUREK
Na forum od: 21.11.2011
«
7 Kwi 2018, 09:57 »
Furman:
"Beto - dotyczy ogólnie całej marki, kicha nad kichy i pogania kichami. Takiej jazdy jak z pompkami Beto jeszcze nie miałem. Słaba jakość, nieskuteczność, błędy konstrukcyjne i duża awaryjność."
mam ten model:
www.centrumrowerowe.pl/pompka-beto-mp-067w-pd13144/?v_Id=5718
Kupiona w sklepie Merida i z napisem na korpusie Merida.
Używam kilka lat, nie ma objawów o których piszesz.
«
Ostatnia zmiana: 7 Kwi 2018, 14:37 JUREK
»
Drukuj
Strony: [
1
]
2
Następna >>
Wszystkie
Do góry
Tagi: