Autor Wątek: Pompka Stacjonarna  (Przeczytany 7490 razy)

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Odp: Pompka Stacjonarna
« 7 Kwi 2018, 19:12 »
Ja Ci wierzę, piszę tylko co mnie spotkało z pompkami tej marki. Ilem się ich nareklamował to moje...mogą teraz zrobić nawet najlepszą pompkę świata, a ja i tak jej nie kupię i każdemu będę odradzał.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
« 8 Kwi 2018, 08:50 »
Furman,a powiedz mi czy w tym modelu Topeak Joe Blow Sport II można w szosie pompować spokojnie i czy końcówka trzyma się  tak żeby nie trzeba było jej przytrzymywać przy wyższym ciśnieniu?
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
« 8 Kwi 2018, 09:14 »
Furman, sam model pompki nie jest zly
i domyślam się że produkcja dla obu marek jest w tej samej fabryce,
tylko kontrola wyrobu dla meridy jest dokładniejsza niż dla beto.

« Ostatnia zmiana: 8 Kwi 2018, 09:22 JUREK »

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 8 Kwi 2018, 12:04 »

Kupiłem poniższy model, krótko używam więc nie wiem jak z jakością ale dobrze pompuje, do 9 bar dobijam. Manometr wskazuje prawidłowo, cena taka że jak się posypie to nie żal wymienić.

http://allegro.pl/stacjonarna-pompka-rowerowa-beto-av-dv-fv-titanium-i6697876592.html

Kupiłem taką awaryjnie, żeby coś mieć kiedy spędzam wolne na rowerze u rodziny. Szału nie ma. Denerwuje mnie głowica, zakładanie na zawór presta może być problematyczne. Samo pompowanie jakoś idzie, ale tłok chodzi ciężko.
Dużo lepsze doświadczenie mam z pompką Author Air Turbo, którą swego czasu kupiłem w jednym ze szczecińskich sklepów, gdzie używali jej również w swoim serwisie.
Głowica przystosowana do obsługi presty i innych standardów, dobrze mocuje się do zaworu. Pompowanie do wyższych ciśnień łatwe, po kilku latach użytkowania nie mam zastrzeżeń.
Nie wiem niestety jak jest z dokładnością wskazań manometru.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna Lupus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.09.2011
« 9 Kwi 2018, 11:06 »
Mam coś takiego: LEZYNE Steel Floor Drive ABS2, bardzo trwała, dokładne wskazania manometru, wysoka jakość zaworów, od 3 lat jestem zadowolony z pompowania:)

Offline Mężczyzna Gerwazy

• Użytkownik forum
  • Miasto: Polska
  • Na forum od: 13.10.2016
« 9 Kwi 2018, 13:01 »
....
Dużo lepsze doświadczenie mam z pompką Author Air Turbo, którą swego czasu kupiłem w jednym ze szczecińskich sklepów, gdzie używali jej również w swoim serwisie.
....

Pompkę tą bezproblemowo używam od prawie dekady (polecił mi ją również zaprzyjaźniony serwis) - działa bez zarzutu, wskazania nanometeru są zbieżne ze wskazaniami innej pompki Lezyne (ręcznej/poręcznej/niestacjonarnej).

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum