Jeśli miałeś kiedyś słabego syntetyka z extremum 0st. o wadze 800g to Magic da podobne odczucia przy wadze 265g.
Dokonałam własnych pomiarów wnętrza i porównałam je z wymiarami deklarowanymi przez producenta. Niestety różnica okazała się bardzo znacząca. Śpiwór ma mieć 77 cm w najszerszym i 51 cm w najwęższym miejscu, tymczasem w rzeczywistości ma 73 cm w najszerszym i 47 cm w najwęższym (czyli w kolanach - w stopach jest to 49 cm). Obwód śpiwora jest zatem aż o 8 cm mniejszy niż deklarowany.Wszystkie śpiwory puchowe jakie dotąd miałam są skrócone o jedną komorę, Magic 125 Zip jest w rozmiarze regular i jego długość jest zaskakująca - według danych z metki śpiwór będzie odpowiedni dla osoby o wzroście maksymalnie 185 cm. Ja mając 160 cm nie odczuwam dyskomfortu, ale zostaje mi zaledwie około 10 cm luzu - co oznacza, że zmieści się w nim osoba o wzroście 170 cm.
Wychodzi że po prostu będzie za mały
Jeśli Ci zależy zadzwonię do Cumulusa..
Nie miałem ale w sklepie pokazywali mi syntetyka 600g/250PLN o podobnych parametrach termicznych jak Magic i mam zagwozdkę.
Pozostaje czekać cierpliwie na tradycyjną wiosenną forumową promocję.
Niestety z tego co pamiętam, promocje nie obejmują customów
Posiadam tego słynnego X-lite 200 i zdarzyło mi się już w nim zmarznąć. O ile w lecie na Węgrzech, w Serbii czy Albanii jest wystarczający (albo trochę za ciepły), to w Polsce można już we wrześniu można się wychodzić.
Nie bardzo wyobrażam sobie użytkowanie czegoś jeszcze cieńszego
Też zupełnie mnie tak cienki śpiwór nie przekonuje.