Dzisiaj rzucili mnóstwo biletów do Bratysławy i Budapesztu, taka poniedziałkowa promocja (...)
Za to waga dopuszczalna 32kg, więc do kartonu można wrzucić też sakwy do limitu.
Cytat: Bubu w 2 Wrz 2025, 11:40Za to waga dopuszczalna 32kg, więc do kartonu można wrzucić też sakwy do limitu.Nie robią problemu z tym, że w ramach przewozu roweru wiezie się inny bagaż? Niby rozmiar i waga w limicie, ale zawartość już odbiega.
konduktor może mnie wypier..rzucić z pociągu bo wcześniej wsiadła rodzina z Katowic do Ligoty?
Cytat: bzyk69 w 2 Wrz 2025, 07:40konduktor może mnie wypier..rzucić z pociągu bo wcześniej wsiadła rodzina z Katowic do Ligoty?Nie wiem, ale faktycznie mają ograniczenie 4 rowery/miejsce do przewozu rowerów i ostatnio się tak odbiłem od drzwi (nie tylko ja) w Bohuminie bo już był pełen.
Akurat ja korzystam w miarę dużo z kolei śląskich, bo z Pszczyny to jest zazwyczaj właśnie pierwszy etap w kierunku Katowic/Krakowa itp. No i zaraz na starcie można być uwalonym.
Zmiana składu pociągu a przewóz roweru Jeśli zmieni się dedykowany dla tego połączenia tabor, na mniejszy (z mniejszą liczbą miejsc na rowery), drużyna konduktorska może odmówić przewozu roweru, pomimo posiadanej rezerwacji. W takiej sytuacji podróżny powinien otrzymać poświadczenie, które pozwala na zwrot pieniędzy za niewykorzystany bilet.