Autor Wątek: Ile udało ci się uciągnąć?  (Przeczytany 2594 razy)

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Odp: Ile udało ci się uciągnąć?
« 3 Cze 2014, 14:47 »
Pierwsza nasza wyprawa była zainspirowana wyprawą Remigiusza :) Nie wiem jaką, bo temat mnie zupełnie wtedy nie pociągał, ale Arek ciągle gadał o Rowerowej Rodzince i tak to się zaczęło. Już wtedy ostrzegał mnie przed zbyt cieżkimi sakwami, ale i tak wzięłam na BIałoruś sukienkę i buty na obcasie, w razie W. Skutek, wiadomo, opłakany, przewiozłam to bez wyciągania przez dwa kraje i wróciło na dnie sakwy do domu. Podobnie zrobiliśmy wtedy z makaronem, ryzem i kaszą - jedzenie kupowaliśmy na bieżąco, a 5 kilo suchego prowiantu miało nam chyba pomóc z budowaniu masy mięśniowej, bo ugotowaliśmy sobie coś tylko raz  ;D
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 3 Cze 2014, 15:11 »
post usunięty
« Ostatnia zmiana: 4 Lut 2017, 18:44 PABLO »

Offline Kobieta wilhelminaslimak

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 25.03.2011
    • foty na flickr.com
« 3 Cze 2014, 15:45 »
sugerujecie, że od przyczepki padają tylne piasty?
Bijąc się w piersi przyznać muszę, że nam nie padły jednak piasty lecz łożyska w tylnym kole:-)

Offline Mężczyzna Psotnik

• Miasto: Niestety W-wa
  • Na forum od: 10.07.2012
« 4 Cze 2014, 11:15 »
http://www.rowerowarodzinka.pl/corse_s.htm

Korsykańskie góry sprzyjały rozwijaniu sporych prędkości na zjazdach. Aż trzy razy poprawialiśmy z Natalką rekord maksymalnej prędkości, który ostatecznie wyniósł: 60 km/h i został ustanowiony przedostatniego dnia rajdu na zjeździe z przełęczy Col de Teghime do Bastii. A w instrukcji przyczepki napisali, że wolno ją rozpędzać tylko do 15 km/h :)

;D
Odpłynąłem stąd bez żalu od tego wersalu bo czuję ten luz.

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
« 25 Cze 2014, 16:24 »
Widzę że temat pociągnął się trochę kiedy my już ciągnęliśmy przez Kastylię ;-)

Wczoraj wróciliśmy. Kastylia to kaszka z mleczkiem, co prawda na gorąco. Fajnie zaczęło się dopiero w Galicji, gdzie średnio na 50km mieliśmy 750m podjazdów  :icon_twisted:

I co? I spoko. Dałem radę, nie męczyłem się nawet - pod górę jechało się po prostu spacerowo, 6-7kmh, z góry za to (szosa jak stół i puuusta) 35-45kmh z przyczepką. Momentami pod 50.

Wiozłem ponad 80kg, bo ciągneliśmy dużo prowiantu (cholerna siesta!). Na 650km wyszło 8000m wzniesień, z czego może 6k w drugiej połowie trasy. Nogi mi jakoś nie odpadły, jadłem do oporu i schudłem raptem z półtora kilo. I jakie tanie pyszne wino! :-)

Na przyszłość spokojnie mógłbym wziąć i 100kg, jak zwykle niepotrzebnie sie stresowałem. Tylko po co? ;-)

I tak cały sprzęt kampingowy użyliśmy raptem 1 raz, bo mały (18m-cy) był po prostu nie do opanowania, a żmije omijane na szosie dawały w palnik moim paranojom.

Tak więc biedniejsi (hotele, hotele...) ale i bogatsi (doświadczenie! przygoda!), opaleni, wróciliśmy i nie wiemy z czego się bardziej cieszyć - z tego że się udało i było super, czy z tego, że się już skończyło i mały diabeł jest już w zamkniętej, przygotowanej i bezpiecznej przestrzeni  ;D

PS. nie-na-wi-dzę przebijania się z rowerami przez lotniska, samoloty, bramki i niemiłą obsługę. O włos nie zostaliśmy wczoraj w Santiago uziemieni... ech. Ale to tez sie udalo, tylko na przyszlosc nie wsiadam z rowerami do samolotu na krocej niz miesiac jazdy.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 26 Cze 2014, 08:33 »
Alek nieźle. To dawaj fotki, szczegóły w dziale wypraw.

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
« 26 Cze 2014, 10:22 »
Pozbieramy sie, pozgrywamy zdjecia, wyjedzie kuzynka i cos wysmaze :-)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum