Autor Wątek: Torba na kierownicę Ortilieb i linka  (Przeczytany 3579 razy)

Offline Mężczyzna obserwathor

• Miasto: Rybnik
  • Na forum od: 19.02.2012
(...) sprawdziłem koszt mocowania Ortlieba na stronie Bikemana to jest 80zł(...)
Ale wielokrotnie można upolować na największym portalu aukcyjnym mocowania Klick-fix pasujące do Ultimate 6 i MSXa za ~20 zł, kupiłem kilka sztuk,zamontowałem we wszystkich rowerach żony i moich i teraz mam spokój, każda torba pasuje do każdego roweru, a na miejskie zakupy mam jeszcze koszyk na  kierownicę  też w tym mocowaniu.
Oczywiście nie twierdzę, że jest to jedynie słuszne rozwiązanie, ale mi akurat odpowiada.
post wysłany z  komórki -  na węgiel™

Offline Mężczyzna TatOR

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 08.09.2009
Jak to poziomu Tatora nie kupujesz? Przecież oczekujesz rozwiązań typu gumka od słoika. Tylko takie pozwolą ponieść niezauważalne koszty.
Wiem, że wszyscy Polacy to jedna rodzina i narzekanie to cecha narodowa ale na miłość boską litości. Koledzy proponują rozwiązanie za 40 zł /z Ebaya/Allegro/ ale nie, za drogo! Nie wiem ile lat żyjesz na tym świecie ale powinieneś wiedzieć, że pewnych rzeczy nie można przeskoczyć i trzeba po prostu ponieść tego odpowiednie koszty.
Jeszcze raz powtórzę skoro uchwyt został zaprojektowany do jednego, kilku montażu, więc nie ma co szukać dziury w całym, tylko albo dokupić drugi uchwyt, albo zmienić producenta, albo jeździć bez torby na kierownicy. Oczywiście jeśli ktoś jest zdolny manualnie to nikt jemu nie broni dorobić takiej linki. Wolny kraj.
Pozdrawiam
TatOR

Offline Mężczyzna TatOR

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 08.09.2009
pomijając poziom przekazu Tatora, zupełnie tego nie "kupuję"
Jak to poziomu Tatora nie kupujesz? Przecież oczekujesz rozwiązań typu gumka od słoika. Tylko takie pozwolą ponieść niezauważalne koszty.
Wiem, że wszyscy Polacy to jedna rodzina i narzekanie to cecha narodowa ale na miłość boską litości. Koledzy proponują rozwiązanie za 40 zł /z Ebaya/Allegro/ ale nie, za drogo! Nie wiem ile lat żyjesz na tym świecie ale powinieneś wiedzieć, że pewnych rzeczy nie można przeskoczyć i trzeba po prostu ponieść tego odpowiednie koszty.
Jeszcze raz powtórzę skoro uchwyt został zaprojektowany do jednego, kilku montażu, więc nie ma co szukać dziury w całym, tylko albo dokupić drugi uchwyt, albo zmienić producenta, albo jeździć bez torby na kierownicy. Oczywiście jeśli ktoś jest zdolny manualnie to nikt jemu nie broni dorobić takiej linki. Wolny kraj.

Pozdrawiam
TatOR

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
Jeszcze raz powtórzę skoro uchwyt został zaprojektowany do jednego, kilku montażu,
No właśnie chodzi o to, że produkują to badziewie (celowo lub nie) i nie poprawili jeszcze konstrukcji. "Planowe postarzanie produktu" po prostu...

Kolejny głos za Crosso (oni torby nie mają więc i problemu nie ma).

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
Cytat: skolioza w Wczoraj o 21:09
pomijając poziom przekazu Tatora, zupełnie tego nie "kupuję"
Jak to poziomu Tatora nie kupujesz?

Czytaj ze zrozumieniem...
- nie kupuję twojej argumentacji pt produkt jest świetny, ale tego jego elementu lepiej nie dotykaj bo się schrzani
- pomijam natomiast poziom twojego stylu wypowiedzi
Prościej już się chyba nie da, mam nadzieję że trafiło  ::)

do merytorycznych kwestii odniosłem się powyżej odpowiadając na post Globalbusa i powtarzać się nie będę

E: Leśny Dziadzie - ale maja mieć ;)

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
Dla mnie sprawa też jest żałosna, powinni ze 3-4 takie linki dać w komplecie z torbą, a nie sprzedawać je po 7 eur za sztukę. Nawet jak ktoś ma jeden rower, to już po wymianie mostka teoretycznie trzeba nową linkę zakupić.

Offline Mężczyzna Rolf

• Miasto: Chorągwica k. Wieliczki k. Krakowa
  • Na forum od: 12.07.2011
Ta linka Ortlieba to rzeczywiście porażka. Po wielokrotnym montażu/demontażu pękła... Ale o dziwo nie tam, gdzie śruba przykręcała się do linki aby ją przyblokować, ale w zupełnie innym miejscu - zaraz za metalowym elementem. Po prostu rozerwało linkę od siłowego przepychania ją przez otwory (spowodowanego zniszczonym pancerzem). A w piątek startuję z sakwami...  :(
BTW mapnik z ortlieba potargałem po tygodniu wyprawy..
« Ostatnia zmiana: 16 Wrz 2014, 19:06 Rolf »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum