bierz lezyne , póki co pierwsza pompka która od 4 lat nie padła na ultra. wymienny zawór i manometr. sztos
Cytat: na_pogorzu_lajkonik w 14 Lis 2022, 07:50bierz lezyne , póki co pierwsza pompka która od 4 lat nie padła na ultra. wymienny zawór i manometr. sztosOdkopuję. Ale które Lezyne. Potrzeba małej pompki do koszulki albo z uchwytem na ramę, żebym w razie W nie musiał jechać wozem technicznym. Zresztą nie zawsze mogę
Cytat: Bazyl3 w 4 Maj 2023, 13:09Cytat: na_pogorzu_lajkonik w 14 Lis 2022, 07:50bierz lezyne , póki co pierwsza pompka która od 4 lat nie padła na ultra. wymienny zawór i manometr. sztosOdkopuję. Ale które Lezyne. Potrzeba małej pompki do koszulki albo z uchwytem na ramę, żebym w razie W nie musiał jechać wozem technicznym. Zresztą nie zawsze mogę Ja mam z małą Lezyne taki problem, że odkręca mi wentyl (presta) po pompowaniu, jak wykręcam wężyk. Warto brać pod uwagę. A wężyk przy preście warto mieć.
U mnie okazało się, że dętki od Continentala
(kompozyt) LEZYNE Sport Drive HP vs. (jeluminium) LEZYNE HP DRIVE
1. wężyk jak najbardziej fajna rzecz, ale zamocowany na końcu pompki uniemożliwia jej podparcie. Pompowanie w rękach szarpiąc wężykiem i wentylem na wszystkie strony jest "takie sobie"
2. brak manometru. Palcem to ja mogę sobie sprawdzić czy nie mam flaka, ale różnica między 40 a 60 PSI jest już palcem niewyczuwalna, a jest to kolosalna różnica podczas jazdy.
A czemu akurat te?
Natomiast dużym minusem tego systemu odkręcanie tego wężyka po napompowaniu, bo przy wentylach z odkręcanym zaworkiem można ów zaworek wykręcić i wtedy cała robota na marne,
Cytat: Wilk w 22 Cze 2023, 12:43Natomiast dużym minusem tego systemu odkręcanie tego wężyka po napompowaniu, bo przy wentylach z odkręcanym zaworkiem można ów zaworek wykręcić i wtedy cała robota na marne, Kluczyk pomoże?