Ankieta

Jakie powinno być hasło akcji?

Wyprzedzam bezpiecznie
14 (26.4%)
Wyprzedzaj bezpiecznie
31 (58.5%)
Zachowaj odstęp
6 (11.3%)
wszystkie hasła są do niczego, trzeba wymyślić lepsze
2 (3.8%)

Głosów w sumie: 50

Głosowanie skończone: 18 Wrz 2012, 00:54

Autor Wątek: Zachowaj odstęp - omijaj szeroko - wybieramy HASŁO  (Przeczytany 2557 razy)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Na początku akcji musimy ustalić podstawowy symbol graficzny i hasło.
W tej ankiecie wybieramy tylko hasło

Symbol wybieramy w innej ankiecie: http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=7440.0

Inne kwestie, jak kolor, kształt itd określimy w następnych krokach.

Zapraszam do głosowania
« Ostatnia zmiana: 13 Wrz 2012, 17:05 Borafu »

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
A gdzie opcja "bez hasła"?
Chyba że chodzi o samą nazwę akcji, a nie o to, czy hasło ma pojawić się na naklejkach.

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Jeżeli ktoś się identyfikuje z akcją i znakuje siebie/rower/samochód/cokolwiek własnego znakiem akcji (naklejką lub t.p. znaczy się) to wg mnie bardziej zasadnym hasłem jest to w pierwszej osobie.
Z drugiej strony, jeśli ktoś identyfikuje się jako element grupy rowerzystów, którzy zwracają się do innych użytkowników ruchu drogowego z apelem o bezpieczne wyprzedzanie - hasło wyprzedzaj bardziej pasuje :)
Moim zdaniem powinny być obie. A jako hasło kampanii, która potencjalnie się zdarzy - wyprzedzam bezpiecznie! Pierwsza osoba bardziej utożsamia przyłączającego się do akcji z nią samą ;)
« Ostatnia zmiana: 11 Wrz 2012, 09:40 tomzoo »

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Tomzoo mnie wyprzedził, również uważam, że hasła powinny być dwa: do naklejenia na samochód i na rower (rowerzystę, sakwy,...)
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
Nie wybieramy napisu jedynego słusznego i obowiązującego wszystkich napisu na naklejce!
Wybieramy hasło wiodące, czy inaczej nazwę akcji.

Jeśli chcemy zrobić akcję to musi się ona jakoś nazywać. Tak, by można było o akcji coś napisać w mailu, gazecie.

Chodzi o to, żeby można np napisać/powedzieć "Przyłącz się do akcji Wyprzedzam bezpiecznie", a nie
"Przyłącz się do akcji, tej co ma takie naklejki z facetem uchylającym kapelusza".

O tym czy na podstawowych naklejkach będzie napis czy nie, zdecydujemy później.

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
Borafu, dzięki, że w ostatnim zdaniu odpowiedziałeś na pytanie :) O to mi chodziło; resztę przecież rozumiem...

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
A czy możemy zmienić nazwę i tego, i tamtego wątku, na poprawną (tj. ze słowem "wyprzedzaj")?
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Jest to akcja skierowana do kierowcow, my rowerzysci zwracamy sie do nich, wiec akcja powinna chyba nazywac sie "wyprzedzaj" - ty kierowco, bezpiecznie.
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
A ja myślę na odwrót - akcja stworzona przez rowerzystów - kierowana do kierowców samochodów, hasło akcji - wyprzedzam bezpieczenie. Wtedy kierowca będzie bardziej się utożsamiał z akcją. Bo to on mówi innym, że to on wyprzedza bezpiecznie, a nie mówi innym, żeby to oni wyprzedzali bezpiecznie, a on już może nie zawsze i niekoniecznie?
Naklejki:
na samochód - wyprzedzam;
na rower - wyprzedzaj;
na  koszulki - dowolnie.

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek
Ale co mnie to, że ktoś wyprzedza bezpiecznie? Niech sobie wyprzedza.

Uważam, że to powinno być skierowane bezpośrednio do osoby, która napis czyta: Ty, właśnie ty, kolego, wyprzedzaj bezpiecznie.

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Tak, ale jak bylo juz wczesniej napisane, tu wybieramy haslo akcji, a nie napisy na poszczegolne naklejki.
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna Popiel

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 01.06.2011
    • Amatorska Grupa Rowerowa Dzięcioły
Jeżeli chodzi o całokształt akcji to jak dla mnie powinno być "Wyprzedzaj bezpiecznie" czyli hasło skierowane do uczestników ruchu tak jak napisał Hipek99 "ty"
Jednakże dla osób, które np. zarówno jeżdżą na rowerze jak i samochodem można stosować "Wyprzedzam bezpiecznie" pokazując innym, że jest się już świadomym uczestnikiem ruchu i znającym konsekwencje wyprzedzania na gazetę.
Dlatego w przypadku samych naklejek powinna być możliwość wyboru hasła zależnie od preferencji danej osoby.
Mieć rower i nie mieć roweru to już dwa rowery.
Alien... trzeci pasażer na foteliku.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
A czy możemy zmienić nazwę i tego, i tamtego wątku, na poprawną (tj. ze słowem "wyprzedzaj")?
Możemy, ale nie zmienimy  :P
Wątek został nazwany dokładnie tak, jak wątek pierwotny, założony przez vooya.macieja.

A jaki będzie poprawny to nie wiemy bo to dopiero pokaże ankieta.

Ja oczywiście dopilnuję, żeby wyniki były właściwe, ale niezręcznie mi to robić już teraz   ;)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
    • Hipcia i Hipek
Chodziło mi o "wyprzedzaj" zamiast "omijaj". Bez względu na opcje w ankiecie.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
Ojciec-założyciel vooy.maciej napisał "omijaj" i tak będzie do zakończenia ankiety.

Jak się skończy to będziemy mieli nowe hasło i nim będziemy się posługiwać.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum