Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
30 Kwi 2025, 19:45
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Wyprawy i wycieczki rowerowe
»
Porady wyprawowe
»
Chowanie roweru do namiotu
Strony: [
1
]
2
3
4
5
...
11
Następna >>
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Chowanie roweru do namiotu (Przeczytany 25577 razy)
caryc
Gość
Chowanie roweru do namiotu
«
18 Cze 2007, 20:40 »
Czy stosujecie cos takiego?
Jezeli tak to w jakim namiocie?
Widzialem dyskusje o namiotach ponizej, ale ja za temat chce sie zabrac z innej beczki.
Pozdrawiam
Romal
Miasto: Szczecin
Na forum od: 05.06.2006
Odp: Chowanie roweru do namiotu
«
19 Cze 2007, 14:04 »
Ja nie stosuję. Rower zawsze leży obok namiotu lub jest do czegoś przypięty. Gdybym chciał stosować, to musiałbym mieć inny namiot: większy, cięższy, który trudniej i dłużej się rozstawia. Same problemy. Wolę mój sympatyczny namiocik, który rozbiję w 5 minut wszędzie, nawet na takim podłożu, na którym nie da się ani jednej szpilki wbić. Rower niech sobie leży na zewnątrz.
arkadoo
Miasto: Łódź
Na forum od: 22.11.2006
«
19 Cze 2007, 16:21 »
ślady korby na śpiworze i twarzy o poranku - bezcenne :mrgreen:
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow
tobiasz
Miasto: Poznań
Na forum od: 13.06.2006
«
19 Cze 2007, 22:56 »
ale sa namioty 3 z na tyle duzymi przedsionkami, ze rowery da sie zmiescic...
ostatnio na mazurach rowery pakowalem do srodka... jednak lepiej sie czulem majac rower w srodku...
caryc
Gość
«
20 Cze 2007, 00:29 »
Ja jestem aktualnie w trakcie zmiany namiotu...
Na oku mam LIMA II Fjord Nansen.
Jakies doswiadczenia w temacie o ktorym pytam z tym konkretnym modelem?
mordimer
Miasto: Katowice
Na forum od: 15.06.2006
«
20 Cze 2007, 10:19 »
a mnie sie wydaje, ze wystarczy duza plachta (folia) z troche grubszego materialu zeby sie nie rozerwalo, na gumach obwiazac albo lina i koniec
arkadoo
«
20 Cze 2007, 18:55 »
Z tych Fjordów to kolega ostatnio ma zamiar kupić model Sierra. Chyba najciekawszy z oferty, dwa wejścia (wentylacja w lecie), rozsądna waga i dwie małe absydy.
caryc
Gość
«
20 Cze 2007, 19:31 »
arkadoo: masz racje w tym co mowisz, jednak ja i tak robie spore zakupy na te wakacje wiec szukam oszczednosci tam gdzie moge
Sierra tak naprawde nie bedzie mi zupelnie potrzbna z dodatkowym jako dodatkowe wejscie. Poza tym jednym jest to praktycznie taki sam namiot jak Lima...
arkadoo
«
20 Cze 2007, 19:40 »
Drugie wejście to super rzecz, możesz zrobić sobie "przeciąg" w namiocie. Z jednym wejściem bardzo szybko robi się zaduch.
bighunter
Miasto: Suwałki
Na forum od: 14.06.2006
«
21 Cze 2007, 16:10 »
namiot himountain model biker, nie wiem czy jeszcze sprzedaja kolega go ma miesci na 2 rowery w przedsionku.
lukantos
Miasto: Warszawa
Na forum od: 23.08.2007
«
23 Sie 2007, 16:13 »
To mój pierwszy post, więc na wstępie witam wszystkich!
Po wszelkich przygodach z różnymi pałatkami w ubiegłych latach w tym roku zaopatrzyłem się w namiot marki Fiord Nansen Andy II. Początkowo nie brałem pod uwagę przechowywania roweru w tym namiocie, ale po pierwszym biwaku zwróciłem uwagę na ilość miejsca w przedsionku. Następnego wieczora po zdemontowaniu kół i obniżeniu siodła udało mi się zmieścić rower (Gary Fisher - Marlin) w przedsionku. Dodam, że z zamontowanym low rider'em z przodu i bagażnikiem z tyłu. Oczywiście wchodzenie i wychodzenie z namiotu nie jest specjalnie wygodne, ale w nocy to według mnie najbezpieczniejsza kryjówka na rower.
Wygląda to tak:
Remigiusz
Miasto: Gdańsk
Na forum od: 14.06.2007
«
21 Gru 2007, 13:40 »
Z tym chowaniem roweru do namiotu to ja bym nie przesadzał. Mam za sobą już naprawdę sporo noclegów pod chmurką i szczęśliwie nigdy nikt się do sprzętu nie dobierał. Jeżeli chcemy być spokojniejsi w nocy, to zawsze można rower położyć tuż obok namiotu zabezpieczając go odciągami namiotowymi (tak by naciągnięte linki przechodziły między szprychami, ramą itd.). Jeżeli mamy kilka rowerów, to kładziemy jeden ne drugi łącząc splątaną gumą do mocowania bagaży - w zupełności wystarczy, bo nocą nikt sobie z tym bezszelestnie nie poradzi.
www.rowerowarodzinka.pl
vooy.maciej
Miasto: Pogórze Wielickie
Na forum od: 04.07.2008
«
6 Lip 2008, 00:52 »
a wg mnie możliwosc schowania rowerów do namiotu to czasami wielki plus i warto wozić ze sobą ten 1kg więcej, tym bardziej, ze wiecej miejsca to przecież, zawsze +, a nie -
Dla przykładu: w zeszłym roku w pierwszy dzień przez późne opuszczenie lotniska i małą awarie, noc zastała nas w zasadzie w centrum Kotoru. kto tam byłto wie, że łąk to za dużo tam nie ma... skały i domy/kamienice
nie wiedzieliśmy że 2-3km w górę byłoby niezłe miejsce, bo wszystko wygladało mocno skaliście i pytaliśmy w domach.
Jak to w takich miastach szału w ogródkach spodziewać sie nie można było i ostatecznie spaliśmy w takich krzakach przed tunelem(już prawie za miastem)
Obok był targ, 100m dalej droga, bardzo ruchliwa, obok nas droga do gór Lovćen. Niedaleko impreza itp(było to jedyne w miare płaskie miejsce w okolicy).... Zostawienie rowerów przed namiotem to niebyłoby zbyt rozsądny pomysł
Fakt taka sytuacja zdarza sie rzadko, ale są i sytuacje mniej stykowe, kiedy lepiej nie pokazywac co się ma w namiocie
Dlatego ja wolę wozic wiekszy namiot, jak jest koniecznosc to sie pakuje rowery do przedsionka i sen spokojny, jak nie to jest gdzie szpeje trzymać
www.bajkers.com
usulovski
Miasto: Edynburg
Na forum od: 17.07.2008
«
19 Lip 2008, 17:17 »
A czy ktoś się orientuje czy rower zmieści się jakoś do przedsionka namiotu Fjord Nansen VEIG III?
Jarek P.
Miasto: Bochnia-Nowy Wiśnicz
Na forum od: 05.09.2007
«
22 Lip 2008, 10:13 »
Ja ma inny patent. W Biedronce kupiłem za 30 zł mały namiocik jednowarstwowy (a niech sobie i nawet trochę przecieka), który waży jakieś 1,6 kg i on będzię garażem na dwa rowery i zostanie jeszcze miejsce na jakieś klamoty. Dwa rozbite namioty to dosłownie 15 minut więcej roboty, minimalnie większy bagaż a wygląda już prawie jak obozowisko. Rower w przedsionku to dość duże utrudnienie przy konieczności szybkiego wydostania się na zewnątrz ;-). Takie rozwiązanie z namiotem dwójeczką i garażem wydaje mi się niezłe zwłaszcza dla teamu dwuosobowego.
Drukuj
Strony: [
1
]
2
3
4
5
...
11
Następna >>
Do góry