Mam taki problem, że wylał pęknięty ekran w moim telefonie i widzę tylko paski. Telefon Oukitel WP28 do wyrzucenia, ale niestety nie mogę niczego z niego zgrać. Synchronizacja z kontem Google wymaga wciśnięcia na tym telefonie kodu, a to jest niemożliwe. System Adroid chyba 13. Po podłączeniu do kompa widzi tylko baterię do ładowania (pusty dysk), no bo trzeba w telefonie przełączyć opcję, żeby nie ładował a dał dostęp do dysku, ale nie idzie tego zrobić, bo nawet nie wiem co się wyświetla, a ekran nie reaguje na jakieś losowe dotykanie, muskanie, stukanie itd.

Jest jakaś szansa na dostęp do tych danych, czy mam założyć, że to co było na telefonie (90% kontaktów, zdjęcia z wyjazdów i inne rzeczy) już jest przeszłością? Ewentualnie mogę spróbować serwisu wymiany ekranu (300-400 zł, 70% wartości nowego telefonu), wtedy chyba uzyskam dostęp.
Akurat wywalił tuż przed wyjazdem poza UE na kilka dni, rzutem na taśmę udało mi się o 21:55 kupić zastępczy telefon na ten wyjazd (750 zł w kanał, Nubia Neo 2), tuż przed zamknięciem ostatniego sklepu w sobotę (bo w niedzielę telefonu nie kupisz, a w poniedziałek samolot). Potem po powrocie pomyślę nad docelowym sprzętem wyprawowym, bo ta Nubia to dnia na rowerze nie przeżyje