Teraz w lipcu na Altiplano i generalnie w tych rejonach był fotograf Karol Nienartowicz. Możesz do niego zajrzeć, poczytaj jak było. Pisał że - 20 nocą to nic niezwykłego. Duża amplituda dobowa a tak w ogóle to były bardzo duże opady śniegu i pozamykane przejścia graniczne. Co prawda nie jeździł rowerem ale może trochę Ci to nakresli sytuację.
puch hydrofobowy można prać. Przy czym na pustyni on trochę sensu nie ma, ale śpiwora co wyprawę nie kupuje nowego.
Jak masz 180 to M może być za mała. Jak wyprostujesz nogi, to palcami będziesz robił sobie mostki termiczne (wiem to z doświadczenia, bo mam tyle samo wzrostu i też M cumulusa). No chyba że lubisz spać na boku z wygiętymi nogami, lub bez kaptura.Gdzie wysyłasz śpiwory do prania?IMO dopuszenie ma sens, jak wiesz co robisz. No i jak rozmiary komór pozwalają, a z tego co wiem to Cumulus dla danych serii śpiworów szyje takie same komory. Jeżeli więc masz coś z poniżej lub środka serii to komory ten dodatkowy puch ładnie przyjmą. Warto się dopuszyć tam gdzie wiesz że marzniesz.
Street View mówią, że oni są na Zyblikiewicza w jakiejś piwnicy? A wejscie przez takie stare brązowe dwuskrzykłowe drzwi?