Autor Wątek: Kilka dni wolnego i gdzie na rower? Dania, Szwecja? Czy niemieckiem wybrzeżem..  (Przeczytany 1789 razy)

Offline Mężczyzna pawelpodroznik

• Miasto: Gajówka, Pogórze Izerskie
  • Na forum od: 18.04.2014
    • http://www.MagiczneIzery.pl
Z noclegiem na dworcu po drodze, czy wziąłeś na burżuja ICE?
ICE o 22:30 w Hamburgu... nocleg w tanim hoteliku przy dworcu, pociąg o 6:40 i o 8:40 we wtorek start z Flensburga...
Tak tak, wiem :)  później będę biwakować  :lol:
--
Rower to moja wielka pasja :) Zapraszam na piękne Pogórze Izerskie. Są tu świetne trasy na każdy rodzaj roweru. Dla rowerzystów zawsze znajdę miejsce na namiot, a czasem i pokój i podpowiem moje ulubione szlaki :)

Offline osiek

• Miasto:
  • Na forum od: 09.05.2024
Witam

Podpinam się pod pytanie. Ponieważ plany związane z urlopem posypały mi się w ostatniej chwili pomyślałem, że może wsiądę na rower i się trochę przejadę. Nie chce mi się już kombinować, nie mam też zbytnio czasu na grubsze planowanie i pomyślałem że to byłby ciekawy kierunek. Do tego mogę wsiąść na rower w domu i tak samo wrócić. Ale po kolei. Trasa- Gryfice - Świnoujście - Straslund- Lubeka. Teraz pytanie co dalej? Od Lubeki wschodem czy na zachód? Oraz po dojechaniu do Duńskiej  granicy to samo pytanie, wschodem czy zachodem? Chciałbym dojechać do Frederikshavn. Potem prom do Gotebergu. Następnie Helsinborg, Malmo, Trelleborg. Prom do Świnoujścia i stąd już parę odepchnięć do domu. Wariant- zachodnimi wybrzeżami Niemiec oraz Danii to około 1100km. Wschodnimi około 950/1000. Na koniec Goteborg - Trelleborg 350km. W zeszłym roku zrobiłem podobny dystans na trasie do Tallina i było bardzo fajnie. Zależy mi na spokoju. Małym ruchu samochodowym, fajnych drogach rowerowych lub po prostu takich z dobrą nawierzchnią. Nie jak tarka na Litwie czy autostrady :D. oraz pięknych widokach. Poza tym jadę sam więc nie chcę spać w wiatach itp. Chciałbym mieć po drodze możliwość rozbicia namiotu na polach gdzie znajdują się prysznice, toalety... Jakiś "ciekawy" nocleg pod dachem też będzie tego wart. Unikalny, piękny, klimatyczny... Jakieś fajnie miejsca, zabytki, miejscówki też mile widziane, wiadomo że w miarę możliwości. Poszukam sobie też sam jakichś informacji jednak liczę na was. Czasem jedno miejsce może być wyjątkowe i ukryte przed światem a zrobi robotę.

Podrzućcie jakieś miejsca, trasy i pomysły a ja sobie je sprawdzę, połączę z tym co wygoogluję i coś z tego wyklepię  :) :)

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
W zeszłym roku jechałam tak https://mapy.com/s/paponehosu Podobało mi się bardzo. Taki rowerowy relaks  ;D
bikeowo, czyli moje podróżowanie

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
W zeszłym roku jechałam tak https://mapy.com/s/paponehosu Podobało mi się bardzo. Taki rowerowy relaks  ;D
Ale na moje pytanie czy warto jako cel wyjazdu obrać Morze Wattowe odpowiedziałaś że aż takie fajne to nie jest  :P

A tak poważnie to (jeśli ktoś się tym interesuje) rzut beretem od trasy Marg jest Luftfahrttechnisches Museum Rechlin.
Trochę ciekawej techniki tam leży, choć akurat Do-335, który pokazują tak chętnie na obrazkach nie jest oryginalny.

Spałem na tym campingu. Nie narzekałem (innych nie sprawdzałem).

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
No bo jak na główny cel, to raczej nie (dla mnie) ale po drodze do Skagen obowiązkowo do odwiedzenia ;D
bikeowo, czyli moje podróżowanie

Offline Mężczyzna pawelpodroznik

• Miasto: Gajówka, Pogórze Izerskie
  • Na forum od: 18.04.2014
    • http://www.MagiczneIzery.pl
Moja wycieczka z Flensburga, przez południową część Dani do Kopenhagi i dalej pociągiem do Malmo i rowerem do Ystad przez 6 dni była bardzo przyjemna i lajtowa.
Takie wakacje od wakacji rowerowych :)

Względnie płasko, ale było gdzie się zmęczyć! Pola campingowe, prymitywne - Dania zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie i przyjemnie. Sielsko z ładnymi widokami na Bałtyk.
--
Rower to moja wielka pasja :) Zapraszam na piękne Pogórze Izerskie. Są tu świetne trasy na każdy rodzaj roweru. Dla rowerzystów zawsze znajdę miejsce na namiot, a czasem i pokój i podpowiem moje ulubione szlaki :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum