Autor Wątek: Dolina Bartang Tajikistan  (Przeczytany 390 razy)

GrzegorzG

• Gość
Dolina Bartang Tajikistan
« 24 Maj 2025, 20:12 »
Cześć,

na przełomie lipca / sierpnia planujemy razem z koleżanka trasę doliną Bartang w Tajikistanie.

Jest kilka wariantów ;

start w Tavildarze koniec w Naryn trasa przez KKH i Kaszgar ewentualnie trasa wyłącznie w Tajikistanie przez Murgob dalej korytarzem wahańskim do Chorog. Obie trasy doliną Brtang

Czas min 3 tyg w zależności od wariantu. Przelot przez Istanbuł z KRK , cena lotu ok 5 tyś razem z rowerem.

Oboje byliśmy już w Tajikistanie oraz Kirgistanie oraz w innych miejscach w Europie oraz Ameryce Poł. Koleżanka doświadczona w boju . O mnie 43 lata doświadczony w jezdzie z torbami na dłuższych dystansach.

Poszukujemy chętnego komapna podróży. Ja ze Śląska koleżanka z Małopolski.

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Mayabeque, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
Odp: Dolina Bartang Tajikistan
« 24 Maj 2025, 20:29 »
Drobna uwaga językowa: po polsku to są Tadżykistan i Stambuł

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
Odp: Dolina Bartang Tajikistan
« 28 Maj 2025, 12:26 »
Życzę sukcesu w poszukiwaniach chętnego na ten wyjazd... Ale to nie jest prosta sprawa. Całkiem sporo osób z tego forum już była w tamtych okolicach. Wielu nie chce jeździć na wymagające wyprawy z kimś kogo nie zna... Łatwiej się dogadać, gdy uczestniczy się w jakichś wspólnych forumowych "wyprawkach", zlotach...

Nie chcę cię zniechęcać. Jest tu mnóstwo świetnych rowerzystów, z dużym doświadczeniem, którzy będą dobrymi kompanami. Może więc się uda. Sprawdź wątki o Pamirze, bo często odzywają się tam osoby, które są tym kierunkiem zainteresowane.

Może spróbuj też na jakichś grupach rowerowych na Facebooku (liczna i aktywna jest np "Wyprawy rowerowe z sakwami") - przewija się tam sporo ciekawych osób...
bikeowo, czyli moje podróżowanie

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum