Autor Wątek: Pomoc w zakupie Gravela  (Przeczytany 600 razy)

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
Pomoc w zakupie Gravela
« 6 Maj 2025, 17:22 »
Witam
Szukam gravela o geometrii szosowej, mocno pochylonej pozycji, który przyjmie koła m.in 42x622 i do tego najlepiej z pełnymi błotnikami, 2.0 też bym nie pogardził. Warunkiem koniecznym jest posiadanie klasycznych mocowań na bagażnik rowerowy pod sakwy. Musi też mieć na tyle długi chainstain, by nie kopać w duże sakwy piętami. Obowiązkowo muszą być sztywne osie i hamulce hydrauliczne. Pewnie najlepiej stalowy, ale rozważę inne opcje jeżeli wszystkie inne zostaną spełnione.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Odp: Pomoc w zakupie Gravela
« 6 Maj 2025, 22:20 »
3 lata temu złożyłem rower na aluminiowej ramie gravelowej Loca. Geometria jest bardzo sportowa. Przez większość czasu używałem  go praktycznie tylko do jazdy po szosie w międzyczasie zaliczając  na nim kółka ultra m.in. MPP. Przyjmuje opony 42mm, z takimi teraz jeżdżę.  Nie wiem tylko, czy zmieszczą  się pełne  blotniki. Mogę Ma jutro rzucić okiem. Ma mocowania na klasyczny bagażnik plus mocowania na goleniach przedniego widelca. Chainstay jest dość  długi.
Ogólnie polecam.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 7 Maj 2025, 09:40 »
na szybko to mi się skojarzył stalowy Breezer Radar X Pro,
wejdą więcej niż 2.0, i całą resztę spełnia oczekiwań.

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 7 Maj 2025, 11:27 »
Ta sportowa geometria wcale często nie występuje... nieco może Gburowaty Straggler się w nią wpisuje?

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 7 Maj 2025, 11:29 »
Te wymagania to spełnia pewnie aluminiowy Grizl. Nawet dedykwoane błotniki do niego sprzedają.

Offline Mężczyzna quiros

• Miasto: Kato
  • Na forum od: 28.01.2022
« 7 Maj 2025, 11:32 »
Giant TCX Advanced Pro 2- opony max 50mm. Do tego bagaznik na osi 12mm( ortlieb quick rack etc)

Offline Mężczyzna Gravel mental

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 23.08.2024
« 30 Maj 2025, 11:49 »
Fairdale, kona rove st, bombtrack ext, surly midnight, marin brige, sporo wiecej ci google powie i yt. Loca z mojego miasta zbyt wysokie mniemanie maja o sobie a ceny kosmiczne za średnie rowery. Opona standardowo ma wchodzić 2.0 na 700 lub 650b na wyprawy. Teraz wszystkie prawie maja mocowania pod sakwy i bagażnik, a po to jest regulacja uchwytów na bagażniku by nie walic pietami w sakwy.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum