If you have a Garmin Edge 540/840/1040 or newer, you'll be able to control your device with ANT+ AXS controllers, such as Bonus Buttons on RED AXS shifters, Wireless Blips, and MultiClics.
Cytat: Bubu w 17 Kwi 2025, 15:21If you have a Garmin Edge 540/840/1040 or newer, you'll be able to control your device with ANT+ AXS controllers, such as Bonus Buttons on RED AXS shifters, Wireless Blips, and MultiClics.Ale zauważ, że to dotyczy tylko Sram RED, czyli najwyższego i najdroższego modelu Srama. Tańsze chyba tej opcji nie mają, choć pewnie w kolejnej odsłonie jest na to szansa.
Mają, mój garmin 540, 1040 żony i 1050 żony działa z Apexem AXS i wszystko pokazuje, można sterować itd.
CONTROLLING GARMIN WITH SRAM AXS CONTROLLERSIf you have a Garmin Edge 540/840/1040 or newer, you'll be able to control your device with ANT+ AXS controllers, such as Bonus Buttons on RED AXS shifters, Wireless Blips, and MultiClics.
Ja się nie znam, dopiero rozkminiam grupy elektroniczne, ale z tego opisu, który załączyłem, wynika, że wszystkie. Zważ ustawienie przecinków, Red odnosi się do pierwszej części:"such as Bonus Buttons on RED AXS shifters, Wireless Blips, and MultiClics" - czyli w pozostałych (nie RED) będziesz musiał konfigurować multiclics (mniej wygodne, ale możliwe).
Nie wiem ile kosztuje pilot Garmina, ale bezprzewodowe "guziki" SRAM kosztują ok 400 zł i działają z Garminem czy Wahoo.
Pewien jesteś? Bo z opisu na stronie Srama wynika że tylko RED ma dodatkowe guziki. Niższe grupy wymagają dodatkowych i kosztownych akcesoriów, albo przewodowych, albo bezprzewodowych, a to się zupełnie nie opłaca, bo sporo taniej wyjdzie pilot Garmina, który ma te same funkcje.
Sterować samym Garminem się nie da, bo faktycznie nie ma czym.
To ja tutaj dodam jeszcze jeden problem.Wyszło ostatnio przy konkretnym serwisie Canyona Grizla.[/urlTak wygląda środek mufy. Jest duże podejrzenie, że mogło mieć to wpływ na przedwczesną śmierć lewego łożyska suportu.Oczywiście to nie jest standard, to jest raczej rzadka wada fabryczna. Ale myślę że warto nowemu Canyonowi zrobić konkretny przegląd i serwis po kupnie. Zacisk sztycy o którym pisał Wilk natomiast jest gówniany i to już niestety jest standard.