If you have a Garmin Edge 540/840/1040 or newer, you'll be able to control your device with ANT+ AXS controllers, such as Bonus Buttons on RED AXS shifters, Wireless Blips, and MultiClics.
Cytat: Bubu w 17 Kwi 2025, 15:21If you have a Garmin Edge 540/840/1040 or newer, you'll be able to control your device with ANT+ AXS controllers, such as Bonus Buttons on RED AXS shifters, Wireless Blips, and MultiClics.Ale zauważ, że to dotyczy tylko Sram RED, czyli najwyższego i najdroższego modelu Srama. Tańsze chyba tej opcji nie mają, choć pewnie w kolejnej odsłonie jest na to szansa.
Mają, mój garmin 540, 1040 żony i 1050 żony działa z Apexem AXS i wszystko pokazuje, można sterować itd.
CONTROLLING GARMIN WITH SRAM AXS CONTROLLERSIf you have a Garmin Edge 540/840/1040 or newer, you'll be able to control your device with ANT+ AXS controllers, such as Bonus Buttons on RED AXS shifters, Wireless Blips, and MultiClics.
Ja się nie znam, dopiero rozkminiam grupy elektroniczne, ale z tego opisu, który załączyłem, wynika, że wszystkie. Zważ ustawienie przecinków, Red odnosi się do pierwszej części:"such as Bonus Buttons on RED AXS shifters, Wireless Blips, and MultiClics" - czyli w pozostałych (nie RED) będziesz musiał konfigurować multiclics (mniej wygodne, ale możliwe).
Nie wiem ile kosztuje pilot Garmina, ale bezprzewodowe "guziki" SRAM kosztują ok 400 zł i działają z Garminem czy Wahoo.
Pewien jesteś? Bo z opisu na stronie Srama wynika że tylko RED ma dodatkowe guziki. Niższe grupy wymagają dodatkowych i kosztownych akcesoriów, albo przewodowych, albo bezprzewodowych, a to się zupełnie nie opłaca, bo sporo taniej wyjdzie pilot Garmina, który ma te same funkcje.
Sterować samym Garminem się nie da, bo faktycznie nie ma czym.