Autor Wątek: Indian Pacific Wheel Race 2025  (Przeczytany 2183 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Odp: Indian Pacific Wheel Race 2025
« 5 Kwi 2025, 13:58 »
Gosia dojechała na metę (pod słynną Operą w Sydney) na 2 pozycji (1 wśród kobiet) z czasem 18dni10h37min

W podsumowaniu napisała, że pierwotnym założeniem była jazda na 15 dni, ale ból kolana, który szybko się pojawił zweryfikował te plany, nawet była w szpitalu, to zdjęcie to prawdziwe mistrzostwo, jak jej się udało wprowadzić rower do pokoju szpitalnego to pozostaje dla mnie zagadką :P

Też duże problemy z siedzeniem, co jest dość powszechne przy jeździe w wyższych temperatutrach, jednym słowem jak na takie przejścia te 18,5 doby to świetny czas, średnia dobowa ok. 295km. Narzekała na australijskie drogi na pierwszych 3000km - dużo dość wąskich dróg z ogromnymi ciężarówkami, niespotykanymi w Europie, ileś razy przy wyprzedzaniu schodziła z roweru. Natomiast za Melbourne już elegancka trasa, w większości po puściutkich i pięknych drogach przez Alpy Australijskie.

Offline Mężczyzna rmk

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 12.01.2013
« 5 Kwi 2025, 15:43 »
Jakoś trudno mi w tym wszystkim znaleźć sens i przyjemność z jazdy ale nie mnie to oceniać. A rower przy łóżku szpitalnym już przerabiałem, da się ale nie polecam.
Nie odkładaj marzeń. Odkładaj na marzenia.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 26 Kwi 2025, 23:57 »
Pizza Rider na mecie  :P

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: