...Jestem ciekaw jak w tym roku będzie z wyposażeniem PK dla zawodników takich jak ja, "gorszego sortu"...
Raczej określiłbym to słowem "tło" dla "chartów" Jeśli ruszysz w piątek, to masz szanse na "pełen wypas". Oczywiście o ile lubisz nocną jazdę (spokój, gwiazdy i relatywnie słabszy zefirek, nie wspominając o dziennym skwarze)
Kiedy wybieracie się do Wolina? w czwartek czy w piątek?
A kiedy i gdzie będzie padać?
Warto zwrócić uwagę na prognozowaną wysoką temperaturę w sobotę (+32) oraz zatrzymanie się frontu nad Polską w niedzielę/poniedziałek, co spowoduje, że na mecie również będzie ciepło (+32). Osoby jadące najszybciej, zwłaszcza jeśli wystartują w piątek wieczorem, w ogóle mogą nie załapać się na żadne ochłodzenie, ale w nagrodę dwie noce, kiedy jest komfort termiczny. Przy tak upalnej pogodzie brak lasów za Chodzieżą (a w zasadzie już od Kaczorów) będzie bardzo zauważalny ;-) W sobotę przed frontem wiatr południowy, ale przy upalnej pogodzie to chyba zaleta, bo jednak będzie trochę chłodził.Co ciekawe, w niedzielę wiatr prawie na całej trasie ma być idealnie w plecy (NW), ale to jeszcze może się zmienić, bo zależy od precyzyjnej prognozy usytuowania frontu.
Mam nadzieję, że pojawienie się Michała na liście startowej to nie pomyłka.
Dobrze, że zmieniono trasę od Wolina. Nie trzeba będzie z narażeniem życia jechać po DK-3 do Troszyna. W zamian będzie jazda po średnich asfaltach od Jarszewka do Golczewa. Przynajmniej ruch pojazdów nie powinien być zbyt duży.
Pewnie podobnie jest od samego Świnoujścia, stąd rezygnacja ze startu w tym mieście.