To zależy jakie ClimbPro. Bo są dwa rodzaje - jedno to wykrywanie podjazdów gdy jedziesz po śladzie, drugie gdy jedziesz bez śladu. Pierwsze - to podjazdy wykrywa ze śladu, więc działa na dowolnej mapie, drugie bierze podjazdy z mapy i tu jest potrzebna mapa z Garmina. Ale nie musi być aktywna, może być w tle, przynajmniej u mnie to tak działa.
I przez to brakuje Ci miejsca?
Póki co nie, ale jak zaktualizuję mapy garmina, to wygląda na to, że albo zabraknie, ale zostanie ledwo co. Dlatego myślę o wgraniu OSM, bo te garmina co mam, są nieaktualne i słabo to wygląda (brakuje niektórych dróg i kto wie, czego jeszcze), a nowe są olbrzymie.
Dzięki., Ale co usunąłeś, skoro tam jest bodaj cała zachodnia Europa w jednym kawałku? I czy raz usunięte można potem skądś wgrać?
Ja w Edge Explore 2 już kilka razy aktualizowałem oryginalne mapy. Nic nie usuwałem, nic nie kopiowałem. Za każdym razem aplikacja garmina mówi, że jest do pobrania ileś tam gigabajtów map, ale nigdy miejsca w nawigacji nie zabrakło. Garmin chyba z automatu podczas aktualizacji usuwa stare pliki. A nowe mapy objętościowo niewiele róznia się od starych.
W specyfikacji na stronie garmina NIE MA informacji ile urządzenia mają miejsca, więc można się zdziwić...
Cytat: michal.je w 30 Cze 2025, 08:34W specyfikacji na stronie garmina NIE MA informacji ile urządzenia mają miejsca, więc można się zdziwić...Jest taka informacja w specyfikacji każdego urządzenia. E540 ma 16GB, E840 i E1040 32GB, a 1050 64GBhttps://www.garmin.com/pl-PL/p/798938/#specs
Było, było. Ta pojemność 32GB to jeden z powodów, dla których dopłaciłem do 840 w wrześniu 2024