Autor Wątek: Katowice - Warszawa na rowerze (319 km). Videorelacja.  (Przeczytany 1443 razy)

Offline Mężczyzna Pyndalarz

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 07.06.2020
Cześć,
Chciałbym zaprosić do obejrzenia mojej pierwszej, tegorocznej wycieczki. Wybór padł na Warszawę, zatem trasa Katowice - Warszawa do obejrzenia później.
Miłego oglądania ;)

Offline Mężczyzna zieluk

• Miasto: Frankfurt am Main
  • Na forum od: 26.10.2019
Bardzo ciekawy materiał,  obejrzałem z zainteresowaniem. Proszę o wiecej. No i niech Ci noga podaje  :D

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Obejrzałem.
Jak wygląda sprawa z drogami rowerowymi.
Ile (procentowo) nimi jechałeś?
Jaki jest stan (asfaltu) i ile było kostki (czyli bruku).
Pewno na szosówce jechałeś, kostka raczej spowalnia, nie ciągnęlo cie na asfalt (szosę)?

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
Jazda tego typu (główne drogi, samochody), to w prawdzie nie moja bajka, ale oglądnąłem film z ciekawością. Nagrywane zapene GoPro, ale jakim cudem prawie wcale nie było problemów z dźwiękiem wiatru w mikrofonie?

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
Fajny film, fajna trasa

Jak wygląda sprawa z drogami rowerowymi.
Ile (procentowo) nimi jechałeś?
Jaki jest stan (asfaltu) i ile było kostki (czyli bruku).
Zdecydowana większość ścieżek była asflatowa, więc mimo mniejszej prędkości jechało się nimi bardzo przyjemnie  ;)

Jazda tego typu (główne drogi, samochody), to w prawdzie nie moja bajka, ale oglądnąłem film z ciekawością. Nagrywane zapene GoPro, ale jakim cudem prawie wcale nie było problemów z dźwiękiem wiatru w mikrofonie?
Mam założoną specjalną gąbkę na GoPro. Bez niej dźwięk to byłby totalny dramat  :D

Offline Mężczyzna latant

• Miasto: Ożarów Maz.
  • Na forum od: 19.04.2014
Hej, świetny film, super ten patenet z napisami miast i podanymi kilometrami. Jaka ilość aku Ci schodzi na taką trasę, u mnie kamera żre tak że muszę przy trzech aku często wyłączać ale wtedy okazuje że było coś fajnego.

No ja nie mam kamery cały czas włączonej. Włączam wtedy kiedy czuję taką potrzebę  ;D

Offline Mężczyzna 8850

• "Uderz w rower a wilk się odezwie :)"
  • Miasto: Oliwias
  • Na forum od: 13.03.2022
Czym obrabiasz filmiki i ile czasu zajmuje Ci zazwyczaj obróbka jednego materiału na YT?
Czy wcześniej uczyłeś się montażu? Ile zajeła Ci nauka  do tego stopnia jaki widzimy na Twoim kanale? Świetna robota!
Powodzenia z ultra i bezsamochodowych dróg!

Korzystam z DaVinci Resolve (jest darmowy i jakby ktoś chciał wejść na wyższy level to ma wiele opcji). Lata temu jak się "bawiłem w montaż" używałem Sony Vegas.

Ogólnie to ten mój montaż to jest totalna amatorka :D Tylko sklejam nagrania, dostosuje dźwięk i dodaję napisy, więc nic wyjątkowego nie robię. Najwięcej czasu zajmuje przesłuchanie nagrań i wybranie tego co wartościowe. Ten film montowałem chyba z 3h ale na pewno można szybciej :p

Co do nauki montażu to jestem samoukiem. Masa poradników na youtube jest, ale do tak prostego montażu jaki ja robię to chyba nie trzeba za bardzo się czegoś "uczyć".

Offline Mężczyzna 8850

• "Uderz w rower a wilk się odezwie :)"
  • Miasto: Oliwias
  • Na forum od: 13.03.2022
Masz doskonały dźwięk w filmach, czy używasz mikrofonu wbudowanego w kamerce czy dopinasz zewnętrzny z wiatrołapem? Podbijasz dźwięk jak obrabiasz film?  Calość brzmi świetnie, jeździj i nagrywaj więcej!

Używam mikrofonu wbudowanego w kamerze, ale na całą kamerę mam taką specjalną gąbkę założoną i nic nie muszę się bawić z obróbką dźwięku.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum