Autor Wątek: Poczdam i okolice  (Przeczytany 766 razy)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Poczdam i okolice
« 17 Mar 2022, 12:07 »
Zapomniało mi się wrzucić... od jesieni ub. roku wisi u nas w zaliczonych. Gdyby ktoś szukał niespecjalnie trudnej trasy, którą chciałby wypełnić weekend, a przy okazji nacieszyć oko zameczkami, widoczkami, pałacykami... to proszę bardzo.

Dzień pierwszy:

https://kbrkornik.com/poczdam-jesienia/

Dzień drugi:

https://kbrkornik.com/berlinskie-powroty/

Zdjęć jest oczywiście więcej, ale te, co są w tekście wystarczą. Mapka na koniec każdego dnia, jakby co.

K.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
Odp: Poczdam i okolice
« 18 Mar 2022, 09:09 »
fajny wypad, akurat Berlin i Poczdam to nie widziałem choć tyle razy byłem w okolicy.
Nie za krótko?

Offline Mężczyzna TripRider

• Miasto: Pomorze Środkowe
  • Na forum od: 29.07.2019
Odp: Poczdam i okolice
« 19 Mar 2022, 18:25 »
Zapomniało mi się wrzucić... od jesieni ub. roku wisi u nas w zaliczonych. Gdyby ktoś szukał niespecjalnie trudnej trasy, którą chciałby wypełnić weekend, a przy okazji nacieszyć oko zameczkami, widoczkami, pałacykami... to proszę bardzo.

Fajnie poczytać i pooglądać. W końcu jakaś relacja.  :D

Co to był za hotel? Czy taka duża grupa miała jakieś zniżki (poza darmowym parkingiem)? Do tego wydarzenia, na które nałożono embargo informacyjne  ;) wynajęliście jakąś salę?

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Poczdam i okolice
« 20 Mar 2022, 20:02 »
fajny wypad, akurat Berlin i Poczdam to nie widziałem choć tyle razy byłem w okolicy.
Nie za krótko?

No, trochę krótko. Szczerze - sam Poczdam jest na tyle fajny, że warto mu poświęcić przynajmniej weekend. Generalnie nastawiliśmy się na Berlin, a to właśnie Poczdam okazał się być strzałem w dziesiątkę. Bardzo polecam. Oczywiście to miasto przyjazne rowerzystom.

@TripRider … pytasz o hotel w Poczdamie, gdzieśmy zostawiali auta czy noclegowy w Berlinie? Poczdam, Seminaris Seehotel Potsdam. Nie nocowaliśmy tam.

W Berlinie spaliśmy w A&O Hostel Berlin Hauptbahnhof. Nie, nie wynajęliśmy pomieszczenia, obawialiśmy się, że nie pozwolą nam siedzieć w knajpce (covid), więc spędziliśmy wieczór w pokoju. Po nastaniu ciszy nocnej trzeba było iść spać

No, sorry za późną odpowiedź, ale właśnie wróciliśmy z   wypadu z Niederschlesien i muszę ochłonąć na razie ;D
« Ostatnia zmiana: 20 Mar 2022, 20:17 Elizium »
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum