Autor Wątek: Opłaty za tel. komórkowy - Ukraina, Rosja, Gruzja, Turcja  (Przeczytany 1406 razy)

Offline #:-) gps

• Miasto: Kielce
  • Na forum od: 07.09.2006
Proszę o informacje n/t kosztów połączeń telefonicznych z krajami spoza UE (szczególnie Ukraina, Rosja, Gruzja i Turcja):
- z własnej komórki
- z zakupionej na miejscu karty pre-paidowej (lokalny operator)
- inne

Z góry dzięki za informacje.

#:-)
gps
#:-) gps

Offline Ciosna

• Poszukiwacz
  • Miasto: Sam nie wiem gdzie
  • Na forum od: 04.11.2009
    • http://adlaczegonierowerem.blogspot.com/
Pełnej informacji niedzielę, ale w 2009 roku dla telefonu w Era Tak Tak wyglądało to tak:

Ukraina: połączenia wychodzące/przychodzące  6,00 zł/6,00 zł
Gruzja: połączenia wychodzące/przychodzące  12,00 zł/6,00 zł
Turcja: połączenia wychodzące/przychodzące  6,00 zł/6,00 zł

Co ciekawe gdy próbowałem zadzwonić z Gruzji czy Armenii do Polski to nie mogłem wykonać żadnego połączenia, pojawiał się komunikat: "Zakaz połączeń". Sms-y płynęły bez problemu, odbierać połączenie też mogłem. W telefonie nie miałem niczego przestawionego. Połączenia z Turcji czy Ukrainy szły bez problemu.

Nie bawiłem się w pre-paidy na tamtym terenie, ale nie głupią opcją jest korzystanie z biur telefonicznych. W Armenii z takiego biura dzwoniłem na polską komórkę za 1,65 zł/min. Na telefon stacjonarny było jeszcze taniej.

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
Co do Ukrainy, to człowiek u którego nocowaliśmy doradził nam zakup karty prepaid na ukrainie i aktywowanie jakiejś usługi, połączenia do EU kosztowały około 1zł ale niestety juz nie pamiętam jaka to była sieć.
Najlepiej to chyba w każdym państwie kupować nową tamtejszą karte  pre-paid.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Ukraina - prepaid, sieć LIFE. Warto zajrzeć na forum  RosjaPL.info (nie wiem czy mogę podawać taką informację - nie mam na celu reklamy tamtego forum, jesli coś nie tak, to przepraszam i usuńcie, w kazdym razie konkurencyjne przeciez nie jest:)) - bo tam temat dzwonienia na Ukrainie wałkowano wiele razy i wystarczy tam poszukać szukajką, żeby się wszystkiego dowiedzieć.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum